Ook Hélène Hendriks kritisch over BN’ers als analisten

Hélène Hendriks is het eens met de kritiek op de inzet van BN’ers in de voetbalbeschouwingen op Veronica. Dat liet ze woensdagavond weten bij haar debuut als tafeldame in De Wereld Draait Door. Hendriks, de vrouwelijke Wilfred Genee, ziet zelf liever échte deskundigen over voetbal praten en geen BN’ers die toevallig van voetbal houden. “Mensen moeten altijd een beetje wennen, dus ik ook. Vanuit mijn vakgebied heb ik er eerlijk gezegd een beetje moeite mee“, geeft ze aan.

Ze ziet liever dat Veronica gaat voor kwaliteit. “De Champions League is het hoogste niveau en dan wil ik ook twee goede analisten zoals je in Engeland ziet bij Gary Lineker. Aan de andere kant snap ik ook wel, zeker als je kijkt naar de zender, dat er een stuk amusement bij hoort. Of dat helemaal op zijn plaats is bij de Champions League, vraag ik me wel af.”

De voetbalminnende BN’er van dienst was gisteren Wilfried de Jong. “Dat vind ik wél een goede keuze. Hij kan prachtig verhalen vertellen over de sport. Hij weet alles en is een vakidioot. Daar heb ik een ander gevoel bij.”

Dinsdag zat Coen Swijnenberg aan tafel, maar die kreeg heel het land over zich heen via social media. “Sander vond ik niet eens zo heel erg slecht, maar ik heb bijvoorbeeld Vledder (Victor Reinier, red.) gezien en toen dacht ik: tja…”

Vledder zal heel aardig zijn, maar als je aan het begin al zegt: ‘Mijn dochter weet meer van voetbal dan ik’, dan denk ik al: oh. Daar heb ik meer moeite mee. Dat heeft misschien ook te maken met mijn vakgebied. Als mijn moeder kijkt, vindt ze het misschien wel leuk.”

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen