‘Premier Sint-Maarten doet net als Gordon’

Geplaatst op Tue 19 Sep 2017 om 11:18

William Marlin, de premier van Sint-Maarten, heeft dezelfde trekjes als RTL 4-sterpresentator Gordon. Dat vindt mediakenner Marianne Zwagerman, heeft ze gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. Marlin heeft zich in een interview met NRC Handelsblad vreselijk ondankbaar uitgelaten over de inzet van onze Nederlandse mariniers in zijn onafhankelijke land binnen ons koninkrijk. “Er werd geplunderd, de mariniers keken ernaar en deden niets”, zei de premier in NRC over onze militairen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag nam direct afstand van zijn uitspraken, net als generaal Rob Verkerk, commandant van de marine. En toen kwam Marlin opeens met een ontkenning van het interview.

Volgens Marlin heeft hij nooit een interview aan NRC gegeven. “Onwaar: interview staat op band en er zijn foto’s“, reageerde de krant vervolgens.

Ook Zwagerman denkt dat Marlin liegt. “Er is vaak wat discussie over de definitie van een interview. Deze premier van Sint-Maarten doet een Gordonnetje. Gordon zegt ook altijd dat hij niet geïnterviewd is en dan zegt hij later: ‘Ik heb op een feestje wel gesproken met een journalist…’ Ja, dat is voor een journalist hetzelfde. Zoiets heeft er hier waarschijnlijk ook plaatsgevonden.”

Het is het zoveelste bewijs dat we onze handen helemaal van Sint-Maarten af moeten halen, want we zitten met hen in een heel ingewikkelde toestand.”

Overigens vindt Zwagerman het niet goed dat generaal Rob Verkerk via Twitter heeft gereageerd op de uitlatingen van de premier van Sint-Maarten. “Militairen moeten uitvoeren wat de politici ze opdragen en niet andersom. Als je daarmee gaat schuiven woon je binnen de kortste keren in een land als Suriname, waar de militairen het voor het zeggen hebben.”

Foto: RTL








12 Reacties op “‘Premier Sint-Maarten doet net als Gordon’”


 1. Abel

  Het is een wonder, maar voor het eerst ben ik het met Marianne Zwagerman eens.

 2. Bart Wijnen

  Wat slecht, deze vergelijking. Maak gewoon je punt over de handelswijze van die premier vanuit de inhoud. Dat maakt je betoog een stuk sterker dan zo’n irrelevante vergelijking.

 3. pontje

  maria zwagerman ik wil je alles vertellen en laten lezen over mijn ontslag bij de KRANT. na 34 jaar weggestuurd omdat ik een raambordeel vergunning hebt.
  waarom deze vraag, ik begrijp het verband niet van gorden en premier sint maarten.

 4. Meneer Kaktus

  Is die premier ook aan de coke?

 5. A van

  Wat een Riool nieuws.

 6. sammy

  tjakka, marianne

 7. Annoniemus

  Omdat dat Gordon een pathologisch leugenaar is klopt het stukje van Marianne Zwagerman !!

 8. Leo

  St-Maarten is een corrupte b{nde. De inwoners moeten bij hun incompetente bestuurders aankloppen voor hulp. Ze kunnen echt helemaal niets zelf die st{kkers op die eilanden, behalve dan hun zakken vullen en corrupt zijn.

  We moeten af van deze eilanden zooi. Laat ze maar aanschuiven bij Venezuela of zo. Laat ze daar maar aankloppen voor poen. oh wacht laat ze dat daar nou net niet hebben :-)

 9. snuifje

  Zwagerman heeft heel vaak gelijk.

 10. robb

  Dit is net zo al Catherine Keyl met de noordelingen nu is Gorden de gebeten hond.

 11. Fox Mulder

  Zwagermuts wil graag een fittie met Gordon want dan komt ze weer lekker vaak in het ‘nieuws’.

 12. PA-V-H

  Dikbil Zwagerman had weer een mening met weer een hoop geblèr

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.