‘Monic Hendrickx op tv veel mooier dan in het echt’

Monic Hendrickx ziet er op televisie veel mooier uit dan in het echt. Dat heeft de actrice te horen gekregen van haar Penoza-collega Raymond Thiry, vertelt ze in Veronica Magazine. Het verschil is naar verluidt behoorlijk groot. “Ik moest laatst een auditie doen met Raymond Thiry, voor iets heel anders. Ik deed een scène met een andere vrouw, hij zat te kijken en zei: ‘Jezus, op camera ben jij toch veel mooier dan in het echt!’ Ik ken hem goed, dus ik wist dat hij het als compliment bedoelde.

Hoewel het niet heel leuk is om te horen, vond Hendrickx het ‘evengoed wel grappig’. “Hoe je op camera oogt, daar heb je totaal niets over te zeggen. Dat is ook een beetje geluk hebben.

Ondanks al haar succes is Hendrickx nog wel onzeker. “Tja, een succes als Penoza had ik nog nooit gehad, maar dat zit ‘m vooral in kijkcijfers en de bekendheid. Qua erkenning had ik mijn portie daarvóór ook al gehad. Ik had vóór Penoza al drie Gouden Kalveren gewonnen, dus het is niet zo dat ik hoefde te bedelen om complimentjes.

Toch blijft die twijfel. “Je krijgt erkenning, bouwt een bepaalde status op, en dat voel je wel, maar het is ook een beetje gebakken lucht. Je begint toch bij elke rol opnieuw. Maar uiteindelijk ben ik ben gewoon wel heel blij met mijn werk. Heel vaak denk ik: ‘Wat léuk om hier te staan!’”

En ik kan wel heel moeilijk gaan zitten doen, maar om me heen zie ik heel veel mensen die met dezelfde geestdrift en toewijding werken als ik, maar gewoon keihard tegen een muur lopen, en lang niet zo succesvol zijn. Het is van zoveel kleine dingetjes afhankelijk. Het geluk bepaalde mensen tegen te komen die iets in je zien…

Foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen