RTL Late Night uit kijkcijfer top 25 door tv-flop Angela

Geplaatst op Wed 27 Sep 2017 om 8:30

Humberto Tan is gisteren uit de top 25 van meest bekeken programma’s van de dag gevallen. RTL Late Night was met 392.000 kijkers (11 procent) niet genoeg in trek voor een plaats in deze kijkcijfer-ranglijst. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dat de RTL 4-talkshow sinds dit jaar minder in trek is, is al breed uitgemeten in de pers, maar echt uit de kijkcijfer top 25 vallen is toch nog altijd een zeldzaamheid voor de talkshow. Het had gisteren deels te maken met de bar slechte lead-in.

Tan moet zich op dinsdagavond tevreden stellen met de Angela Groothuizen-show Spreekrecht als lead-in en dat programma is een enorme flop. De afgelopen weken keken er al weinig mensen, maar gisteren tegenover het voetbal op Veronica zakte het programma al helemaal in, tot 335.000 kijkers (6 procent).

Toen RTL Late Night begon was het voetbal alweer afgelopen, maar de kijker zapte niet meer massaal naar RTL 4. Tan had dan ook geen relevante gastenlijst. Zo zat Richard Groenendijk er om over Will & Grace te praten en was RTL Boulevard-deskundige John van den Heuvel weer eens te gast.

De NPO 1-talkshow Pauw begon een half uur later, maar deed het met 746.000 kijkers (26 procent) een stuk beter.

De winnaar onder de talkshows blijft De Wereld Draait Door. Daar keken gisteren 998.000 mensen (23 procent) naar.

Foto: RTL
50 Reacties op “RTL Late Night uit kijkcijfer top 25 door tv-flop Angela”


 1. Pieter

  snap ook niet dat RTL blijft doorgaan met dit programma, waarom niet een spannende Britse drama serie of detective om 22.00 uur plannen
  dan kan je anderhalf uur op primetime je successen na 20,30 zetten

 2. mark2

  máár: RTL heeft nog nooit zo godd gescoord, heb ik begrepen van galjaard….

 3. mark2

  * goed

 4. Hooftstraat

  Heel erg jammer voor Humberto Tan en het hele team achter dit programma, Voor RTL als zender vind het helemaal niet jammer, SBS is nu van John de Mol en dat is duidelijk merkbaar, Humberto Tan waarschijnlijk zal je talkshow van de buis gehaald worden, het is niet anders, ik hoop dat jij nog vele succes jaren tegenmoet gaat. ik vind je lief meneer Tan

 5. valerie

  Ongelofelijk hoe een programma als RTL Late Night kan afglijden. Al weken niet meer gezien en gisteren even gekeken, totaal inhoudsloos en dat is jammer. Wel logisch dat kijkers afhaken, er is namelijk veel meer kwaliteit op andere zenders.

 6. Hnd

  RTL redactie:?

  Kijkcijfers waren toch gelijk aan 2016

  Slaap maar verder

  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

 7. Annoniemus

  Opdonderstralen met die overspelige Tan !!

 8. Cees

  Hahaha hoeveel kijkers had voedbal dan ? 4 miljoen? Hoe toch op,RTL is gewoon een totaal overbodige zender geworden. Tan gaat liever vreemd en Petertje vd Vorst lacht de kijkers gewoon uit!! En Angela met haar ordinaire Amsterdamse praat heeft helemaal niks op tv te zoeken.

 9. H.n.d

  Waar is Tan gebleven???

  O wacht komt door Angela. Wat een onzin. Angela is toch niet vreemd gegaan.

  Brrr wat een Sekte is RTL geworden sinds Galjaard ……

 10. Marly van der velden Lover

  Er zat gisteren een uitzonderlijk lekker meissie in Spreekrecht. Wat een geil bekkie, mmm.

 11. Margot

  Al sinds het begin van dit nieuwe tv seizoen totale gebrek aan relevantie. Wat wil je ook met artiesten als Nick en Simon en Og3ne voor de zoveelste keer. Je zou bijna terugverlangen naar Marieke of Luuk…

 12. Susan

  RTL late night blijft de beste talkshow van Nederland. Zo te zien hebben er maar weinig kijkers smaak om de show van Humberto te kijken. Wat een walgelijk land is Nederland toch!

 13. boris

  Af en toe zapp ik langs Late Night. Ik verbaas me iedere keer over het totale gebrek aan relevantie. Het is zo langzamerhand testbeeld aan het worden.

 14. Marly van der Velden Lover

  Late night gaat echt hard achteruit, iemand die weer een boek promoot, iemand die iets is overkomen enz enz. altijd dezelfde onderwerpen, vroeger ging Late night nog wel eens naar buiten, denk aan die uitzending met The Lau.
  Nu denk ik van wat zijn de gasten? en dan weet ik genoeg!
  Kijk zo’n Michael van Gerwen is nog nooit in late night geweest en Barney ook niet, waarom hun niet keer uitnodigen?

 15. Bart

  Het komt niet alleendoor Spreekrecht maar hoofdzakelijk door Humberto Tan dan men niet kijkt.

 16. Henny Huisman

  Gelukkig kijkt Erland niet naar de kijkcijfers. En kennelijk kijken miljoenen mensen online op rtlgemist.

 17. De Leukste Thuis

  @Susan… onder welke steen leef jij ??

 18. Pieter

  @ SUSAN je hebt gewoon gelijk voor simpel volk is dit ook het beste programma
  maar dat is koffietijd ook en boelevaar geer en gordon- ik hoe van holland
  nee rtl moet gewoon doorgaan, waar moet ik als laag geletterde dan naar kijken?
  de slimste mens is veel te moelijk voor mij, ook paul tussen kunst en kits en de zender vpro daar begrijp ik al helemaal niets van of cultura tv en dergeleleke
  Ja hep mijn school niet afgemaakd kwam ook niet verder dan de 3 klas
  dus ben blij dart RTL er voor mij is !

 19. Panda

  Veel te zware kost achter elkaar.

 20. 砂漠のキツネ

  DWDD onder de 1 miljoen kijgen we daar ook een bericht over?

 21. Actries van Houten

  Ik heb een idee. Misschien moet Humberto Tan die toekomstvoorspellers van overdag zijn programma laten maken. Dat je kunt bellen om te horen hoe het over tien jaar met je gaat. En dat elke avond een uur lang. Toptv.

 22. Jim

  Tan valt wederom buiten de kijkcijfers Top 25!! Jammer dat Tan zelf niet door heeft dat hij zijn tekortkomingen als interviewer niet kunt maskeren met een leuke musicale omlijsting, een geforceerd enthousiast lachje, een fancy danspasje of een stijlvol kostuum.
  Conclusie: Kwalitatief Uitermate Teleurstellend !!!!

 23. Meneer Kaktus

  Voor het eerst in maanden met m’n complete schoonfamilie gekeken en toch zulke dramatische kijkcijfers. Snap er niks van.

 24. Barbara

  Te laat eieren gekozen voor zijn geld…tja..wie zich brandt moet op de blaren zitten…wat een inschattingsfout Humberto !!!!!!

 25. Tancode

  Het was ook te mooi om waar te zijn…einde sprookje..zo kan het gaan…je had nog niet genoeg credits opgebouwd om een misstap te begaan..dom dom dom…

 26. Pieter

  waarom zijn die marktaandelen nou zo belangrijk??????????????????????????????
  Stel je eens voor dat over 10 jaar alle zenders eens de grens van 250.000 kijkers niet meer halen zien we dan ook een staatje
  NPO 30%
  RTL 25%
  SBS 18% ????????

  hoe kunnen de markaandelen dan interessant voor de adverteerder zijn
  20 jaar geleden waren de kijkcijfers het dubbele voor de zenders RTL en NPO
  Maar de staatjes geven het zelfde beeld ?
  wie legt mij dat eens uit???

 27. 砂漠のキツネ

  20 jaar geleden was het marktaandeel van RTL helemaal niet het dubbele in 20-49.

 28. Frans

  Pieter …een percentage is een percentage jongu…

 29. David

  Precies, DWDD is ook niet meer geweldig.
  Scoorde normaal gesproken 1.3 / 1.4 rond deze tijd….

 30. G

  Née hoor RTL late night is vele malen beter dan DWDD … Hahahaha

 31. KIP

  Je krijgt een tweedeling, behalve sport, armen en ouderen zullen lineaire tv blijven kijken. Komt omdat ze de abonnementen(Netflix) niet kunnen betalen of niet meer van gewoonte veranderen. Rijken en jongeren begrijpen over een paar jaar gewone tv niet meer. Overigens is een 21-jarige in zijn mediagedrag niet te vergelijken met 48-jarige. Beter is om 20-35 en 36-49 van elkaar te scheiden of 20-30,31-40 en 41-49.

