Net5 met grootse realityshow Wereldreis Op Wielen

Geplaatst op Tue 12 Sep 2017 om 13:30

Net5 komt in 2018 met een nieuwe grote realityshow waarin drie avontuurlijke stellen en gezinnen hun huidige leven opgeven om voor onbepaalde tijd op wereldreis te gaan. Het programma heet Wereldreis Op Hielen en is een productie van Talpa. Dat heeft de tv-zender laten weten. De avonturiers gaan letterlijk en figuurlijk leven on the road: ze krijgen allemaal een ‘tiny house op wielen’. “Ze ontdekken – met hun huisje in hun kielzog – het ene continent na het andere“, aldus de zender.

De kandidaten zijn niet gebonden aan een baan, hypotheek of andere verplichtingen. “Dat klinkt als een droomleven, maar is het ook echt de weg naar geluk?

Tv-tycoon John de Mol biedt de verschillende stellen en families een unieke kans, maar er is een catch: ze moeten alles samen doen. Ze krijgen een gezamenlijk startbudget en moeten onderling bepalen waar ze dat geld aan uitgeven. Ze moeten ook samen besluiten waar ze heen gaan, hoe ze hun dagen invullen en later ook hoe ze hun geld gaan verdienen. “Het is heel simpel: de meeste stemmen gelden.”

De kijker volgt hun leven en avonturen, en is getuige van hun hoogte- en dieptepunten. Maar het is niet vanzelfsprekend dat ze ook mogen blijven reizen.

Het minst populaire stel of gezin kan worden weggestemd en vliegt dan naar huis, om plaats te maken voor een nieuwe familie of stel. Zij nemen het tiny house over en starten aan hún Wereldreis Op Wielen.

Foto: Guillaume Dutilh, Wikimedia, CC BY-SA 4.0
13 Reacties op “Net5 met grootse realityshow Wereldreis Op Wielen”


 1. Ron

  Dat klinkt als een groot project. Maar waarom dan niet op je vlaggeschip SBS programmeren en stoppen met Utopia. Dat is wel erg sleets geworden. Elke aflevering komt op hetzelfde neer en het oorspronkelijke doel ‘back to basic’ is al lang niet gehaald. Het wordt tijd voor iets nieuws, maar wel iets soortgelijks dus een Real Life Soap met streams 24/7 maar een totaal andere opzet. Big Brother terug zou wel een mooie erecatcher voor SBS kunnen zijn. Je hebt dan gelijk een grote naam waarmee je flink kunt uitpakken marketingtechnisch.

 2. Henk

  was RTL5 ook niet bezig met Tiny Houses?

 3. Suomynona

  Dit klinkt als een soort kruisbestuiving tussen Utopia, Helemaal het Einde en De Bus. Niks nieuws onder de zon dus, maar ja, dat zijn we gewend van Talpa.

 4. Bart

  Klinkt wel heel goed. Moet natuurlijk wel op SBS6 en niet op NET5.

 5. Eindregie

  @Ron: Big Brother is van Endemol en Talpa gaat echt geen dubbeltje betalen voor de rechten.
  Dit format is inderdaad uit de blender van Talpa. Pipo on Tour.

 6. Krie Tiek

  Leuk zo’n programma op NET5, maar kunnen we die zender nog vinden? Wat ooit een gevestigde naam in TV land was, is inmiddels je gescheiden oom die 4 hoog achter woont bij de ALDI op het industrieterrein.

  Doodzonde. Ik denk dat NET5 meer baat heeft bij kleinere programma’s waar mensen centraal staan in plaats van de zoveelste ”donder een hoop geld over de grens en hopen op veel kijkcijfers” programma.

 7. Henk W

  Ze hoeven er niet bij te zetten dat het een Talpa productie is. Alle nieuwe in Nederland geproduceerde content komt van Talpa bij de SBS familie. Andere producenten zijn buiten spel gezet

 8. Tim20 MJ

  @ Henk W
  Klinkklare onzin. De grootste successen op zender zijn niet eens van Talpa (Frank Visser, Steenrijk Straatarm, Wegmisbruikers, etc)

 9. PremH

  @ Tim20 MJ, Henk W heeft wel een punt. Frank Visser en Wegmisbruikers zijn titels die al besteld waren voordat Talpa in beeld kwam. Ga maar na hoeveel nieuwe titels wel van Talpa zijn bij de sbs groep.

 10. A.Zijn

  Klinkt inderdaad als een groot nieuw project. Lijkt mij wel gaaf. Helemaal Het Einde is ook superleuke tv!

 11. Ron

  @Eindregie: dat is zo, maar het een of het andere niet uit te sluiten. Waarom zou Endemol geen programma’s mogen produceren voor SBS. En als JdM de rechten echt terug wil dan lukt hem dat ook hoor. Endemol doet er nu toch niets mee.

 12. karel

  Een Big Brother op wielen.

 13. Popie Jopie

  Flop.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.