Miljoenenjacht-Arrold haalt bakzeil bij rechter

Vier jaar na zijn blunder in de Linda de Mol-show Postcode Loterij Miljoenenjacht haalt Arrold van den Hurk bakzeil bij de rechtbank in Amsterdam. Volgens de rechter heeft producent Endemol terecht besloten dat hij niet door mocht spelen. Dat is te lezen op Rechtspraak.nl (link). Van den Hurk drukte op de knop om het spel te stoppen, maar wilde eigenlijk verder. ‘Nou, dan doen we toch net alsof je het niet gedaan hebt’, zei Linda toen. Maar daar kan Arrold zich volgens de rechter niet op beroepen.

In die opmerking van Linda de Mol kan ‘geen aanbod en aanvaarding worden gezien om door te spelen, nog los van de vraag of zij daartoe de bevoegdheid had’, aldus de rechter.

Zelfs al zou betekenis kunnen worden gehecht aan haar – overigens onbestreden in de hoedanigheid van presentatrice gedane – opmerking ‘dan doen we toch net of je het niet gedaan hebt?’, geldt dat die onmiddellijk wordt gevolgd door eisers opmerking ‘kan dat?’, waarna de presentatrice zegt dat ze dat niet weet en het zal vragen.

In redelijkheid kan dit samenstel van opmerkingen niet anders worden gezien dan als het onderzoeken van een mogelijkheid die er uiteindelijk op basis van een namens Endemol genomen beslissing niet bleek te zijn, aldus de rechter.

En ook die beslissing van Endemol is terecht, vindt de rechter, ondanks dat niet in de reglementen stond dat het drukken op de rode knop betekent dat de kandidaat wil stoppen met het spel. “Een regel hoeft immers niet geschreven te zijn om gelding te hebben. Endemol heeft er terecht en uiteindelijk onbetwist op gewezen dat de functie van de rode knop, meer in het bijzonder het gevolg van het daarop drukken, sedert 2008 op onmiskenbare wijze voor deelnemers en kijkers voortvloeit uit het programmaformat.

Arrold van den Hurk is veroordeeld tot de proceskosten van 1.523 euro. Die kan hij mogelijk nog betalen van zijn prijzengeld van toen à 125.000 euro.

Lees ook: Peter Plasman doet Miljoenenjacht-zaak voor plezier (18 juli)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen