Veronica houdt vast aan BN’ers in voetbalbeschouwing

Geplaatst op Wed 13 Sep 2017 om 12:15

Veronica houdt vast aan het inzetten van BN’ers in de voor- en nabeschouwingen van het Champions League-voetbal, ook na de commotie rondom Sander Lantinga die gisteren te gast was. Dat meldt de tv-zender op NU.nl. Lantinga, maar eerder bijvoorbeeld ook Jack Spijkerman, kreeg felle kritiek – vooral uit de hoek van Voetbal Inside – om zijn optreden als amateur-analyticus. Volgens Veronica moet men het anders zien. “Ze vergelijken hem met een voetbalanalist, maar dat is hij niet.”

De BN’ers worden helemaal niet ingehuurd als analytici, aldus Veronica. “Wij willen naast iemand die deskundig is om de wedstrijd te analyseren ook gewoon de fan aan het woord laten: vindt de fan het een leuke wedstrijd en waarom?

Veronica stapt niet van dat idee af. “Een wisselende BN’er met een voetbalhart komt aan het woord om te vertellen wat hem of haar is opgevallen. Dat was Sander gisteren en vanavond is dat Wilfried de Jong voor Feyenoord – Manchester City.

Komt Lantinga nog een keer terug? “Het is in principe een plek waarop wisselende BN’ers plaatsnemen. Eerder waren al Jack Spijkerman, Victor Reinier en Jörgen Raymann te gast.

Lees ook:
Veel kritiek op Sander Lantinga als analist op Veronica (vanochtend)
VI kritisch over BN’ers als voetbalanalisten bij Veronica (17 augustus)

Foto: SBS
18 Reacties op “Veronica houdt vast aan BN’ers in voetbalbeschouwing”


 1. Ron

  Voegt toch niets toe. De kijker vind het helemaal niet interessant of relevant wat een BN’er er van vind. Die wil gewoon voetbal en een nabeschouwing door mensen die echt wat te melden hebben. Niet een nare onderbreking om te horen wat de BN’er van vind. Kom op zeg.

 2. Anita

  Flop

 3. Bart M.

  We hoeven gelukkig niet te kijken.

 4. Groenig

  Ideetje van John de Mol. Er moest wat meer ‘show’ in.

 5. René

  Doen ze bij Formule 1 ook, had niemand commentaar op. Maar als het voetbal is…

 6. valerie

  Wat een ophef. Zeker van de heren van VI, alsof van de Gijp wekelijks top analyses geeft, slaat nergens op wat die man zegt, leeft nog in de periode van twintig jaar terug en heeft geen zicht meer op de realiteit.

 7. TV Nerd

  Tuurlijk, waarom zou je doen wat de kijker wil.
  Het gaat toch om de adverteerders

 8. Von Metternich

  Elke tokkiefamilie (de mijne iig wel) heeft wel zo’n oom: spreekt standaard met stemverheffing en met de borst naar voren als het over voetbal gaat en vindt dat anderen er het zwijgen toe moeten doen als hij aan het woord is. Zoals van Van der Gijp dus. Heel naar om te zien en aan te horen. Geef me dan maar de mening van een amateuristische liefhebber, voor mijn part Sander Lantinga.

 9. Andreas

  Als niemand kijkt, stopt het vanzelf

 10. Frans

  Derksen is bang dat hij niet kan graaien:):) Gijp en hij waren ook niet zulke goede voetballers, waarom zouden zij dan wel een mening mogen hebben

 11. Wolter

  Veronica denkt out of the box, en dat zorgt er voor dat Veronica alleen nog maar groter wordt. De gevestigde orde zal uiteindelijk lachen als een boer met kiespijn.

 12. mark

  Als Feyenoord er straks uitligt lopen de kijkcijfers ook achteruit, trouwens al dat gepraat zet ik toch af.

 13. robb

  John weet dat hij de kijker verslaaft heeft gemaakt aan bn’ers ,de hele week zie je dezelfde koppen op tv het begint al bij boulevard ik zag dezelfde koppen ook bij carlo langskomen vanavond.

 14. mark

  John kan zijn borst nat maken want de kijkers blijven weg.

 15. PremH

  Slecht ideetje van John

 16. Ano

  Dat hele bedrijf gaat langzaamaan nergens meer over.

 17. Ano

  Multihyphek u t

 18. Fox Mulder

  John misschien iets met poppen?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.