NPO 1-titel uitgeroepen tot beste nieuwe format Europa

Het NPO 1-programma Het Instituut van de omroepen BNNVARA en NTR is dinsdagavond in Berlijn uitgeroepen tot het beste nieuwe tv-format van Europa. Dat bleek tijdens de uitreiking van de Rose d’Or Awards. Het Instituut is het programma waarin Joep van Deudekom en Rob Urgert honderd proefpersonen onderwerpen aan wetenschappelijke experimenten. Urgert en Van Deudekom presenteerden het format tijdens het aan de Gouden Roos gelieerde Creative Forum.”

Vakgenoten uit heel Europa kozen uit twintig door de EBU (samenwerkende Europese publieke omroepen) geselecteerde formats Het Instituut tot winnaar.

Het Instituut, geproduceerd door De Rob & Joep BV en BlazHoffski, beleefde vorig jaar zijn première op NPO 1. Het tweede seizoen gaat op donderdag 26 oktober van start.

Wederom worden honderd proefpersonen opgesloten in een voormalige kazerne in Ede. De kandidaten worden mentaal bijgestaan door Sophie Hilbrand.

Er was bij de uitreiking van de Rose d’Or Awards nóg een prijs voor een Nederlandse omroep: de EO won in de categorie beste jeugdprogramma met De Anti Pest Club.

Victor Mids was met Mindf*ck genomineerd in de categorie entertainment, maar greep naast de prijs.

Foto: NTR/Wim Kluvers

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen