Tom Kleijn verruilt Nieuwsuur voor Brandpunt

Nieuwsuur-verslaggever Tom Kleijn gaat per 1 oktober aan de slag voor Brandpunt van KRO-NCRV. Hij wordt één van de anchors van het journalistieke reportageprogramma. Dat heeft de omroep laten weten. Kleijn is zeer content met zijn overstap. “Brandpunt is een programma met een lange geschiedenis en staat in een journalistieke traditie die goed bij me past. Het gaat om betrokken journalistiek en het programma bevindt zich op het snijvlak en actualiteit en achtergrond.”

Hij vervolgt: “Ik krijg de kans me onder te dompelen in werelden waar ik nieuwsgierig naar ben en daarover lange reportages te maken. Ik kijk er naar uit.

Hans Laroes, hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV, ziet in Tom Kleijn een waardevolle aanvulling voor het team van anchors bij Brandpunt. “Tom hoort bij de avontuurlijk-journalistieke koers van het nieuwe Brandpunt. De verslaggever als onbevangen, nieuwsgierige journalist op zoek naar het echte verhaal. In staat dat helder, mooi en filmisch te vertellen.”

Hij ervaart en ondergaat dingen en maakt kennis met voor hem of haar fascinerende werelden. Ik denk dat Tom daarbij uitstek geschikt voor is. We vinden het een eer dat hij voor Brandpunt wil gaan werken”.

Brandpunt is vanaf dinsdag 5 september weer wekelijks op dinsdag om 20.25 uur op NPO 2 te zien. Vanaf 2018 gaat het programma twee keer per week uitzenden, op de dinsdag en donderdag rond de klok van half negen.

Foto: NOS/KRO-NCRV-persbericht

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen