Radio 10 onthult nieuw logo en nieuwe tv-reclames

Geplaatst op Tue 12 Sep 2017 om 15:03

Radio 10, de zesde radiozender van ons land, heeft een nieuw beeldmerk én een nieuwe merkcampagne. Beide worden vandaag aan het grote publiek geïntroduceerd. Dat heeft Talpa Radio, sinds vorig jaar eigenaar van het station, laten weten. Bekende hits die veel op Radio 10 worden gedraaid zoals Valerie van Amy Winehouse en Take On Me van A-ha komen terug in de campagne, waarin we Radio 10-luisteraars zien die vrolijk meezingen met ‘de grootste hits aller tijden’ (zie video).

Dennis Kuzee, brand director van Radio 10, is enthousiast. “Sinds de terugkeer op de FM in 2013 is het bereik van Radio 10 verdubbeld van ruim 700.000 luisteraars naar ruim 1,4 miljoen verschillende luisteraars per week. Met deze nieuwe merkcampagne en frisse huisstijl zetten we een volgende stap in de strategie om Radio 10 nog verder te laten groeien.”

Roland Snoeijer, radiodirector van Radio 10, laat weten: “Radio 10 staat voor feel good, toegankelijkheid, vriendelijkheid én de grootste hits aller tijden. Deze elementen komen samen in een vernieuwde huisstijl, de gloednieuwe merkcampagne en recent vernieuwde audiovormgeving.”

De audiovormgeving heeft een sterke eigen identiteit, de jingles zijn fris en eigentijds en sluiten naadloos aan op de hits uit het brede muziekformat van de zender.”

Twee van de nieuwe commercials:

Foto: Talpa
17 Reacties op “Radio 10 onthult nieuw logo en nieuwe tv-reclames”


 1. 80 hits fan

  Ik vind dit een heel fijn radio station alleen mag er een stuk minder gepraat worden en meer 80’s & 90’s hits.

 2. Daan

  LOGO: Hebben ze nu al meer dan 2 weken online!

 3. Don

  Noemt men dat een logo??? Ziet er niet uit, maar ach.. zal wel bij een waardeloze zender passen.

 4. NERD

  80 hits fan
  Tue 12 Sep 2017 om 15:17
  Luister dan naar Radio 10 80 en 90 hits.
  Non stop zonder gebabbel net als Radio 10 60+70 hits

 5. Sjaak

  Radio 10 is behoorlijk achteruit gegaan. Muziekkeuze richting shit van de overige zenders. Somertijd hoort niet op een zender als 10. Presentatoren ook een stuk minder dan vroeger, alleen Robert Feller is nog leuk om naar te luisteren, de rest is behoorlijk Amsterdams trouwens.
  Nee een zesde plaats is zwaar onder de maat, komt bij dat ik doodziek word van die achterlijke sluipreclames in de zomer over barbecue. Ja je moet dat doen hoor. Beetje campingzendertje.

 6. radio10GOLD fan

  Toen Talpa opnieuw de eigenaar werd, hadden ze beter het station moeten hernoemen naar Radio 10 Gold, goude oude station

 7. Jo

  @Don Wat luister jij dan?

 8. Don

  @Jo Uitsluitend internet-stations! Méér dan 15000 zenders met erg veel goede muziek en weinig ge-oh-ha. Ik doe dit al een paar jaar en bevalt mij uitstekend (met een goede i-net tuner op een audio-installatie heb je ook nog eens uitstekende geluidskwaliteit).

 9. Jo

  @Don Ik vind het wel leuk als er gepraat wordt op Radiozenders maar het moet wel ergens over gaan. Dus niet geneuzel in de zin van wat ben je aan het doen? Leuk dat je luistert! Waar ben je? etc. Bij jongerenzenders denken ze heel erg dat jongeren daarop zitten te wachten. Ik luister graag naar Radio2 of Radio M omdat ze alles draaien en niet echt een muziekgenre hebben. Radio 10 is ook best leuk.

 10. Ron

  Gerucht gaat al een tijdje dat Radio 10 en Veronica van kavel gaan wisselen. Maar als ik dit zo lees zal dat ook nu wel niet gaan gebeuren als je deze hele nieuwe vormgeving lanceert en reclamecampagne.

 11. Wauter

  Fijne zender die radio 10, ik heb hem altijd opstaan. Somertijd is geweldig en René Verkerk en Dennis Verheugd in het weekend maken het af.

 12. Teddy Ruxpingezicht

  ‘Nieuw logo.’ Hebben ze die bolletjes uit de o en de 0 gehaald. Nou nou…

 13. Perer

  Ik luister voornamelijk naar internet radio en dab+. Bij Dab+ Kun je radio 10 luisteren, zonder presentatie en reclames tussendoor.
  Bij internet radio kun je tenminste je eigen buitenlandse zenders kiezen. Studio Brussel, Radio 2 etc. Daar hoor je ook niet “leuk dat je luistert” en “wat ben je aan het doen”.

 14. Kokkie

  Vroeger, tja vroeger was het Radio 10 gold, dat waren nog eens tijden….

 15. Nick

  Fijne zender, standaard ingeprogrammeerd. Maar wel ben een zapper, dus bij kletsen en reclame: door.

 16. Piet

  Kokkie toen was radio 10 op zijn best. Nu luister ik veel naar 10 met 60 en 70 jaren muziek. Heerlijk zonder dat gebak elkaar.

 17. Luuk

  Radio 10? Dat is toch de lokale zender van Amsterdam.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.