Miljoenenjacht-Arrold haalt bakzeil bij rechter

Geplaatst op Wed 13 Sep 2017 om 11:39

Vier jaar na zijn blunder in de Linda de Mol-show Postcode Loterij Miljoenenjacht haalt Arrold van den Hurk bakzeil bij de rechtbank in Amsterdam. Volgens de rechter heeft producent Endemol terecht besloten dat hij niet door mocht spelen. Dat is te lezen op Rechtspraak.nl (link). Van den Hurk drukte op de knop om het spel te stoppen, maar wilde eigenlijk verder. ‘Nou, dan doen we toch net alsof je het niet gedaan hebt’, zei Linda toen. Maar daar kan Arrold zich volgens de rechter niet op beroepen.

In die opmerking van Linda de Mol kan ‘geen aanbod en aanvaarding worden gezien om door te spelen, nog los van de vraag of zij daartoe de bevoegdheid had’, aldus de rechter.

Zelfs al zou betekenis kunnen worden gehecht aan haar – overigens onbestreden in de hoedanigheid van presentatrice gedane – opmerking ‘dan doen we toch net of je het niet gedaan hebt?’, geldt dat die onmiddellijk wordt gevolgd door eisers opmerking ‘kan dat?’, waarna de presentatrice zegt dat ze dat niet weet en het zal vragen.

In redelijkheid kan dit samenstel van opmerkingen niet anders worden gezien dan als het onderzoeken van een mogelijkheid die er uiteindelijk op basis van een namens Endemol genomen beslissing niet bleek te zijn, aldus de rechter.

En ook die beslissing van Endemol is terecht, vindt de rechter, ondanks dat niet in de reglementen stond dat het drukken op de rode knop betekent dat de kandidaat wil stoppen met het spel. “Een regel hoeft immers niet geschreven te zijn om gelding te hebben. Endemol heeft er terecht en uiteindelijk onbetwist op gewezen dat de functie van de rode knop, meer in het bijzonder het gevolg van het daarop drukken, sedert 2008 op onmiskenbare wijze voor deelnemers en kijkers voortvloeit uit het programmaformat.

Arrold van den Hurk is veroordeeld tot de proceskosten van 1.523 euro. Die kan hij mogelijk nog betalen van zijn prijzengeld van toen à 125.000 euro.

Lees ook: Peter Plasman doet Miljoenenjacht-zaak voor plezier (18 juli)

Foto: RTL
27 Reacties op “Miljoenenjacht-Arrold haalt bakzeil bij rechter”


 1. Fred

  Terecht, hij was gewoon dom en plasman inhalig, gelukkig voor Arroldje deed hij dat op no cure no pay basis

 2. bn

  Meer dan logisch. Straks is het hek van de dam. Ze mogen wel meer prijzen uitkeren want ze worden ingehaald door andere loterijen die dagelijks meer te bieden hebben. Beter een kleinere prijs verdeeld over velen dat een grote prijs voor slechts een persoon. Maar goed, ik stap toch over naar een ander waar de winkans veel groter is.

 3. KIP

  Iemand vertelde hier dat de statuten van het spel direct waren veranderd na afloop. Vond dat het meest opmerkelijke.

 4. bn

  Gerukt is gedrukt, meer kan men er echt niet van maken. Helaas pindakaas.

 5. Luuk

  Mafketel zijn eigen domme klere schuld, wat een gek zeg.

 6. Thomas

  @KIP net als het feit dat de notaris die aflevering besliste dat hij niet door mocht spelen; notabene de énige man in de studio die wist dat er 5 mil in de koffer van Arrold zat.

 7. Lammedammedoendan

  Poppetje gezien, koffertje dicht.

 8. Jo

  Ik vind dat NIEMAND mag weten in welke koffer het grote geld zit; ook NIET de notaris! De notaris moet alleen toezicht houden maar mag niet weten waar het grote geld zich in bevindt. Dat gebeurt ook niet bij andere loterijen.

 9. Jop

  Ik vind dat NIEMAND mag weten in welke koffer het grote geld zit; ook NIET de notaris! De notaris moet alleen toezicht houden maar mag niet weten waar het grote geld zich in bevindt. Dat gebeurt ook niet bij andere loterijen.

 10. klara

  De juiste keuze van de Rechter !!!!!!

 11. KIP

  bn
  Bij PL word je sowieso opgelicht; ze kopen koek in voor een ton en tellen de ‘winkelwaarde’ van 2,5 ton op bij het uitgekeerde bedragen. Gewoon 1,5 ton niet uitgekeerd, maar wel opgevoerd bij de winstkansen.

 12. nice

  Als ik die dure bekende BN-ers zie weet ik al genoeg. Er blijft niet genoeg prijzengeld over voor de deelnemers.

 13. René

  Wanneer beginnen ze nu een rechtzaak tegen de emotionele chantage van Miljoenenjacht?

 14. René

  Bedoel emotionele chantage van de Postcodeloterij

 15. Connie Kreukboven

  Whoop whoop, zo in je bek voor die enge, mediageile Plasman.

 16. weg met ons

  Vraag me af of de notaris werkelijk alleen degene is die weet welk bedrag in welke koffer zit. ‘Iets’ vertelt mij dat er ergens toch het één of ander wordt gestuurd en meer mensen weten waarin de grote bedragen zitten. Beter zou zijn dat de bedragen ongezien door elkaar worden gehusseld en ook ongezien in de koffers verdwijnen zodat niemand weet welke koffer wat bevat.

 17. Vrede

  Terecht. Als ik bij roulette alles op zwart zet en op het moment dat het balletje draait toch rood had willen doen is het nou eenmaal te laat,eigen keuze.

 18. Bas

  Helemaal goed!!!
  De kandidaat heeft een deal met de bank gemaakt,
  en dat je het daar later niet mee eens bent/een fout hebt gemaakt
  dat is simpelweg het probleem van de speler en niet van de bank.

 19. mark

  Vreemd dat na de uitzending de “spelregels” werd aangepast.

 20. mark

  Jammer dat dan weer wel.

 21. nice

  Wat voor spelregels zijn er dan aangepast?

 22. mark

  @nice.

  https://www.volkskrant.nl/televisie/advocaat-spelregel-miljoenenjacht-aangepast-na-blunder-kandidaat~a3547762/

 23. mark

  Tel uit je winst.

 24. Ronald

  In het vonnis staat dat het spelregelement niet is aangepast door de producent Endemol. Met Endemol ging de kansidaat een overeenkomst aan voor deelname aan dit spel. Alleen op de site van de Postcode Loterij werd het regelement verduidelijkt m.b.t. de rode knop. Daarnaast was de overeenkomst tussen kandidaat en Endemol helder en duidelijk: kandidaat ging er mee akkoord volledig op de hoogte te zijn van de spelregels.

 25. Fred

  Maar laten we eerlijk zijn, als het ons was overkomen en Petertje Plasman bood aan oo NCNP basis een rechtszaak te beginnen hadden we het ook gedaan

 26. Walter

  Beste nieuws van de dag (tot evt. winst Feyenoord op ManCity).

 27. Zaszanorkz

  Dhr van den Hurk is echt het voorbeeld van een slecht verliezer. Accepteer gewoon dat je een fout hebt gemaakt door op die knop te drukken ook al was hij uit zenuwen. Je hebt gewoon pech gehad. Stoppen met janken en gewoon weer vooruit gaan met leven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.