Van Nieuwkerk choqueert land met nieuwe haarkleur

Nederland is vanavond erg geschrokken bij de start van het tv-seizoen 2017/2018: Matthijs van Nieuwkerk is teruggekeerd van de zomerstop met een geheel andere haarkleur. Dat was te zien op NPO 1. Het gebeurt zelden dat de haarkleur van een mannelijke presentator zo sterk verandert in een aantal maanden, dus Van Nieuwkerk maakt de tongen flink los. Ook bekende Nederlanders zijn verrast. “Grijs wordt niet vanzelf blond in de zon, dus heeft Matthijs ‘Sheer Blonde’ ontdekt?“, zegt Maurice Wijnen.

Jan Roos vindt dat Van Nieuwkerk er nu uitziet ‘als een vrouw uit Meppel’ en Story-baas Guido den Aantrekker zegt: “Matthijs van Nieuwkerk – de Farrah Fawcett van DWDD.

Constance van Amstel, tv-kenner van Metro, is ook verrast. “Ik denk dat Matthijs het nieuwe decor ook wat tegen vond vallen en toen zichzelf maar een nieuw decor heeft aangemeten“, zegt ze, wijzend op de rood-zwarte tafel die is vervangen door een rood-zwarte tafel.

En Domien Verschuuren haalt de nieuwe satirische rubriek aan in DWDD: “‘Hij heeft het haar van Adriaan..’ ‘Het is net Ivo Niehe!’ Matthijs is vanavond vooral Jack Spijkerman.”

Tv-recensent Ron Vergouwen zegt: “Matthijs doet alsof ie Jack Spijkerman is en heeft het haar van Ivo Niehe geleend. Is er dan helemaal níets meer heilig?

RTL-ster Jan de Hoop: “Wij kijken DWDD terug via BVN. Heeft Matthijs buiten in een doos geslapen? #kapper #kleurspoeling.

Wilfred Genee grapt dat Hans Kraay tegenwoordig kennelijk ook DWDD presenteert. “Hij zit zometeen ook nog in Voetbal Inside.

Ook gewone tv-kijkers weten niet wat ze meemaken. “Heeft DWDD geen spiegels in de kleedkamers? En dan die wenkbrauwen? Ik haak af want ik denk dat dit beeld voorlopig niet van mijn netvlies verdwijnt“, klaagt Metha op DWDD’s Facebook-pagina.

Els vindt Van Nieuwkerk zo niet modieus. “Matthijs!! Dat haar kan écht niet!! Te lang en het lijkt wel geblondeerd. Kom op man, lekkere frisse coupe.

Mannelijke kijker Johan denkt dat Van Nieuwkerk kampt met een mannenprobleem. “Haha wat een ‘geblondeerde chick’ is dhr. Van Nieuwkerk geworden. Is toch geen gezicht man. Wees een kerel en show je grijze haar.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen