Sterrenkappers reageren op kapsel Van Nieuwkerk

Sterrenkappers Leco van Zadelhoff en Mari van de Ven hebben gereageerd op het nieuwe kapsel van De Wereld Draait Door-ster Matthijs van Nieuwkerk. Leco is gematigd kritisch en Mari is zwaar kritisch. Dat is te volgen in de media. Van Zadelhoff gaf vanochtend zijn mening op Radio 538. “Ik heb het natuurlijk even teruggekeken net en ook nog naar wat oude uitzending gekeken. Ja goed, zijn haar is inderdaad langer en het ziet eruit alsof hij zes weken lang op een strand heeft gelegen.

Hij denkt dat Van Nieuwkerks haar vooral lichter is geworden door de zon. “En hij is vooral heel veel onder water geweest in zout water. Of hij zijn haar nou helemaal geblondeerd heeft: dat betwijfel ik.

Zit er dan helemaal geen spoelinkje in? “Ik heb mijn handen er niet in gezet, maar het ziet er mij uit alsof het twee keer zo lang is als normaal en hij lekker op vakantie is geweest. Dat haar is gewoon een beetje uitgebleekt van de zon en er zit was grijs haar tussen. Ja, dan krijg je een beetje dit effect. Zo ziet dat eruit. Maar wie weet zit er een kammetje blond doorheen: ook prima.”

Er is veel commotie over Van Nieuwkerks kapsel. “Vanochtend op mijn telefoon leek het of heel Nederland ineens kapper was. Die man heeft zijn haar wat langer. Ja, ik vind iets korter ook leuker staan.

Wat moet de VARA-ster nu doen? “Ik zou het iets korter doen. Ik heb de laatste uitzending in mei gekeken en toen was het korter en wel iets donkerder. Dat vind ik op beeld iets mooier staan, maar een schaartje erin en het wordt vanzelf weer wat donkerder van de uitgroei.”

Mag Van Nieuwkerk hem bellen? “Altijd.”

Dan door naar Mari van de Ven. Hij geeft zijn oordeel in het AD. “Het was altijd zo’n charmante man, maar met deze blonde lokken is hij er niet beter op geworden. Erg jammer dit! Zijn haar lijkt wel ‘uitgeblondeerd’. Hoe dat kan weet ik natuurlijk niet, maar dit moet welhaast het resultaat zijn van een product waarin waterstofperoxide zit.”

Mogelijk heeft hij tijdens zijn vakantie blondeershampoo gebruikt of, al dan niet per ongeluk, een oplichtende haarverzorgingsvloeistof van zijn vrouw gebruikt. Hoe dan ook: dit staat hem echt niet. Te kunstmatig en nepperig. Ik zou zeggen ’terug naar af’ en toon de mooie grijze haren die iedere vijftiger heeft met trots aan het volk.”

Lees ook:
Van Nieuwkerk choqueert land met nieuwe haarkleur (gisteren)
VI-heren: ‘Matthijs van Nieuwkerk heeft kleurspoeling’ (vandaag)
Edwin Evers verbijsterd door haarkleur Van Nieuwkerk (vandaag)

Foto: SBS/Elvin

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen