Shownieuws sabelt ‘stoute dandy’ Humberto Tan neer

Het SBS 6-programma Shownieuws heeft gisterenavond laat Humberto Tan neergesabeld. Hij werd in de showrubriek neergezet als een ‘stoute dandy’ met een imagoprobleem. Dat was te zien op de tv-zender. De kijkcijfers van concurrent RTL 4 dalen en een van de redenen zou het imagoprobleem van boegbeeld Humberto Tan zijn. “Zijn vermeende affaire met Dionne Stax zou zijn populariteit dusdanig in gevaar brengen dat zijn werk er mogelijk steeds meer onder te lijden heeft.

Tv-recensente Angela de Jong van het AD sprak deze week haar gevoel uit voer de presentator: Tan heeft de sympathiefactor verloren, zou eigenlijk een stapje terug moeten doen, maar wordt door de zender nog op handen gedragen. “Honderden kijkers zijn het roerend eens met de televisierecensente“, aldus Shownieuws.

Shownieuws liet imagodeskundige Zabeth van Veen aan het woord. Zij denkt dat Tan inmiddels niet meer zo goed past bij een familiezender. “Een stoute dandy is niet echt een leuk imago als je een gezin aan je wil blijven verbinden.”

Tan is het slachtoffer geworden van de publieke opinie, weet ze. “Als je een publieke functie hebt is het vaak zo dat alles fantastisch gaat en iedereen je leuk vindt en dan gebeurt er iets en ineens dondert zo’n kaartenhuis in elkaar.”

Naast zijn tv-werk schnabbelt Tan er flink op los, maar dat kan volgens Van Veen ook wel eens gaan veranderen. “Als je je als sponsor verbindt aan iemand, waarvan je vindt dat die het imago heeft van huisvader, dan horen daar bepaalde producten bij. Bij een stoute dandy passen weer andere producten. Het kan zijn dat het imago verandert. Dan heb je de kans dat je niet meer goed bij elkaar past en dat je afscheid van elkaar neemt.”

Het enige interview wat Tan heeft gegeven over zijn affaire en de gevolgen daarvan stond in de Wendy, waar hij op bijna alle foto’s poseerde met een ontbloot bovenlichaam. “Die blootfoto’s begrijp ik niet. Als je dan wordt beticht van vreemdgaan, dan zou ik niet half ontbloot in het blad gaan.”

Santegoeds

Evert Santegoeds, Privé-baas en showdeskundige in Shownieuws, is het daar roerend mee eens. “Misschien had hij dat interview niet moeten doen. En dan niet alleen om de foto’s, maar ook om de inhoud. Wat hij in de Wendy gedaan heeft, is eigenlijk een beetje uithuilen bij boezemvriendin Wendy van Dijk.

Santegoeds was niet onder de indruk van het Wendy-interview. “Daar zat hij een lulverhaal de wereld in te helpen dat er fotografen achter zijn kinderen aan zaten. Dat was totaal niet het geval. Er is inderdaad in garages geloerd op Dionne Stax en Humberto Tan, want daar hielden zij zich op. Daar zijn die fotografen mee bezig geweest, maar verder helemaal niets.”

Het Wendy-interview ging nergens over, aldus Santegoeds. “Het ging totaal niet over de crisis, maar over hoe zielig hij was. En Wendy zal daar begripvol bij hebben zitten knikken, maar het heeft hem totaal niet verder geholpen.”

Zijn imagoprobleem en de dalende kijkcijfers van RTL Late Night hebben volgens hem met elkaar te maken. “De kijkcijfers zijn inderdaad ingestort sinds deze affaire speelt. Het valt samen met het feit dat de hele zender wat onder druk staat.

Wat Humberto nu moet doen? Hij redeneert steeds dat hij moet stilzitten als hij geschoren wordt. Als je naar hem kijkt, dan zie je dat hij weet hoe dat werkt.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen