NPO 1 wil miljoen kijkers voor Dwars Door De Week

Direct na Het Beste Brein Van Nederland begint NPO 1 vanavond met de nieuwe satirische tv-show Dwars Door De Week met aan het roer Sophie Hilbrand. De show, die concurreert met Kroongetuige op RTL 4 en de Mensenkennis-herhaling op SBS 6, moet NPO 1 minstens een miljoen kijkers opleveren. Althans, dat wil NPO’s tv-directeur Frans Klein, vertelt de presentatrice vandaag in het AD. Zelf is ze nog iets voorzichtiger. “Het zal wel even moeten landen“, laat ze weten in de krant.

Dwars Door De Week is een nieuw satirisch zaterdagavondprogramma van BNNVARA, waarin Hilbrand samen met twee bekende Nederlanders een nieuwsquiz speelt waarin de opvallendste gebeurtenissen van de afgelopen week worden besproken aan de hand van sketches, filmpjes en imitaties.

Die sketches en imitaties worden verzorgd door bekende gezichten als Paul Groot, Owen Schumacher, Roel Bloemen en Tim Kamps. Is het niet een beetje veel Kopspijkers? Aanvankelijk wel, zegt Schumacher: “Zaten we met drie imitaties aan tafel. Toen dacht ik: nu zijn we terug bij af. Dit deden we vijftien jaar geleden ook. Dat voelde niet fris.

Uiteindelijk is Dwars Door De Week alsnog fris geworden, belooft hij. Collega Groot legt de lat minder hoog: “Het programma is simpelweg geslaagd als er gelachen wordt.

Dwars Door De Week is vanavond om 21.45 uur te zien op NPO 1.

Het AD-artikel ‘Het is geslaagd als er gelachen wordt’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen