NGC scoort 111.000 kijkers met liveshow The Verdict

Geplaatst op Tue 12 Sep 2017 om 9:19

Normaal gesproken is het documentaires, realityseries en The Incredible Dr. Pol wat de klok slaat op National Geographic Channel, maar maandagavond had het station iets anders dan anders in petto: het station kwam met de liveshow The Verdict met Roelof Hemmen en trok daarmee 111.000 kijkers (1,8 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het lukte NGC in de afgelopen week slechts één keer eerder om de grens van 100.000 kijkers te passeren.

Afgelopen vrijdag trok The Incredible Dr. Pol in de vooravond 116.000 kijkers (2,7 procent), nog nét iets meer dan de liveshow van gisteren.

The Verdict liet het in Duitsland geproduceerde fictieve verhaal over een gekaapt passagiersvliegtuig zien, dat tegen de orders in door een majoor wordt neergehaald om te voorkomen dat het toestel op een volgepakt voetbalstadion stort.

Het programma draait om de grote vraag: wat vindt de kijker thuis? Wil de kijker vrijspraak of veroordeling van de majoor? Het oordeel van de kijker bepaalt vervolgens de afloop van het verhaal.

The Verdict werd op 17 oktober tegelijk uitgezonden in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. In Duitsland en Oostenrijk werd de majoor met 87 procent van de stemmen vrijgesproken en in Zwitserland met 84 procent van de stemmen.

Ook Nederland koos gisteren voor een ‘onschuldig’ einde. 95 procent van de kijkers bevond het fictieve hoofdpersonage onschuldig.

In de Nederlandse editie van The Verdict werd het fictieve Duitse verhaal gebruikt, maar de aankleding en de discussie eromheen werd live verzorgd door Roelof Hemmen vanuit Amsterdam.

Foto: NGC
3 Reacties op “NGC scoort 111.000 kijkers met liveshow The Verdict”


  1. media

    Jammer… gemist!

  2. Nico

    Pijnlijk, om zo’n onderwerp precies op ‘9/11’ uit te zenden.

  3. jaidd

    Lol hoezo komt ngc met wat anders? is gewoon een docu programma, met stukjes live troep ertussen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.