Sterjournalist Wierd Duk van AD naar De Telegraaf

Sterjournalist Wierd Duk, bekend als gast in tv-programma’s als Pauw en WNL Op Zondag, stapt over van het AD naar De Telegraaf. Dat is vandaag bekendgemaakt. Duk vertolkte bij het AD het rechts-populistische geluid dat in Nederland leeft. Nu stapt hij over naar De Telegraaf, dat vanouds bekendstaat als een rechtse krant. “Met Wierd bij ons team krijgen we een spraakmakende journalist die fantastisch bij De Telegraaf past“, zegt hoofdredacteur Paul Jansen in een reactie.

Duk gaat bij De Telegraaf doen wat hij bij het AD al deed. “Hij zal voor ons dagblad vooral verslag doen vanuit het perspectief van de gewone burger“, legt Jansen uit.

Zelf zegt Duk bij The Post Online het volgende over zijn overstap: “Ik kreeg gewoon een ontzettend mooi aanbod van de Telegraaf. Maar ik zal ongeveer hetzelfde gaan doen: het land in, verslag doen van de haarvaten van de samenleving.

Waar hij bij het AD een aantal dagen per week een vaste plek in de krant had, wordt hij bij De Telegraaf gewoon algemeen verslaggever.

Duk stapt over per 1 november.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen