Mediabureau adviseert RTL: ‘Ronald Molendijk eruit’

Het ‘RTL 4-probleem’ is op te lossen door het aantal hulpprogramma’s terug te brengen, een BN’er-stop in te lassen én Ronald Molendijk te lozen. Dat stelt Frank.news, de marketingnieuws-site die is opgericht door mediabureau Head to Head uit Amsterdam. Volgens Frank.news is het hoofd van Molendijk te vaak te zien op televisie. “Mensen die intensief (traditionele) tv kijken, zien de laatste tijd veelvuldig het hoofd van dj Ronald Molendijk op RTL 4 voorbijkomen.

Molendijk zit doordeweeks in RTL Boulevard, was jurylid in Idols, afgelopen week kandidaat in Een Goed Stel Hersens “en ongetwijfeld zit hij straks ook in een panel bij Ik hou van Holland“.

Waar het fenomeen Molendijk ineens vandaan komt is inmiddels publiekelijk bekend. “Molendijk is een goede vriend van RTL-programmabaas Erland Galjaard, met wie hij ook een dj-duo schijnt te vormen.”

Volgens frank.news is de kijker Molendijk én de stortvloed aan BN’ers in ieder programma echter zat. “Laat gewone Hollanders testjes uitvoeren in Een Goed Stel Hersens in plaats van Ronald Molendijk en Jamai.

Want gewone-mensen-tv scoort wél. “De kijker wil zijn tv-toestel nog wel aanzetten voor ‘echtheid’: mensen die samen met hun sleurhut eropuit trekken onder begeleiding van Martine van Os.

Ook is men het dagelijkse RTL-feestje in RTL Late Night zat, aldus frank.news. “Laat Humberto Tan eens buiten zijn RTL inner circle kijken en niet weer een andere RTL-coryfee uitnodigen die reclame mag maken voor haar of zijn eigen nieuwe programma.

De mensen achter frank.news begrijpen er niets van. “RTL is op tv te lang in zijn comfortzone blijven zitten, terwijl daaromheen het kijkgedrag in een razend tempo is veranderd. En dat is voor een mediabedrijf dat bekend staat als innovatief toch best vreemd.

Het roer moet nú om, luidt het advies. “Een radicale koerswijziging is niet zonder risico’s, maar RTL4 moet wel iets gaan doen. Het lijkt niet meer de sympathie van de kijker te hebben, terwijl ook de advertentie-inkomsten langzaam teruglopen.

Het artikel ‘Het grote RTL 4-probleem’ kunt u lezen op de site van frank.news.

Lees ook:
Ook LINDAnieuws en Totaal TV kritisch over RTL 4 (vandaag)
RTL 4 afgeslacht in AD: ‘Stuitend arrogante zender’ (vandaag)
Angela de Jong: ‘Erland Galjaard moet opstappen’ (zondag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen