Veronica houdt vast aan BN’ers in voetbalbeschouwing

Veronica houdt vast aan het inzetten van BN’ers in de voor- en nabeschouwingen van het Champions League-voetbal, ook na de commotie rondom Sander Lantinga die gisteren te gast was. Dat meldt de tv-zender op NU.nl. Lantinga, maar eerder bijvoorbeeld ook Jack Spijkerman, kreeg felle kritiek – vooral uit de hoek van Voetbal Inside – om zijn optreden als amateur-analyticus. Volgens Veronica moet men het anders zien. “Ze vergelijken hem met een voetbalanalist, maar dat is hij niet.”

De BN’ers worden helemaal niet ingehuurd als analytici, aldus Veronica. “Wij willen naast iemand die deskundig is om de wedstrijd te analyseren ook gewoon de fan aan het woord laten: vindt de fan het een leuke wedstrijd en waarom?

Veronica stapt niet van dat idee af. “Een wisselende BN’er met een voetbalhart komt aan het woord om te vertellen wat hem of haar is opgevallen. Dat was Sander gisteren en vanavond is dat Wilfried de Jong voor Feyenoord – Manchester City.

Komt Lantinga nog een keer terug? “Het is in principe een plek waarop wisselende BN’ers plaatsnemen. Eerder waren al Jack Spijkerman, Victor Reinier en Jörgen Raymann te gast.

Lees ook:
Veel kritiek op Sander Lantinga als analist op Veronica (vanochtend)
VI kritisch over BN’ers als voetbalanalisten bij Veronica (17 augustus)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen