‘Vertrek Jennifer Hoffman uit SBS-hit was even slikken’

Dokter Tinus, een van de weinige hits van SBS 6, moet het in dit zesde seizoen voor het eerst doen zónder steractrice <Jennifer Hoffman. En daar baalde titelrolspeler Thom Hoffman aanvankelijk flink van. Dat vertelt hij in Veronica Magazine. Thom vond het geen fijne boodschap. “Het was echt even slikken. Ze heeft de zeldzame combinatie van een enorme schoonheid waar je graag naar kijkt en een grof soort humor. Dat is uniek, want beauty queens zijn over het algemeen niet grappig.”

Toch begrijpt Thom haar exit: ze wil haar horizon verbreden. “We snappen het wel, als jonge actrice moet je keuzes maken.”

Er is voor gekozen om Jennifer niet gelijk door één andere actrice te laten vervangen. “Er is maar één manier om Lisa te doen vergeten: er twaalf andere vrouwen tegenover zetten. En dus gaat Tinus zich dit seizoen losmaken van zijn oude liefde en openstaan voor nieuwe liefdes.”

De acteur is trots op het succes van Dokter Tinus. Hij heeft er altijd in geloofd. “Tv-producent Willem Zijlstra, die ik al kende van eerdere projecten, zei: we willen iets maken voor SBS en dat is dit. En toen liet hij een aflevering zien van het Engelse Doc Martin. Ik zag meteen: dit is perfecte televisie.

Maar wat ziet hij nou als het hoogtepunt uit zijn carrière? “Misschien ben ik wel het meest trots op Tinus. Ik werk er nu vijf jaar aan, ik denk mee, praat mee, cast mee en analyseer…

En we maken alles met een soort stoute-jongens-vriendenclub. Het is een echt mannenproduct. Mannen durven in humor lekker smakeloos te zijn.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen