Tv-pauze Yvon Jaspers: ‘Voorlopig geen nieuwe BZV’

Yvon Jaspers heeft bijzonder weinig tv-opnames voor de boeg. Er zitten even geen projecten in de pijplijn. Dat vertelt de KRO-NCRV-presentatrice in weekblad Story. De komende tijd denkt Jaspers wat vaker thuis te zijn. “Behalve een paar specials rondom Boer zoekt Vrouw staat er voor mij niets op stapel. De NPO heeft vooralsnog geen plannen om een nieuw seizoen te starten. Er zijn ook nog geen nieuwe boeren geselecteerd. En ik vind zo’n pauze prettig“, vertelt de 44-jarige tv-ster.

Jaspers maakt het meest bekeken programma van de Nederlandse televisie, maar baalt er niet van als ze even níet op de buis is. “Dat geeft me de tijd om met andere dingen bezig te zijn. Zo heb ik een kookboek geschreven waarin het Scandinavische Fykka centraal staat. Dat wil ik in Nederland introduceren.”

Fykka is een moment van gezelligheid. “Het Zweedse volk last om tien uur ’s morgens en om drie uur ’s middag een bewust moment van gezelligheid in. Dan kruipen ze bij elkaar en laten ze alles uit hun handen vallen. Geen computer en geen telefoon, maar koffie en zelfgemaakte cake of koek. Het staat zelfs in hun arbeidscontract dat ze daar recht op hebben.”

In Nederland hebben wij officieel ook een koffie- en theepauze, maar in werkelijkheid drinken we die koffie achter de computer. In Zweden niet. Daar gaan ze er echt voor zitten. En het blijkt dat het werkt. Behalve dat je er productiever van wordt, zijn ze er ook veel gelukkiger door.”

Het Story-interview met Yvon Jaspers, waarin ze ook vertelt over haar relatie en de opvoeding van haar kinderen, kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen