Peter de Mönnink stapt over van Sanoma naar Talpa

Geplaatst op Tue 12 Sep 2017 om 9:24

Peter de Mönnink stopt aan het eind van dit jaar als algemeen directeur van Sanoma om per 1 januari 2018 aan de slag te gaan bij Talpa, waarvoor hij de algemeen directeur van SBS blijft. Dat hebben de betrokken partijen laten weten. Talpa heeft Sanoma dit jaar uitgekocht bij SBS en is nu volledig eigenaar van de zendergroep. De Mönnink was echter nog steeds zowel de algemeen directeur van Sanoma als van SBS. Nu kiest hij voor een overstap van de printgigant naar de tv- en radiogigant.

Peter de Mönnink over zijn vertrek: “In de vier jaar bij Sanoma heb ik met een fantastisch team samengewerkt en gezamenlijk hebben we vele successen weten te behalen in een ongelofelijk dynamische markt. Ook voor de toekomst zijn de vooruitzichten voor het sterke merkenportfolio goed. Daar ben ik uitermate trots op.”

Zijn taak zit erop bij Sanoma, zegt hij. “Dit is een mooi moment voor Sanoma om met een nieuwe CEO de uitdagingen van de toekomst aan te gaan die onlosmakelijk aan deze markt verbonden zijn. Ik maak nu de overstap naar Talpa en kijk uit naar de uitdagingen die me daar te wachten staan.”

Susan Duinhoven, algemeen directeur van Sanoma, het moederbedrijf van Sanoma Nederland en België, zegt: “Onder leiding van Peter heeft Sanoma in Nederland en België een enorme transformatie ondergaan. Zeer succesvol heeft hij de sterke merken verder uitgebouwd en het bedrijf weer uitstekend winstgevend gemaakt.”

We zijn Peter dankbaar voor zijn niet aflatende passie en inzet voor Sanoma. Zijn overstap lag in lijn der verwachting en is een logische volgende stap voor hem en voor Sanoma.”

Foto: SBS
19 Reacties op “Peter de Mönnink stapt over van Sanoma naar Talpa”


 1. Kabelsjouwer

  Oh, die Peter, die niet normaal praten kan en het alleen heeft over targets, weer zo’n gevoelloos mannetje aan de top zonder verstand van echte televisie.domme zet dus!

 2. thom

  ‘gaat aan de slag bij’, niet ‘aan de slag naar’…

 3. PremH

  Hele enge man die stapel verliefd is op de liefde van zijn leven: zijn spiegel

 4. Ano

  Onder leiding van Peter is Sanoma nu een zinkend schip geworden bedoelt Susan.

 5. Bram

  Oei…… Dat moet een tegenvaller zijn voor de medewerkers van SBS……
  Hoorde alleen maar negetieve verhalen over deze man.

 6. Joris Agema

  aaaarrrghhhhhh…. wat een enge man toch. Ken te veel verhalen over zijn ongepaste opmerkingen naar vrouwen. Begrijp dat zijn oud-secretaresse er niet meer tegen kon en daarom vertrok.

 7. Peter

  Alle zetbazen en goudzoekers keren terug naar het moederschip. Als een pooier bestiert John de tent en z’n hoeren volgen het geld. Niet alleen van Sanoma naar SBS, maar vooral van Talpa Media, dat ITV heeft gekocht, naar Talpa Holding. Talpa Media is daarmee verworden tot een lege huls met gedateerde en steeds slechter scorende format. Zal ITV blij mee zijn, met die kat in de zak.

 8. Jan

  Arme SBS’ers!!!

 9. Ree

  Zoveel baasjes zijn helemaal niet nodig bij SBS, Talpa maar ook andere bedrijven. Wanneer gaat men dit nu eens inzien? Investeer in je producten en medewerkers i.p.v. te veel overbodige baasjes. Nu ook deze Peter weer. Voor zo ver ik het hoor en lees heeft de man helemaal niets met televisie en er dan toch de baas zijn.

 10. Ron

  Deze meneer heeft helemaal geen verstand van televisie, onbegrijpelijk dat hij dus aan boord blijft bij SBS. Hij zal zich wel moeten schikken aan de wensen van JdM anders is het snel gedaan met hem. Dacht ook dat die relatie tussen hem en JdM niet zo geweldig was waardoor hij juist van dat Samona af wilde, maar dat ligt dus anders blijkbaar.

 11. Mike

  Vele successen? Deze creep maakte niks klaar en lonkte alleen maar naar de vrouwtjes. De ultieme kwal aldus medewerkers.

 12. Irma

  Deze vuile seksist hoort helemaal niet in die functie.

 13. Ron

  Dat John die kwal heeft aangenomen.

 14. Suzan

  Bij RTL staat we ook weer zo een giga ego aan het wiel. Hup publieke omroep!!

 15. Fox Mulder

  JdM heeft er blijkbaar geen problemen mee.

 16. Deep throat

  Zo opzichtig! Je helpt als baas de zender minder waard worden. Dan verkoop je als baas de zender voor veel minder geld aan ander bedrijf. En een half jaar later verlaat je de zender voor een baan bij het bedrijf dat met jouw hulp de zender voor veel minder geld gekocht heeft…

 17. @Deep throat

  Precies dat.. hele smerige spelletjes worden/zijn daar gespeeld, ongelofelijk. En dat alles ten koste van de gemiddelde gemotiveerde, loyale hard werkende medewerker. De huichelaars vullen hun zakken. Triest zooitje kl**tzakken.

 18. Erik

  Denk dat ze bij Sanoma blij zijn dat deze maniakale gek is opgerot met dat idiote profileerceen ander de moeder ysteem.
  Dat ze hem bijnTalpa willen hebben is een raadsel .

 19. Erik

  WAT EEN K L O T E BEDRIJF IS HET GEWORDEN.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.