Moordvrouw krijgt andere sfeer in zevende seizoen

De RTL 4-hitserie Moordvrouw met hoofdrolspeelster Wendy van Dijk krijgt in het zevende seizoen, dat in januari 2018 begint, een andere sfeer. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. De vernieuwing bij Moordvrouw heeft alles te maken met het vertrek van scenarioschrijver Lex Passchier, die zes jaar lang actief was voor de dramahit maar nu kiest voor een nieuwe uitdaging. Zijn opvolging is nu bekend: het gaat om het schrijversduo Alma Popeyus en Hein Schuetz.

Alma en Hein, die onder andere De Maatschap op hun naam hebben staan, gaan volgens RTL 4 zorgen voor ‘een andere sfeer’. “Hun verhaal samen met de regie van Hanro Smitsman en Michiel van Jaarsveld zorgen ervoor dat de cast wordt uitgedaagd om een andere weg in te slaan.

In het zevende seizoen wordt voortgeborduurd op vorig seizoen, waar het team zijn penning inleverde na de opheffing van hun bureau.

Bij het team met Fenna (Wendy van Dijk), Evert (Thijs Römer), Bram (Achmed Akkabi), Liselotte (Fockeline Ouwerkerk) en Dries (Ali Ben Horsting) blijft het echter kriebelen. Samen blijven ze zich inzetten om de moeilijkste zaken onder de zwaarste omstandigheden op te lossen.

In het nieuwe seizoen gaan ze wederom de uitdaging aan, maar dan in een andere hoedanigheid dan de kijker gewend is.”

De EndemolShine-productie is vanaf 21 januari 2018 elke zondag om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen