RTL’s Videoland investeert in eigen documentaires

RTL’s Videoland, de Nederlandse tegenhanger van Netflix, gaat investeren in eigen documentaires. Die zullen gaan over onderwerpen die de Nederlander bezighoudt. Dat heeft de online zender laten weten. De eerste Videoland-docu kwam de afgelopen week al regelmatig voorbij in de media: Motorbendes Onder Vuur van Boulevard-gezicht John van den Heuvel. “Eind oktober staat wederom een release van een Videolanddocu op het programma“, zegt een woordvoerder.

Net als Motorbendes Onder Vuur (vanaf vrijdag op Videoland) zal ook de volgende documentaire, De Ontvoering van Gerrit Jan Heijn, worden gemaakt door Van den Heuvel.

Waar hij in zijn documentaire over motorbendes vooral inzoomt op de club No Surrender, gaat het in de ontvoeringsdocumentaire over de ontvoering van Gerrit Jan Heijn, dit jaar alweer dertig jaar geleden.

Volgens Videoland zijn deze documentaires ‘exclusief’ te zien via het on-demand-platform. Of deze later tóch ook worden uitgezonden op de lineaire zenders van RTL, is niet duidelijk.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen