Net5 met grootse realityshow Wereldreis Op Wielen

Net5 komt in 2018 met een nieuwe grote realityshow waarin drie avontuurlijke stellen en gezinnen hun huidige leven opgeven om voor onbepaalde tijd op wereldreis te gaan. Het programma heet Wereldreis Op Hielen en is een productie van Talpa. Dat heeft de tv-zender laten weten. De avonturiers gaan letterlijk en figuurlijk leven on the road: ze krijgen allemaal een ’tiny house op wielen’. “Ze ontdekken – met hun huisje in hun kielzog – het ene continent na het andere“, aldus de zender.

De kandidaten zijn niet gebonden aan een baan, hypotheek of andere verplichtingen. “Dat klinkt als een droomleven, maar is het ook echt de weg naar geluk?

Tv-tycoon John de Mol biedt de verschillende stellen en families een unieke kans, maar er is een catch: ze moeten alles samen doen. Ze krijgen een gezamenlijk startbudget en moeten onderling bepalen waar ze dat geld aan uitgeven. Ze moeten ook samen besluiten waar ze heen gaan, hoe ze hun dagen invullen en later ook hoe ze hun geld gaan verdienen. “Het is heel simpel: de meeste stemmen gelden.”

De kijker volgt hun leven en avonturen, en is getuige van hun hoogte- en dieptepunten. Maar het is niet vanzelfsprekend dat ze ook mogen blijven reizen.

Het minst populaire stel of gezin kan worden weggestemd en vliegt dan naar huis, om plaats te maken voor een nieuwe familie of stel. Zij nemen het tiny house over en starten aan hún Wereldreis Op Wielen.

Foto: Guillaume Dutilh, Wikimedia, CC BY-SA 4.0

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen