Mieke van der Weij: ‘Avrotros waardeert mij niet’

Mieke van der Weij vindt dat ze geen waardering krijgt van Avrotros voor het feit dat ze met de Nieuwsshow het best beluisterde programma van NPO Radio 1 maakt. Dat vertelt de presentatrice vandaag in De Telegraaf. Bijna twintig jaar lang maakte Van der Weij het programma samen met Peter de Bie, tot hij recentelijk op non-actief werd gesteld, omdat hij van de omroep met pensioen moet en hij daarom ging praten met Omroep MAX. Over zijn opvolging mocht zij niet meebeslissen.

De Avrotros besloot dat Van der Weij het programma voortaan met Jan Mom moet presenteren, maar dat wil ze helemaal niet. “Ik vind Jan Mom gewoon niet de gedroomde opvolger. Het was de keuze van Avrotros om hem daar neer te zetten. Het was niet míjn keuze. Dat wisten ze, maar ze hebben het tóch doorgezet. Dat was voor mij de reden om te zeggen: ik stop ermee.

Al toen ze in 1996 met het programma begon, voelt Van der Weij zich niet gehoord. “Ik vind dat er ook rekening moet worden gehouden met wat ík wil. En dat gebeurde daar te weinig, al jarenlang.

Daarom besloot Van der Weij om per 1 januari haar contract op te zeggen en net als De Bie te gaan praten met Omroep MAX. “Soms moet je een gokje wagen in het leven.

De NPO lijkt de Nieuwsshow met het vertrouwde duo Van der Weij en De Bie te willen behouden en het tijdslot daarom aan Omroep MAX te gunnen. Daar is Avrotros woest over. Die omroep voert omroeppolitiek over de ruggen van luisteraars. “We gaan door tot de hoogste instantie“, zegt Avrotros-voorzitter Ed Nijpels.

Het Telegraaf-artikel ‘Nieuwsshow-presentatrice Mieke van der Weij speelt hoog spel’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Ruzie met Avrotros: Mieke en Peter na 20 jaar uit elkaar (31 augustus)
MAX ergert Avrotros: aast op Nieuwsshow-duo en -slot (31 augustus)
AvroTros vindt Omroep MAX onbeleefd en oncollegiaal (1 september)
Kritiek op Avrotros: omroep dwarsboomt radio-dj’s (4 september)
‘NPO gaat partij trekken voor MAX, niet Avrotros’ (4 september)
‘Rob Stenders keert terug op vertrouwde plek Radio 2’ (13 september)
‘NPO’s keuze voor MAX boven Avrotros leidt tot heibel’ (15 september)
Avrotros-voorzitter wil naar rechter om Nieuwsshow (18 september)
Jan Slagter: ‘Avrotros pakte Ilja Gort ook van ons af’ (19 september)

Foto: Avrotros, Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen