Veel kritiek op Sander Lantinga als analist op Veronica

Geplaatst op Wed 13 Sep 2017 om 9:02

Het toevoegen van BN’ers aan de voor- en nabeschouwing van het Champions League-voetbal komt Veronica tot nu toe vooral op veel kritiek te staan. Het optreden van Sander Lantinga op dinsdagavond maakte al helemaal de tongen los. Dat bleek uit reacties op sociale media. Het regende klachten van voetballiefhebbers, zoals: “In Engeland zitten Lineker, Lampard, Gerrard en Ferdinand klaar voor analyse Champions League. Bij Veronica is Sander Lantinga de kenner…

Het gaat op deze manier wel heel erg ver, vindt een ander. “Sander Lantinga als analist bij Champions League? Ik neem aan omdat Bonnie St Claire verhinderd was?

Anderen vonden het vooral lachwekkend. “Hahaha wat doet Sander Lantinga daar, heeft ‘ie een prijsvraag gewonnen?

Media als Metro en Voetbal Inside besteden aandacht aan de felle kritiek op Lantinga. ‘Sander Lantinga gaat af bij CL-debuut’, kopt Metro, en VI: ‘Veel kritiek op ‘voetbalanalist’ Sander Lantinga’.

Johan Derksen van Voetbal Inside had er afgelopen maandag al een hard hoofd in: “Sander Lantinga, wie is dat? Waar gaat hij commentaar geven? Dit is minachting voor het publiek. Ik vind die gozer als diskjockey al een ramp en dan gaat hij me nu ook nog vertellen hoe het voetbal in elkaar zit. Ik vind het echt bezopen dat ze dit doen.”

En collega René van der Gijp zei: “Dit is het enige land waar dit kan hè. Als je in Amerika zit te kijken naar basketbal en American football, dan zitten er altijd gasten aan tafel die zelf op hoog niveau gespeeld hebben. Je gaat toch ook Eddy Murphy niet aan tafel zetten bij een football-wedstrijd? Waar slaat het op?

Derksen: “Dat soort klootzakken geloven in zichzelf.”

Die uitspraken van Derksen en Van der Gijp werden dinsdag herhaald in De Coen & Sander Show, waar Lantinga er hartelijk om moest lachen. Het weerhield hem er niet van om ‘s avonds naar de Veronica-studio te gaan.

Foto: SBS
19 Reacties op “Veel kritiek op Sander Lantinga als analist op Veronica”


 1. Mosselman

  en terecht.

 2. boris

  Het CL-voetbal is ons ontnomen en weggestopt op een onbeduidende zender die niet in het systeem zit. En dat zie je aan de kijkcijfers. Het kwijnt weg. Terug naar de NOS.

 3. ome H

  Aanfluiting

 4. Wolter

  @boris, niet zo negatief over Veronica jochie.

  Lantinga deed het prima! En de CL bij Veronica is 1 van de vele zetten die ervoor zorgt dat de tv-zenders van npo en rtl uiteindelijk het veld gaan ruimen.

  Veronica doet het gewoon beter!!

 5. Breaking News

  Talpa Talpa Talpa………overal Talpa…….

 6. Alex

  Breaking news
  Inderdaad, ter promotie van 538 en op 538 ter promotie van Veronica.

 7. xander

  Leuk dat er juist een voetbalfan als jij en ik zit. Wat heb je eraan als Ronald Watereus en de Boer er zitten? Juist een ‘gewone’ voetbalfan is wel leuk. Je moet het allemaal niet te serieus nemen!!! Klagend Nederland!

 8. Annoniemus

  Dat kan toch ook niet man die Lantinga met die opgeblazen kop , en ook geen verstand van voetbal !!

 9. PA-V-H

  Trekt wel kijkers weg van vooral RTL.

 10. Martin

  Vanavond , 20.00 uur tot 23.30 uur , reclame-promo,tenenkrommende voorbeschouwing,reclame- promo ,tussenbeschouwing,nabeschouwing maar gelukkig twee maal onderbroken door twee maal 45 minuten voetbal.

 11. Coeli

  Het geweten van Nederland zat daar eens peter r de vries en die beweerd dat Ronaldo niet zo een goede speler was, omdat hij niemand een vrije trap gunt. Ja dan heb je er kijk op. En het ergste van al ze denken serieus dat ze er verstand van hebben. Maar er zit een knop op en de meerderheid heeft het niet gezien. Ik denk dat john de mol geen verstand van sport heeft want alles wat hij doet met sport is een reuzen flop!

 12. west

  @ Martin over de hele wereld is het zo bij com tv zenders ,
  dus je reactie is wat overdreven

 13. ikke

  Gelukkig is er ook nog Ziggo Sport. Met op 401 live ‘langs de lijn’ schakelprogramma langs alle Champions League velden. Gewoon in 2x 45 minuten alle Champions League wedstrijden live meebeleven. Hoef je niet eerst 1 wedstrijd te kijken en na afloop naar alle nababbels te luisteren voordat je eindelijk helemaal op het einde van de avond alle samenvattingen te zien krijgt.

 14. PremH

  Typisch Talpa om weer BNers (liefst uit eigen stal) in te zetten. Zo goedkoop.

 15. David

  En het is trouwens niet EDDY maar Eddie Murphy.

 16. Arie

  Als voetballer heb ik helemaal niks met koekenbakkers zoals die Lantinga -waar ik trouwens helemaal nog nooit van gehoord heb.

  Maar ja, de onverstaanbare Gert Jan Verbeek en de zeer plat pratende John de Wolf is ook niet alles.

 17. Connie Kreukboven

  Nooit zijn toegevoegde waarde begrepen. Ook niet op de radio. Maar wij hebben er allemaal geen verstand van.

 18. Hans

  Ik zou John de Mol willen oproepen om zijn besissing om bekende Nederlanders aan te laten schuiven direct weer in te trekken. Dit werkt gewoon niet en is een minachting voor de kijker.

 19. Fox Mulder

  Die gast heeft een hoofd voor radio.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.