‘Ontvoeringsaflevering Spoorloos was slaapverwekkend’

Geplaatst op Thu 14 Sep 2017 om 10:48

Wouter de Winther, sterjournalist van De Telegraaf, vond de seizoensopener van Spoorloos maandagavond ernstig tegenvallen. Dat heeft hij gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. De Spoorloos-première werd aangekondigd als de aflevering waarin het ontvoeringsverhaal van presentator Derk Bolt verteld zou worden, maar De Winther zag daar bar weinig van terug. “Ik ben in slaap gevallen. Dat is geen grap, het is echt waar. Ik vond het heel erg langdradig“, zegt hij.

De Winther houdt helemaal niet van emo-tv, maar hij verwachtte dat deze uitzending nieuwswaardig zou zijn. “Ik kijk sowieso niet naar dat soort programma’s, omdat het me niet zo interesseert. Ik vond het vooral langdradig. Het is leuk hoor dat die mensen herenigd worden. Ik had – en zo werd het ook verteld door mijn redactie – verwacht dat het de aflevering was waarin de ontvoering een grote rol zou spelen, maar daar zag je eigenlijk heel weinig van.”

Hij had het veel spannender verwacht. “Stiekem had ik gehoopt dat ze de camera hadden lopen toen ze ontvoerd werden. We zagen nu alleen beelden van het NOS Journaal en iets van de lokale tv. Ze konden misschien niet anders, maar ik had een ander verwachtingspatroon. Het was volgens mij een aflevering van Spoorloos als alle andere.”

Bolt gaat wel een boek uitbrengen over zijn ontvoering. “Ik dacht dat het over televisie ging, dus dan zou het handig zijn als je er dan ook beelden van kan zien en daarvoor niet dat boek hoeft te kopen.”

Het is een gemiste kans, vindt De Winther. “Ik zeg niet dat het slecht is, maar ik viel er wel van in slaap.”

Foto: NPO Radio 1
10 Reacties op “‘Ontvoeringsaflevering Spoorloos was slaapverwekkend’”


 1. Kaa

  Wat een gezeur. Maar ja, hij werkt bij een sensatiekrantje, dus hij zal wel verwachten dat het overal zo werkt. Spoorloos deed wat het moest doen. Ze konden de ontvoering niet verzwijgen, want die gebeurde nu eenmaal tijdens de in deze aflevering behandelde zoektocht. Hoeft niet à la De Telegraaf opgeklopt te worden.

 2. Ingrid

  De uitzending was keurig in balans. De ontvoering werd niet uitgemolken en het ging over de zoektocht naar een moeder. Prima!

 3. PA-V-H

  Wouter de Winther moet wat minder met zijn kop op TV en stem op de radio.

  Slaapverwekkend die slisstem.

  Wat er uit zijn keel komt zijn leugens over links op WNL en zijn pulpkrant Telegraaf.

 4. PA-V-H

  Ik heb trouwens genoten van de uitzending. Geen sensatie over de ontvoering wat pulpkrant Telegraaf Wouter de Winther graag had willen zien.

  Zou mitsplaats zijn tegenover de hoofdgasten in deze uitzending.

  Bizar voor woorden wat hij bralt.

 5. bertus

  was inderdaad saai als maar kon..

 6. Bert

  Aflevering was zéér integer gemaakt, bijna direkt na de ontmoeting was het programma afgelopen. En ja, geen uitgemolken tranen zoals Rtl graag heeft. Spoorloos is in al die jaren geen sensatieprogramma geweest. De zoektocht/ programma is geen onderdeel van de ontvoering maar de ontvoering is onderdeel van de zoektocht/programma.

 7. sammy

  t was helemaal ok,

  bij rtl hadden de tranen gevloeid,

 8. Woodstock

  De aflevering was juist perfect. Niet te veel drama er omheen, puur de feiten.

  Wouter ziet er lekker uit, maar is wel heel irritant aan het worden. De mannelijke versie van die AD dame wiens naam ik niert ga uittypen….

 9. b

  Vond het een prima aflevering.

 10. Lies

  Meneer Bolt vindt het belangrijker dat mensen herenigd worden en dat siert hem. Wat knap dat hij zo snel terug naar Colombia is gegaan in het belang van de geadopteerde dame. Eigenbelang kent hij niet.
  Meneer De Winther zie ik dat niet doen. Slaap lekker veilig verder op je bank en besef hoe goed wij het hier hebben in NL.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.