Van de Westelaken boycot homo-onvriendelijk Rusland

Geplaatst op Sun 10 Sep 2017 om 14:00

SBS-presentator Rik van de Westelaken boycot landen waar men vijandig staat tegenover homoseksualiteit. Dat vertelt hij in gesprek met de Vriendin. Van de Westelaken, die voor Net5 onder meer het reisprogramma Rik over de Grens maakte, past voor dat soort oorden. “Ik heb besloten dat ik niet naar een land ga waar homoseksualiteit verboden is, want ik wil mezelf kunnen zijn. Zo zou ik Iran interessant vinden, maar er niet snel heen gaan. Of Rusland“, zegt de bekende presentator.

De presentator peinst er niet over. “Elke keer dat ik homoseksuelen uit die landen tegenkom, vertellen ze me dat het best meevalt. Maar ik wil er niet mee bezig hoeven zijn  dat ik even mijn vriend aanraak en daardoor in de problemen kan komen. En ik wil aan zo’n regime eigenlijk ook geen geld uitgeven.”

Waar wil hij wel heen? “Ik zou het fijn vinden om Argentinië het eerst te doen, maar dat wordt niet meer deze zomer. Japan was leuk, maar behoorlijk aan de prijs, dus ik moet eerst weer even sparen.

Deze zomer bracht hij door in Nederland. “Deze zomer heb ik meer vrijheid dan toen ik nog bij de NOS werkte, ik kan het nu wat beter zelf indelen. Heerlijk.

Foto: SBS, Reinier Bergsma
36 Reacties op “Van de Westelaken boycot homo-onvriendelijk Rusland”


 1. Otto Groeneveld

  Hahaha wat een vreselijke domme stumper zeg, een echt schaapje. Rusland is in VERGELIJKING met Saoedie Arabie, je weet wel het favoriete land van de VVD en Willempie met zijn familie, nog heilig voor homo’s. Dus dit domme gutmenschje laat ook zijn auto staan en doet voortaan alles met de fiets, wat een stumper zeg.

 2. Joepie

  Hij heeft groot gelijk!

 3. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Ik kom graag in Sint-Petersburg, prachtige stad. Verder moet je het Rode Plein in Moskou ook eens gezien hebben eigenlijk

 4. sammy

  heerlijk nieuws,
  ik zou ook niet graag in bepaalde steden in nederland zitten,
  schilderswijk, kanaaleianden ,Culemborg ,ede ,etc etc
  rik, je kunt rustig gaan, doe t net als in Marokko ,Turkije.
  en zoals vroeger bij de katholieken,
  doe t in stilte,
  gebeurt er niks,
  maar ga niet provoceren,
  en waarom word alleen rusland genoemd????
  juist,
  iets met ”linkse kerk” ??

  verder iedereen een heel fijne week.

 5. Anouk Smullers

  Domste fout, weggaan bij het journaal. Zijn carrière is voorbij

 6. Buggy

  Homoseksualiteit is helemaal niet verboden in Rusland, flapdrol.

 7. PremH

  @Sammy, kun je niet lezen ofzo? Hij noemt eerst Iran en daarna Rusland.
  @Otto, snel je medicijnen slikken en naar bed.

 8. Jeroen

  Goede zet, groot gelijk!

 9. KIP

  Homoseksualiteit bestaat overal ter wereld en al is het verboden bij wet, dan wordt het toch gedaan. In S-A groeien mannen gescheiden van de vrouwen op tot het huwelijk. Mannen alleen onder elkaar hebben op den duur vaak gemeenschap. Geloof me, het gebeurt daar aan de lopende band. Het wordt alleen niet benoemd. Samenleven met een man kan daar niet, maar er gebeurt van alles. Afghanistan precies hetzelfde; stamoudsten met dansende jongetjes. Geen geloof is sterker dan menselijke driften, behalve de hypocrisie.

 10. Momo

  Rusland lijkt me nou niet een van de ergste anti-homolanden. Ik zou het niet bovenaan een boycotlijst zetten.

 11. Ano

  Heerlijk dat salafistenitem in Lubach.
  Salaaf! Salaaaf! Salaaf!