 32. Ron

  Zo, dat is de keiharde waarheid. En kom niet aan met ‘er was voetbal’-onzin want dit is structureel. Alleen nu extra zuur. Er moet een totaal ander programma gemaakt gaan worden, dit probleem los je niet op met veranderingen in gasten en onderwerpkeuzes want alles is al geprobeerd. Misschien dat Beau met een totaal andere talkshow het tij kan keren. Maak er desnoods maar een RTL Boulevard Late Night van maar dan met gasten. Dan weet je wel wat je krijgt als kijker en dan is de keuze makkelijk om voor vermaak of voor inhoud van Pauw of Jinek te kiezen. Een beetje blijven aanmodderen en uit dezelfde vijver vissen heeft geen zin. Lijkt me duidelijk…

 33. Tim

  Tja, het is niet leuk voor RTL maar Johan Derksen heeft natuurlijk wel gewoon gelijk.

 34. X

  DWDD is al 13 jaar bezig en scoort altijd rond de miljoen. RTLLN ik meen 5 jaar en de koek is al op.
  Bovendien zijn de kijkcijfers over de hele linie lager dan paar jaar geleden of misschien ook wel lager dan vorig jaar.

 35. Tim

  @KIP
  Ik ben gepensioneerd en kijk ook nog maar af en toe lineaire TV. Je ideeen zijn weer gebaseerd op de gedachte dat iedereen van boven de 50 oud, gehandicapped en seniel is.

 36. X

  @KIP: Ik denk dat je hier gelijk in hebt. Iemand van 45 heeft toch andere interesses dan iemand van 22. Wat ik eerder al heb gezegd ik kan me niet voorstellen dat 20-49 vooral naar RTL4 kijkt. Ik vind het meer een bejaardenzender dan NPO1. 70 plus zender.

 37. Tim

  @x
  Wat een onzin.

 38. Lubbert

  Ondanks dat de gigantische dip van RTL Late Night niet onverwacht komt, moet de wijze waarop de kijkcijfers worden bepaald op de schop. Een paar van die kastjes bij een stel bejaarden is toch niet meer representatief!!

 39. KIP

  Tim
  Ik stel het zwart wit , maar voor veel 60 en 70plussers gaat dit wel op. Zorgpremie 10 euro omhoog en dan is het voor veel ouderen met een klein aanvullend pensioen keuzes maken.

 40. MC = anti RTL

  @ Kip jongeren kijken al helemaal geen TV meer… die hoeven geen abo te nemen op Netflix of Videoland of weet ik veel welke VOD service. Dat is voor mensen die niet weten hoe ze moeten downloaden of gratis streamen.

 41. Graaf Volkert

  @Tim

  “Gehandicapped”? Schreven ze dat in jouw tijd zo?

 42. Mark

  Komt niet door het voetbal, want dat was om half 11 allang afgelopen.

  Komt door de oninteressante gasten. Totaal niet interessante onderwerpen gisteren, slaapverwekkend en weer dezelfde gasten en Humberto die alleen om zichzelf lacht.

 43. Bart

  砂漠のキツネ Nogmaals Wat kan jou als kijker die 20-49 schelen? Het gaat om de programma’s, de kwaliteit en steeds de zelfde gezichten. Daarin is RTL ondermaats en daar gaat het om!

 44. 20-49

  Niemand onder de 80 wilt naar de oude mensen programma’s kijken zoals die NPO Omroep Max onzin.

 45. Jaap

  Whahaha juist heel veel jongeren kijken naar MAX. Zoals Heel Holand Bakt.
  Marketeers weten niks.

 46. Bart

  @20-49 Laten naar Omroep MAX programma’s nou toevalig heel veel 20,30 en 40ers kijken.

 47. X

  Ik vertrek is ook heel populair in die doelgroep volgens mij.

 48. Bart

  @X Klopt!

 49. aammehoela

  Volgende week geen voetbal doordeweeks. Dan kunnen de echte conclusies worden getrokken.

 50. Weert

  Eindresultaat van de ondergang van Tan. De mensen willen dat jij Tan, niet je plasser overal in steekt en zekr niet bij mevr.Stax. Dat pruimen zij niet en nu heb je narigheid thuis en op de buis. Stom dus van jou/jullie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.