Sophie Hilbrand kwakkelt verder op NPO 1

Geplaatst op Fri 08 Sep 2017 om 9:02

De geleidelijke verhuizing van Sophie Hilbrand van NPO 3 naar NPO 1 is nog altijd geen succes. De presentatrice weet het grote publiek niet te boeien op het vlaggenschip van de NPO. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Hilbrand zag afgelopen seizoen al haar programma’s Buitenspel en Het Instituut keihard floppen op ‘s lands meest bekeken tv-zender en gisterenavond laat begon ook haar nieuwe programma Hotel Sophie met zwaar ondermaatse cijfers op NPO 1.

Na Hello Goodbye (1 miljoen en 17 procent) en Ilse’s Veranda (924.000 en 17 procent) begon Hotel Sophie donderdagavond om 22.15 uur met slechts 416.000 kijkers (9 procent), een fikse tegenvaller voor NPO 1.

NPO 1 kwam donderdagavond uit op een gemiddeld marktaandeel van 21,1 procent en Hilbrand zat daar maar liefst 56 procent onder.

Hilbrand vertelde gisteren in het AD nog dat ze blij is met haar transitie naar NPO 1. “Dat is vorig seizoen al voorzichtig begonnen met wetenschapsprogramma Het Instituut, waar ook een tweede reeks van komt. Die verhuizing naar NPO 1 is deel van de natuurlijke ontwikkeling die ik als programmamaker doormaak.”

Ik kreeg jarenlang de vraag: word je niet te oud voor een jongerenomroep als BNN? Daar zat ik zelf ook wel mee, maar waar ga je dan heen? Staatssecretaris Sander Dekker heeft me die keus bespaard toen hij de fusies bij de publieke omroep afdwong. BNN en VARA zijn inmiddels één, waardoor ik nu zonder moeite door kan groeien.”

Vanaf 16 september is Hilbrand te zien met nóg een programma op NPO 1, namelijk de nieuwe satirische nieuwsshow Dwars door de Week.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt
13 Reacties op “Sophie Hilbrand kwakkelt verder op NPO 1”


 1. Anja

  Snap ik ook wel want ze heeft weinig te melden en te vragen. . Nogal een leeg persoon.

 2. De Leukste Thuis

  @ Anja
  Sophie nog niet eens geschikt voor 1 minuut per week op DWDD-slot…

 3. Evert Zeefout

  Marc de Hond zou DWDD een dag moeten doen. Na Lucille is er niet meer een lichamelijk gehandicapte op primetime geweest. Dat is erkenning voor die mensen en niet alleen voor vrouwen.

 4. X

  Het instituut vond ik een leuk programma al was dat meer vanwege de 2 heren van De kwis dan vanwege Sophie. Volgens mij waren die cijfers ook niet héél slecht.

 5. HansrZ

  al zappend kwam op een moment in het programma, waar een bakkersechtpaar vertelde dat ze het in het begin 3 maal per dag “deden” en Sophie 3 keer????? ja toen had ik het al weer gehad met Sophie. Terug naar spuiten en slikken meer kan ze niet.

 6. frans

  Waldemar en Sophie het lost echtpaar van de avond
  Hoevaak zouden ze het vanmorgen gedaan hebben na het zien van de kijkcijfers

 7. joost

  Het was ook werkelijk niet om aan te zien.

  Ik vind het wel merkwaardig dat flop figuren, die al veel rommel op tv hebben gepresenteerd, zoals die Hilbrand en telkens mislukten, toch elke weer de kans krijgen om weer een nieuw programma te krijgen. Wat was dit slecht zeg.
  Hoe krijgt ze het voor elkaar ?

  Hilbrand zou zich eens moeten realiseren, dat de kijkers haar niet willen en vooral haar kleverige oninteressante onderwerpen.

 8. aammehoela

  Gelukkig was er voor de NPO 1 kijker als alternatief Nieuwsuur op NPO 2. Wat een aanfluiting dat gezeur over hoe vaak je het moet doen om je relatie in stand te houden. Natuurlijk, iedereen weet dat als een relatie het zonder seks moet doen dit verkeerd gaat aflopen. Dat weet iedereen, dus bijna iedereen zapte weg.

 9. pepe

  het instituut was wel leuk maar praten over seks voor volwassenen tja dat moet je doen ipv er over praten

 10. X

  Pepe ja ben dr niet eens aan begonnen. Ik wil niet weten hoe vaak de bakker op de hoek het doet. Interesseert me wérkelijk helemaal niks.
  En wat ik al zei: het instituut kan wel zonder Sophie.

 11. Bart

  Sophie is helemaal niet geschikt voor op NPO1. Als 20er paste ze heel goed bij het rebelse BNN. Nu is deze met VARA gefuseerde omroep wanhopig allerlei lege formatjes voor Sophie. Het werkt niet. Hoewel ik haar een leuke vrouw vind past ze eigenlijk nergens bij. Ik ben benieuwd hoe Dwars door de week gaat worden.

 12. Zonder Naam

  @Bart – Net als Katja Schuurman. Die heeft ook een Npo-contract, maar ze hebben amper een idee hoe ze haar aan de kijker kunnen slijten. Dat is ook zo’n geval dat nergens past.

 13. Bart

  @Zonder naam Ik vind Katja wel passen bij de commerciële zenders. Niet bij de NPO. Bij Sophie zou ik ook echt niet weten wat voor programma’s ze bij de commerciële zender zou moeten doen. Wat ze de afgelopen jaren steeds maakt zijn van die vergezochte onderzoeksjournalistieke programma’s. Het wordt groots gebracht maar het is allemaal niet zo veel. Het zelfde geld voor de programma’s van Filemon, Linda Hakeboom en Lauren Verster.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.