RTL Late Night uit kijkcijfer top 25 door tv-flop Angela

Humberto Tan is gisteren uit de top 25 van meest bekeken programma’s van de dag gevallen. RTL Late Night was met 392.000 kijkers (11 procent) niet genoeg in trek voor een plaats in deze kijkcijfer-ranglijst. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dat de RTL 4-talkshow sinds dit jaar minder in trek is, is al breed uitgemeten in de pers, maar echt uit de kijkcijfer top 25 vallen is toch nog altijd een zeldzaamheid voor de talkshow. Het had gisteren deels te maken met de bar slechte lead-in.

Tan moet zich op dinsdagavond tevreden stellen met de Angela Groothuizen-show Spreekrecht als lead-in en dat programma is een enorme flop. De afgelopen weken keken er al weinig mensen, maar gisteren tegenover het voetbal op Veronica zakte het programma al helemaal in, tot 335.000 kijkers (6 procent).

Toen RTL Late Night begon was het voetbal alweer afgelopen, maar de kijker zapte niet meer massaal naar RTL 4. Tan had dan ook geen relevante gastenlijst. Zo zat Richard Groenendijk er om over Will & Grace te praten en was RTL Boulevard-deskundige John van den Heuvel weer eens te gast.

De NPO 1-talkshow Pauw begon een half uur later, maar deed het met 746.000 kijkers (26 procent) een stuk beter.

De winnaar onder de talkshows blijft De Wereld Draait Door. Daar keken gisteren 998.000 mensen (23 procent) naar.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen