Slechte start voor vierde seizoen Van God Los

Het vierde seizoen van de misdaadserie Van God Los is maandagavond met erg teleurstellende cijfers van start gegaan op NPO 3. De seizoensopener kwam niet verder dan 165.000 kijkers (2,6 procent), érg weinig voor zo’n dure productie. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. NPO 3 was tijdens Van God Los de op twee na minst bekeken top-tienzender van Nederland. Alleen de speelfilms op RTL 8 en Net5 wisten nog minder kijkers te boeien dan de Nederlandse serie.

Van God Los is maar liefst vier jaar lang op vakantie geweest. De eerste drie seizoenen waren in 2011, 2012 en 2013 te zien. “Destijds is de serie na drie seizoenen gestopt”, legt regisseur Pieter Kuijpers uit in De Telegraaf.

Waarom wilde men destijds niet verder? “Men vreesde voor een herhaling van zetten. Ik vond dat toch erg jammer.

Van God Los vertelt in elke aflevering een ander verhaal met andere acteurs. Een kostbare productie, die alleen gemaakt kon worden met behulp van het Mediafonds.

Omdat we met steun van het Mediafonds een nieuwe reeks konden maken, vond ik dat de afleveringen van een nog hoger niveau moesten zijn dan vroeger. We hebben er veel meer tijd voor genomen.

Tv-recensent Haro Kraak is vandaag in de Volkskrant lyrisch over de seizoensopener van Van God Los: “Maandagavond zag ik op NPO 3 een uur televisie dat met gemak kan worden toegevoegd aan het beste wat het medium ooit in Nederland heeft voortgebracht. Het was spannend, grappig, ontroerend, gestileerd tot in de details, narratief zeer origineel, weergaloos geacteerd en fraai gefilmd, met soepel bewegende shots die minutenlang duurden.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen