Volkskrant roept televisie op tot BN’er-stop

De Volkskrant vindt dat het hoog tijd is dat de tv-bobo’s inzien dat de kijker de stortvloed aan bekende Nederlanders in zo’n beetje ieder programma goed zat is. Dat schrijft tv-recensent Haro Kraak in de krantenrubriek Zap. Kroongetuige, Risky Rivers, The Big Escape, Dwars Door De Week: overal zitten BN’ers in en allemaal trekken weinig bekijks. “Dit najaar schotelt SBS6 ons voor: BN’ers die drones vliegen. Laten we hier een grens trekken. De televisie is geen hobbyhok voor BN’ers“, klaagt Kraak.

De tv-kenner vindt het nu echt teveel van het goede. “Een tijd lang leek het een fase, een trend die weer voorbij zou gaan. Nu weet ik: het houdt niet op. We moeten wat doen.”

Stoppen met kijken is de enige oplossing, aldus Kraak. “Wat velen gelukkig al doen, afgaande op de povere kijkcijfers van veel van de genoemde programma’s. Hou dat vol.”

Tv-makers moeten op een gegeven moment doorhebben dat BN’ers geen garantie voor kijkcijfers zijn. Dat Heel Holland Bakt, Ik Vertrek en Boer Zoekt Vrouw juist immens populair zijn omdat er doorsnee Nederlanders in te zien zijn. Omdat er wat te ontdekken valt.”

De BN’er-gekte is zelfs toegeslagen bij mannenzender Veronica, dat nu BN’ers inzet voor de beschouwingen van de Champions League. Daar wordt veel kritiek op geuit.

Weekend-baas Bart Ettekoven is het volledig eens met Kraak: “Gelukkig, er zijn meer mensen die zich ergeren aan die incestueuze BN’er kliek in al die programma’s.

De Volkskrant-column van Haro Kraak kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen