‘Ontvoeringsaflevering Spoorloos was slaapverwekkend’

Wouter de Winther, sterjournalist van De Telegraaf, vond de seizoensopener van Spoorloos maandagavond ernstig tegenvallen. Dat heeft hij gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. De Spoorloos-première werd aangekondigd als de aflevering waarin het ontvoeringsverhaal van presentator Derk Bolt verteld zou worden, maar De Winther zag daar bar weinig van terug. “Ik ben in slaap gevallen. Dat is geen grap, het is echt waar. Ik vond het heel erg langdradig“, zegt hij.

De Winther houdt helemaal niet van emo-tv, maar hij verwachtte dat deze uitzending nieuwswaardig zou zijn. “Ik kijk sowieso niet naar dat soort programma’s, omdat het me niet zo interesseert. Ik vond het vooral langdradig. Het is leuk hoor dat die mensen herenigd worden. Ik had – en zo werd het ook verteld door mijn redactie – verwacht dat het de aflevering was waarin de ontvoering een grote rol zou spelen, maar daar zag je eigenlijk heel weinig van.”

Hij had het veel spannender verwacht. “Stiekem had ik gehoopt dat ze de camera hadden lopen toen ze ontvoerd werden. We zagen nu alleen beelden van het NOS Journaal en iets van de lokale tv. Ze konden misschien niet anders, maar ik had een ander verwachtingspatroon. Het was volgens mij een aflevering van Spoorloos als alle andere.”

Bolt gaat wel een boek uitbrengen over zijn ontvoering. “Ik dacht dat het over televisie ging, dus dan zou het handig zijn als je er dan ook beelden van kan zien en daarvoor niet dat boek hoeft te kopen.”

Het is een gemiste kans, vindt De Winther. “Ik zeg niet dat het slecht is, maar ik viel er wel van in slaap.”

Foto: NPO Radio 1

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen