Van de Westelaken boycot homo-onvriendelijk Rusland

SBS-presentator Rik van de Westelaken boycot landen waar men vijandig staat tegenover homoseksualiteit. Dat vertelt hij in gesprek met de Vriendin. Van de Westelaken, die voor Net5 onder meer het reisprogramma Rik over de Grens maakte, past voor dat soort oorden. “Ik heb besloten dat ik niet naar een land ga waar homoseksualiteit verboden is, want ik wil mezelf kunnen zijn. Zo zou ik Iran interessant vinden, maar er niet snel heen gaan. Of Rusland“, zegt de bekende presentator.

De presentator peinst er niet over. “Elke keer dat ik homoseksuelen uit die landen tegenkom, vertellen ze me dat het best meevalt. Maar ik wil er niet mee bezig hoeven zijn  dat ik even mijn vriend aanraak en daardoor in de problemen kan komen. En ik wil aan zo’n regime eigenlijk ook geen geld uitgeven.”

Waar wil hij wel heen? “Ik zou het fijn vinden om Argentinië het eerst te doen, maar dat wordt niet meer deze zomer. Japan was leuk, maar behoorlijk aan de prijs, dus ik moet eerst weer even sparen.

Deze zomer bracht hij door in Nederland. “Deze zomer heb ik meer vrijheid dan toen ik nog bij de NOS werkte, ik kan het nu wat beter zelf indelen. Heerlijk.

Foto: SBS, Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen