Ook Hélène Hendriks kritisch over BN’ers als analisten

Geplaatst op Thu 14 Sep 2017 om 9:46

Hélène Hendriks is het eens met de kritiek op de inzet van BN’ers in de voetbalbeschouwingen op Veronica. Dat liet ze woensdagavond weten bij haar debuut als tafeldame in De Wereld Draait Door. Hendriks, de vrouwelijke Wilfred Genee, ziet zelf liever échte deskundigen over voetbal praten en geen BN’ers die toevallig van voetbal houden. “Mensen moeten altijd een beetje wennen, dus ik ook. Vanuit mijn vakgebied heb ik er eerlijk gezegd een beetje moeite mee“, geeft ze aan.

Ze ziet liever dat Veronica gaat voor kwaliteit. “De Champions League is het hoogste niveau en dan wil ik ook twee goede analisten zoals je in Engeland ziet bij Gary Lineker. Aan de andere kant snap ik ook wel, zeker als je kijkt naar de zender, dat er een stuk amusement bij hoort. Of dat helemaal op zijn plaats is bij de Champions League, vraag ik me wel af.”

De voetbalminnende BN’er van dienst was gisteren Wilfried de Jong. “Dat vind ik wél een goede keuze. Hij kan prachtig verhalen vertellen over de sport. Hij weet alles en is een vakidioot. Daar heb ik een ander gevoel bij.”

Dinsdag zat Coen Swijnenberg aan tafel, maar die kreeg heel het land over zich heen via social media. “Sander vond ik niet eens zo heel erg slecht, maar ik heb bijvoorbeeld Vledder (Victor Reinier, red.) gezien en toen dacht ik: tja…”

Vledder zal heel aardig zijn, maar als je aan het begin al zegt: ‘Mijn dochter weet meer van voetbal dan ik’, dan denk ik al: oh. Daar heb ik meer moeite mee. Dat heeft misschien ook te maken met mijn vakgebied. Als mijn moeder kijkt, vindt ze het misschien wel leuk.”

Foto: BNNVARA
12 Reacties op “Ook Hélène Hendriks kritisch over BN’ers als analisten”


 1. Gynaecoloog Beflap

  De stagiaire van MC kent het verschil tussen Coen en Sandra niet.

 2. Alex

  Wel een leuke vrouw.
  Verstand van zaken en genuanceerde uitspraken.

 3. Bart Wijnen

  Kletspraat. Typisch Nederlands, beetje van ja, beetje van nee. Vind je het nou wat, met die BN-ers bij de Champions League? Of niet?

 4. Ron

  Echt een aanwinst Heleentje, leuke verschijning en is erg ontwapenend. Alleen jammer dat ze nu weer quiz moet gaan presenteren.

 5. klara

  Heleen is TOP ,zeer deskundig op FOX , goed in intervieuws en verslaglegging .

 6. Marly van der Velden Lover

  ze moet een keer aan tafel gaan zitten bij voetbal inside!

 7. animo

  Dit krijg je als je het bij de co zenders uitzend ,wel jammer dat het bij de po weg is dan hadden er zeker meer dan 2 miljoen gekeken.

 8. Walter

  Haha, Vledder…

 9. anonymous

  Ze is net zo lelijk als Floortje Dessing…

 10. Trijn

  2 miljoen bij de PO? Haha het is 2017, niet eind jaren 90 meer. Er is weinig wat nog boven een miljoen kan uitkomen tegenwoordig.

  En dan gezeur over BN’ers. Het zijn duidelijk geen analisten. Gelukkig maar want het was vreselijk saai met Heitinga. Wilfried was erg goed, Kasper van Koten overigens ook. Hangt dus van de gast af.

 11. aammehoela

  Ben het met haar eens. Al zie ik er bar weinig van. Kijk enkel de wedstrijd en eventueel de nabeschouwing. In de rust zap ik weg en de nabeschouwing ligt aan de wedstrijd. In ieder geval mis ik alle reclames, want ik ben die reclame zo zat. Ik houd me maar in, want ik kan wel een A-4 vol typen met enkel scheldwoorden om aan te geven hoe ik over die reclames denk tijdens de samenvattingen. Ik ben er zo klaar mee dat ik maar gewoon Pauw kijk. Dan mis ik de ellenlange reclameblokken en een paar minuten voetbal.

 12. Timo

  Vond haar een aanwinst voor DWDD. Zeker vaker laten terugkomen.
  Over haar werk als voetbalpresentator kan ik niets zeggen: ik hou niet van voetbal.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.