Patty Brard: ‘Ziekte van belangrijkheid in SBS-top’

Patty Brard hekelt mensen op hoog niveau die heel gewichtig doen. Dat heeft de SBS 6-diva gisteren gezegd in het RTL 4-programma 5 Uur Live. Brard kreeg dit jaar van een SBS-bobo, vermoedelijk de nieuwe contentbaas Remco van Leen, te horen dat ze niet meer ‘fris en fruitig’ is, waarna ze besloot op te stappen. Ze heeft het al een aantal keer in de media gememoreerd, overigens zonder namen te noemen, en kwam er gisteren weer op terug tijdens haar tv-interview met Loretta Schrijver.

De tv-diva vond die opmerking not done. “Mij gaat het vooral om de manier waarop bepaalde mensen die de ziekte van belangrijkheid hebben en op hoog niveau functioneren soms met je communiceren. Het heeft geen zin om mensen onnodig pijn te doen.”

Het was een belachelijk gesprek, aldus Brard. “Het feit dat iemand eerst aan je vraagt of je iets wil doen, dat ik zeg ‘ja enig!’ en dat die dan zegt: ‘Ja, maar met alle respect: daar hebben we echt iemand voor nodig die wat fris en fruitiger is dan jij.’ Ik moest er keihard om lachen. Dit was geen leuk gesprek. Toen was ik met kerst op Ibiza. Ik heb er eerst om gelachen, toen heb ik met kerst op de berg heel hard gehuild, toen ben ik teruggegaan en toen heb ik gezegd: ‘Dan hou ik de eer aan mezelf en ga ik heel andere dingen doen.’”

Ze heeft vanochtend een programma bij RTL gepitcht. Wat gaat ze nu doen? “Ik ga zaterdag naar Ibiza, ik ontvang zondag voor RTL 5 Dave Roelvink en die blijft met mij een paar dagen op Ibiza. Ik ga met hem naar Italië naar een heel leuke locatie voor een reisprogrammaatje. Dan ga ik terug naar Ibiza en dan ga ik daar even van de nazomer genieten met mijn laptop. Ik heb inmiddels heel veel uitstaan en dat ga ik even concreet maken op mijn laptopje.

En of ze weer ergens vast in dienst wil? “Weet je wat het is? Zo’n vaste baan is leuk en aardig, maar het zijn wel gouden handboeien. Je denkt dan: goh, ik moet weer naar mijn werk. Nu ben ik wakker geschud en ik ga heel leuke dingen doen.”

Foto: RTL/5 Uur Live

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen