‘Premier Sint-Maarten doet net als Gordon’

William Marlin, de premier van Sint-Maarten, heeft dezelfde trekjes als RTL 4-sterpresentator Gordon. Dat vindt mediakenner Marianne Zwagerman, heeft ze gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. Marlin heeft zich in een interview met NRC Handelsblad vreselijk ondankbaar uitgelaten over de inzet van onze Nederlandse mariniers in zijn onafhankelijke land binnen ons koninkrijk. “Er werd geplunderd, de mariniers keken ernaar en deden niets”, zei de premier in NRC over onze militairen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag nam direct afstand van zijn uitspraken, net als generaal Rob Verkerk, commandant van de marine. En toen kwam Marlin opeens met een ontkenning van het interview.

Volgens Marlin heeft hij nooit een interview aan NRC gegeven. “Onwaar: interview staat op band en er zijn foto’s“, reageerde de krant vervolgens.

Ook Zwagerman denkt dat Marlin liegt. “Er is vaak wat discussie over de definitie van een interview. Deze premier van Sint-Maarten doet een Gordonnetje. Gordon zegt ook altijd dat hij niet geïnterviewd is en dan zegt hij later: ‘Ik heb op een feestje wel gesproken met een journalist…’ Ja, dat is voor een journalist hetzelfde. Zoiets heeft er hier waarschijnlijk ook plaatsgevonden.”

Het is het zoveelste bewijs dat we onze handen helemaal van Sint-Maarten af moeten halen, want we zitten met hen in een heel ingewikkelde toestand.”

Overigens vindt Zwagerman het niet goed dat generaal Rob Verkerk via Twitter heeft gereageerd op de uitlatingen van de premier van Sint-Maarten. “Militairen moeten uitvoeren wat de politici ze opdragen en niet andersom. Als je daarmee gaat schuiven woon je binnen de kortste keren in een land als Suriname, waar de militairen het voor het zeggen hebben.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen