Tim Douwsma deed ijsdansshow voor het geld

Geplaatst op Mon 18 Sep 2017 om 14:02

Tim Douwsma deed in 2011 vooral voor het geld mee aan de SBS 6-show Sterren Dansen op het IJs. Dat vertelt de zanger, die in 2007 bekend werd door Popstars op SBS 6, in Veronica Magazine. Douwsma heeft geen enkel talent op schaatsen. “Ik had natuurlijk kunnen weten dat mijn deelname in 2011 aan het programma Sterren Dansen Op Het IJs zo’n afgang zou worden. Want hoewel ik in het Friese Drachten ben opgegroeid, sta ik niet bepaald bekend om mijn enorme schaatstalent.”

Toch ging Douwsma overstag. “Ik dacht dat het goed zou zijn voor mijn carrière. Ik was 23 en nog maar net bezig. Bovendien was het financieel aantrekkelijk. Elke deelnemer ontving – ik weet niet meer hoeveel precies – een bepaald startbedrag en vervolgens kreeg je per aflevering extra betaald.

De opnames vond hij vreselijk. “Ik ging trillend over het ijs, verschrikkelijk. Dat ik Laura weleens lekker om mij heen zou smijten en de jury mijn kunsten zou laten zien, kon ik vergeten. Het was meer een kwestie van: ‘Tim, houd mijn hand maar vast. Het komt wel goed, schatje.’ Ik voelde me zo’n lulletje. En dan liep ik er ook nog eens bij als Adriaan van Bassie in een lichtblauw glimover – hemd met glitters en pailletten. Wat een gruwel, zo niet sexy.

Al na de eerste aflevering moest Douwsma naar huis. “Prima vond ik het. Ik was zo opgelucht dat het voorbij was. Ik gooide mijn schaatsen in een hoek en zette het met mijn vrienden in de kroeg op een zuipen.”

Wel vond hij het jammer dat hij de dochter van een bepaald jurylid moest gaan missen. “Jurylid Hein Vergeer merkte netjes op dat ik ‘iets meer moest schaatsen’ om mijn techniek te verbeteren. Knappe dochter had hij trouwens, die vond ik erg aantrekkelijk. Misschien had ik me meer op haar moeten focussen, dan had ik nog wat leuks aan dat programma overgehouden, haha.

Helaas zijn de beelden van Sterren Dansen op het IJs niet van YouTube te wissen. Ik vrees dat ze later bij mijn huwelijk door familie en vrienden nog eens opgegraven zullen worden. Zij lagen dubbel om mijn waardeloze schaatsact!

Afgelopen vrijdag was Douwsma nog te zien in The Big Music Quiz op RTL 4.

Foto: RTL
9 Reacties op “Tim Douwsma deed ijsdansshow voor het geld”


 1. De Leukste Thuis

  “Elke deelnemer ontving – ik weet niet meer hoeveel precies – een bepaald startbedrag…”

  Yeah right…

 2. De Leukste Thuis

  ‘T gebeurde ook al in 2011… wow dat is 6 jaar geleden!

 3. floyd P

  ooohhnneeee echt waar deden ze t noet allemaal voor t geld en aandacht
  rhat een nieuws en dat bij de comerciele omroepen…..!!!!????

 4. Koen

  Natuurlijk doet iedereen het voor het geld, en voor carriere. Tim is geen uitzondering

 5. Graaf Volkert

  Begrijpelijk. Van een muziekcarrière is niks terecht gekomen, daar haalt hij geen inkomsten uit…

 6. Tim20 MJ

  Hij deed niet mee aan Popstars maar aan So You Wannabe a Popstar.

 7. Flits Bom

  Joh..

 8. Mwaaah

  Elke bner doet alles alleen maar voor geld

  Zelfs bedelen voor giro 555 levert ze centjes op

  Wat een h oeren allemaal
  Stuk voor stuk

  Niks spontaans
  Niks nobels
  Alles voor nog meer

 9. Sven L.

  Leuke jongen. Keertje mee geborreld na een Toppers-concert. Barst van de ambitie, maar moet ff goed opletten welke koers hij gaat varen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.