 12. Ano

  Die hobbelen achter Mohammed aan die m keihard rondragde achterin in een 9-jarige. Ben he klaar mee.

 13. Annoniemus

  Laten wij dan deze infantiele homo (Rik) boycotten !

 14. Wollter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 15. J

  @Wolter: http://www.kijkonderzoek.nl

 16. Joop

  Leren lezen is nog steeds moeilijk voor sommigen. Er staan nergens iets over dat homosexualiteit verboden is in Rusland. Van der Westelaken heeft het over “homo onvriendelijk” en daar kunnen we alles bij bedenken.
  Homo propaganda tolereren ze niet en is ja verboden. Homo zijn niet.

 17. anoniem

  Wat doet hij dan nog in Nederland? Zo vriendelijk is ons landje ook niet.. :-S

 18. Lorelei Johanson

  Zal Rusland écht wakker van liggen.

 19. Wollter

  J 8.38: Dat weet ik, maar daar kan ik er niet op reageren.

 20. anoniem

  Ben ooit weleens door aanhangers van extreem rechts in ons zo vriendelijk landje in elkaar geslagen, omdat ze dachten dat ik een homo was…

  Het werd me ook sterk afgeraden aangifte hiervan te doen..

 21. mark100

  vaticaanstad ?

 22. mark100

  typisch dat hij niet marokko noemt.

  daar is het namelijk wettelijk wel verboden. in rusland niet.

  en tevens bekend vakantieland.

 23. mark100

  je wordt daar niet beschermd. en bij de publieke opinie sta je op een lijn als pedo

 24. mark100

  hoewel niet verboden………maar je wordt niet echt beschermd.

  bij rusland je wordt daar niet beschermd en in de publieke opinie sta j e op een lijn als pedo.

 25. mark100

  dan kan hij weinig reisprogramma’s maken.

  INDIA, INDONESIE, BALI, MAROKKO, SHARIALANDEN etc….

 26. anoniem

  Niet zo lang geleden was het in ons o zo superieure Nederland ook verboden..

 27. anoniem

  @mark100: Ik ben in het geheel niet anti homo. Maar kan gezien mijn eigen ervaring als jongere, hier enig begrip voor opbrengen. Ik heb heel wat te maken gehad met vervelende opdringerige oudere mannen die op onschuldige jongetjes vielen, terwijl ik daar niet van gediend was. Natuurlijk ben ik niet tegen vervolging vanwege je geaardheid of welke kenmerk dan ook. Maar we hoeven niet te doen of elke homo een engeltje is.

 28. Ronald36

  Ik ben door een homoseksuele gymleraar seksueel betast toen ik 14 jaar was voor een periode van 2 maanden. Dat doet echt iets met je als puber en je oordeel over homoseksuelen!

 29. Bert

  Westelaken heeft wel gelijk. Je kunt zelfs in Sint petersburg NIET hand in hand lopen als homoseksuele koppel. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat in Rusland 1 op de 7 personen moslim is maar ook met het oer-conservatisme en nationalisme van de rest.

 30. Karin

  https://www.volkskrant.nl/buitenland/rusland-pakt-betogers-op-bij-demonstratie-voor-homo-s~a4028408/

 31. anoniem

  @Bert: Ik kan me zo voorstellen dat ook in oer-Nederlandse dorpjes je dit beter kunt laten…

 32. @anoniem

  laatste nieuws al gelezen over amsterdam centrum, zara ?

 33. @anoniem

  en komt Rik nog wel in de Zara winkel amsterdam centrum?

 34. anoniem

  @@anoniem: Tja.. Raar voorval… Maar hier ging het weer om een allochtoon die discrimineerde. Terwijl talloze Nederlanders dezelfde conservatieve opvattingen hierover hebben. Maar het is natuurlijk altijd fijner naar andere culturen te wijzen….

 35. anoniem

  Nu is twee keer een reactie van mij geweigerd. Ik geef het op.. :-)

 36. anoniem

  Ik probeer het nog een keer. @@anoniem Ik krijg het vermoeden dat dit verhaal meerdere kanten heeft. En ik geloof onze extreem rechtse media niet zomaar..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.