RTL Late Night is nu de grote Humberto-show

RTL Late Night is teruggekeerd van de zomerstop als De Grote Humberto Show. Meer dan ooit wordt het programma opgehangen aan presentator Humberto Tan. Dat was gisterenavond te zien op RTL 4. Tan opent de uitzendingen voortaan staand voor een groot scherm, waarop hij een foto laat zien ‘die me raakt of die ik bijzonder vind’. In de eerste aflevering was dat een foto van Tan. Het eerste onderwerp aan tafel ging over Tans mini-stage bij de politie. “Ik mocht een volle dag meelopen.

Het openingsonderwerp over zijn politiestage was vooral heel veel Tan, maar stelde inhoudelijk behoorlijk teleur. Toch staat de kijker meer van dat soort items te wachten. “Je hebt me op een idee gebracht. Ik heb het nu met de politie gedaan, maar ik zou heel graag met andere hulpdiensten een dag meelopen. Of het nou de brandweer is of de ambulance of ouderenzorg of wat dan ook. Als mensen willen dat ik een dag met ze meeloop, laat het dan weten.

De rol van sidekick is helemaal verdwenen uit RTL Late Night. Tan staat nu vaker op van zijn talkshowtafel om gesprekjes te houden in het publiek of dingetjes uit te proberen. Zo was gisteren te zien hoe Tan een plantenblaadje probeerde te opereren.

Zelfs in de reclameblokken kwam Humberto Tan nog in beeld. Stoelenfabrikant Prominent had zendtijd ingekocht om de Humberto-stoelenlijn te promoten.

Het lijkt erop dat de conclusie van het crisisoverleg over de dalende kijkcijfers van RTL Late Night is dat Tan een grotere rol moet krijgen in het late-night-programma van de commerciële zender. De kijkcijfers bleven maandag vooralsnog onveranderd laag: er keken 575.000 mensen naar de seizoensopener.

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen