Peter de Mönnink stapt over van Sanoma naar Talpa

Peter de Mönnink stopt aan het eind van dit jaar als algemeen directeur van Sanoma om per 1 januari 2018 aan de slag te gaan bij Talpa, waarvoor hij de algemeen directeur van SBS blijft. Dat hebben de betrokken partijen laten weten. Talpa heeft Sanoma dit jaar uitgekocht bij SBS en is nu volledig eigenaar van de zendergroep. De Mönnink was echter nog steeds zowel de algemeen directeur van Sanoma als van SBS. Nu kiest hij voor een overstap van de printgigant naar de tv- en radiogigant.

Peter de Mönnink over zijn vertrek: “In de vier jaar bij Sanoma heb ik met een fantastisch team samengewerkt en gezamenlijk hebben we vele successen weten te behalen in een ongelofelijk dynamische markt. Ook voor de toekomst zijn de vooruitzichten voor het sterke merkenportfolio goed. Daar ben ik uitermate trots op.”

Zijn taak zit erop bij Sanoma, zegt hij. “Dit is een mooi moment voor Sanoma om met een nieuwe CEO de uitdagingen van de toekomst aan te gaan die onlosmakelijk aan deze markt verbonden zijn. Ik maak nu de overstap naar Talpa en kijk uit naar de uitdagingen die me daar te wachten staan.”

Susan Duinhoven, algemeen directeur van Sanoma, het moederbedrijf van Sanoma Nederland en België, zegt: “Onder leiding van Peter heeft Sanoma in Nederland en België een enorme transformatie ondergaan. Zeer succesvol heeft hij de sterke merken verder uitgebouwd en het bedrijf weer uitstekend winstgevend gemaakt.”

We zijn Peter dankbaar voor zijn niet aflatende passie en inzet voor Sanoma. Zijn overstap lag in lijn der verwachting en is een logische volgende stap voor hem en voor Sanoma.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen