SBS 6 in de lift, maar seriedonderdag stelt zwaar teleur

Het tv-jaar 2017-2018 is goed begonnen voor SBS 6. Op de meeste avonden scoren de prime-time-titels op of boven het zendergemiddelde en op meerdere dagen weet het station zelfs zijn grote concurrent RTL 4 voorbij te streven. De seriedonderdag van SBS 6 is echter een flinke uitzondering: die is namelijk een behoorlijke flop. Voor dubbele afleveringen van NCIS: New Orleans loopt de kijker maar niet warm. Vooral om half negen werd SBS 6 gisteren aan alle kanten voorbijgestreefd.

De aflevering van NCIS: New Orleans om half negen kwam niet verder dan 183.000 kijkers en 3,0 procent marktaandeel. Dat is echt heel weinig voor een top-drie-zender. Op hetzelfde moment trok alleen import op RTL 7, Net5 en Veronica minder bekijks.

Om half tien trokken de cijfers iets aan, maar was NCIS: New Orleans met 315.000 kijkers (5,8 procent) nog steeds geen publiekstrekker.

Op de andere avonden gaat het eigenlijk heel redelijk met SBS 6, dus het is de vraag waarom het station zijn belabberde seriedonderdag niet aanpakt: die staat voor de komende maanden nog in het uitzendschema.

Ook SBS 6 zelf ziet dat de cijfers wat minder zijn, maar kan er verder nog niet veel over zeggen. “Het heeft onze aandacht.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen