NPO brengt Dit Was Het Nieuws terug op televisie

Geplaatst op Tue 12 Sep 2017 om 11:19

De satirische nieuwsshow Dit Was Het Nieuws komt weer terug op de buis. De NPO blaast het programma nieuw leven in. Dat vertelt tv-directeur Frans Klein van de NPO vandaag in de VARAgids. Dit Was Het Nieuws begon in 1996 bij de TROS op het toenmalige NPO 2 en verhuisde in 2010, na maar liefst 26 seizoenen, naar RTL 4. Daar heeft het programma van Harm Edens nog eens acht seizoenen volgemaakt, maar eind 2015 kwam het programma ook bij de commerciëlen ten einde.

Nu is er sprake van een tweede terugkeer. “Bij de NPO willen we satire blijven maken voor de zaterdagavond, op verschillende manieren. De kwis is daar een voorbeeld van. Maar ook Dit was het nieuws, dat we terugbrengen op de zondagavond – dat primeurtje kan ik je geven“, aldus Klein.

Meer is er niet bekend over de terugkeer van Dit was het nieuws, behalve dat het dus terugkeert op de buis. “Daarnaast hebben we het vaak gehad over – en nu ga ik toch het K-woord gebruiken – een nieuwe Kopspijkers. Maar hoe?

Harm Edens is altijd de presentator van Dit Was Het Nieuws geweest. Hij heeft echter niet altijd dezelfde teamcaptains aan zijn zijde gehad. Hij begon ooit met Raoul Heertje en Thomas Acda. Verder deed vooral Jan Jaap van der Wal veel seizoenen mee.

Foto: Avrotros/Leendert Jansen
35 Reacties op “NPO brengt Dit Was Het Nieuws terug op televisie”


 1. Boris

  Volgens mij wilde niemand meer van de oude teamcaptains meer mee doen. Dat belooft al weinig goeds. Benieuwd met welke cabaretiers ze aan komen. Zie ze wel met Soundos en Jan Smit aankomen.

 2. Groenig

  Ik gok dat ze niet terugkeren bij AVROTROS. Programma past wat mij betreft beter bij BNNVARA.

 3. Grumpy

  Wat een geweldige creativiteit bij de NPO.

  Komen Floris, Swiebertje en Herman Stok met Top of Flop ook terug?

 4. Hildegonde Aarswerker

  En Flip de tovenaarsleerling dan??? Pure discriminatie!!!

 5. tonio

  koeien heeeleeee oude koeien

 6. pepe

  NPO maakt dan ook tv voor mensen van 40+ gemiddelde leeftijd is zelfs 50+ dus die oude koeien zullen wel eens kunnen scoren tonio

 7. Alex

  Wel leuk, top programma.

 8. Johan

  Erg goede set! Sommige programma’s zijn tijdloos en daar is dit een van. Wellicht dat Raoul Heertje er inmiddels wel weer zin in heeft, aangezien het nu inmiddels alweer een paar jaar geleden is, aangevuld met Jan Jaap vd Wal of Thomas Acda. En natuurlijk Harm Edens als presentator.

 9. Wolter

  Wat is die Jan ook intens lelijk. Als ik zie dat hij ergens aan mee doet kijk ik dat programma echt NIET. ZO NAAR

 10. Rubicon

  Goed nieuws. Aan de kijkcijfers heeft het nooit gelegen. Daniel Arends spreekt jonger publiek aan. Heeft het eerder gedaan. Pannekoek ook spits genoeg. Of zijn voorganger bij DWDD. Leuk. Zie het wel zitten

 11. Bart

  Kopspijkers terug maar hoe? Gewoon zoals het was met oude en nieuwe cabaretiers. Joep van Deudekom en Rob Urgert het laten presenteren.

 12. west

  @ Pepe Voor wie maakt RTL 4 dan voor TV ! en voor wie ?
  bij RTL 4 kijken ook veel 40, 50 plussers, ook zij hebben last van de vergrijzing.De doelgroep is alleen maar kleiner geworden ,en ja .. ook 70 plussers kijken naar RTL 4

 13. Bart

  @Grumpy Goed idee. Een vernieuwde Floris serie zou nog steeds wel werken. Moeten ze wel dit keer Rutger Hauwer weten te strikken voor een (kleine) rol. Helemaal off topic maar er komt dit seizoen een hedendaagse remake van Pipo de Clown bij RTL Telekids. Zou eigenlijk begin september al beginnen. Bron: Van Hoorne entertaiment. Op dit moment is op die zender ook o.a. een remake van Tita Tovenaar te zien en de serie Keet & Koen waarin Bassie & Adriaan ook een rol in spelen.

 14. Eindregie

  De NPO brengt DWHN terug ? Dus de omroep verengingen zijn niet meer die hierover beslissen ? We zoeken er wel een omroep bij ? Wat is dit voor onzin ?

 15. Oenberto Tang

  @Bart/Michel; jouw geloofwaardigheid hier is definitief ten gronde. Het is Rutger Hauer en jij hoort jezelf graag praten. Blijf eens lekker ontopic.

 16. Erik

  Tjonge, ontwikkel dan iets nieuws, verfris. Of zet Lubach daar.

 17. erfgooier

  Natuurlijk met Harm Edens !!!!

 18. SBSLover

  Zoals Harm Edens autocue leest is er maar een! En dat is geen compliment.

 19. arie

  Ach, weer zo’n links groupie.

 20. Henk

  opvallend dat de TROS het weg deed ivm vernieuwing en 8 jaar later komt het weer terug. dan idd bij BNNVARA? En op de zondag, ik gok 21.20 uur?

 21. Bart

  @Oenberto Want jij ben hier de baas? Wat ben je toch een oen he!

 22. BBcee

  Waarom het niet meer leuk was (dus bij RTL4)?

  Ze gingen net de grap uitleggen voor de reclame wat je later kon bekijken na de reclame.

  Krijg je straks ook bij TROS Vermist en 5 Jaar later bij de commercielen.
  Straks naar de reclame….

  zo van:
  Oh ja uw kind is vermoord of leeft nu in Egypt.
  Oh het was toch niet zo leuk meer he nu na 5 jaar later.

  Dit programma werd u aangeboden door SBS en RTL Bier.

 23. Jordy

  Ik ben echt een mafkees

 24. Mark

  Heertje doet zeker niet mee, die is vet genaaid door zijn comedytrain’vrienden’. Zal wel Avrotros worden.

 25. Wauter

  Misschien met de laatste captains: Martijn Konings en Daniël Arends?

 26. Dat

  KRO-NCRV zie ik het wel bij passen.

 27. Oenberto Tang

  Bart/Michel: kun je eens 1 keertje gewoon antwoord geven, of ben je daar te mismaakt voor? Ben niet de baas maar jij zeker niet. Rot op met je offtopic pipo de clown, flikker, op.

 28. SBSLover

  Daniel A heeft bedankt voor de eer

 29. Bart

  @14:25 Dat jij op jou leeftijd nog steeds aan internetpesten doet zegt meer over jou dan over mij. Dat je zo bezig kan zijn met wat anderen doen en zeggen terwijl je zelf geen zinnig woord toevoegd. Dan heb je wel een heel leeg en zielig leventje.

 30. robb

  Goed plan ,het is in Engeland ook nog te zien geloof ik .

 31. Tom

  Ik zou ook zeggen KRO-NCRV. BNNVARA is natuurlijk te politiek correct en dan kan er geen enkel grapje meer gemaakt worden over Marokkanen, feministen enz.

  https://www.youtube.com/watch?v=REKNMoRUKf4

 32. Weg Ermee

  Die publieke omroepen zijn zo 1970!!!
  Weg ermee!

 33. Peeter

  Dit zal wel op de zaterdagavond komen na Wie is de mol in januari

 34. Lammedammedoendan

  @Bart
  Tue 12 Sep 2017 om 14:55

  Dat jij op jouw leeftijd zoveel tijd op MC spendeert onder een valse naam is pas echt zorgwekkend. Van mij is nog te zien dat het een fake naam is (ik heet echt geen Lammedammedoendan de Vries), maar jij gaat gewoon onder een normale naam door alsof er niks aan de hand is. Face it, Michel. Je wordt uitgekotst op deze site, maar die tegenspraak kan je niet hebben. Dan wordt je vuil, speel je op de man. En ga je het hebben over totaal andere zaken. Terwijl niemand, clear as it is, zit te wachten op je offtopic geleuter. Als je dat internetpesten noemt, terwijl je zelf evengoed andere mensen hierin betrekt… Ja, dan ben je gewoon een hypocriete bal.

 35. Bart

  @14:55 Ha Ha!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.