Ruud de Wild: ‘Talpa boos als je zelf plaat kiest’

Als dj bij radiogigant Talpa Radio, eigenaar van Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica, krijg je bonje als je zelf een plaatje draait. Dat vertelt oud-538-dj Ruud de Wild in gesprek met JFK. De Wild lijkt zich te kunnen vinden in uitspraken van Jeroen van Inkel, die vreest dat Giel Beelen een moeilijke tijd tegemoet gaat bij Radio Veronica met alle hardliners in de top. “Elke uitzending werd ik beperkter in het maken van mijn vrije keuzes en moest ik rekening houden met wat ik zei.” 

Toch heeft De Wild nooit een berisping gehad van Radio 538. “Ik ben er gelukkig nooit op aangesproken, omdat mijn programma als een dolle scoorde. Toen ik wegging was ik zelfs in alle doelgroepen nummer één.

Het is nou eenmaal de wereld van de commerciële radio, zegt hij. “Bij de commerciële krijg je direct scheve ogen als je een keer een vrije keus draait, want dat past niet in het format. Bij de tweede vrije keus heb je ruzie. Formats zijn achterhaald. Kijk naar wat we nu doen. Wij draaien alles. En het scoort.

De Wild doet het goed in de middag van NPO Radio 2. “Ik weet wat ik wil en daarom, daarom ben ik destijds de nummer één geworden. En dat ga ik nu weer doen. We scoren nu al 2,4 procent hoger in de luistercijfers dan vorig jaar. Dat is heel fijn, geen doel op zich, maar wel een leuke bijkomstigheid natuurlijk.

Radiomakers die niet zo goed scoren roepen altijd op dat de luisteraar maar moeilijk overstapt. “Er wordt vaak geroepen dat het slow business is, maar dat is het grootste gelul dat er bestaat. Ik ben het levende bewijs.”

Lees ook: De Wild: ‘Iedereen bij 538 is bang voor John de Mol’ (24 augustus)

Foto: KRO-NCRV, Jasper Zwartjes

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen