Mattie morgen terug op radio: ‘Wordt lastig voor hem’

Wat Humberto Tan is op de televisie, is Mattie Valk op de radio: een man op een prominente plek met een behoorlijk imagoprobleem. Morgen keert de radio-dj terug in de ochtend van Qmusic, definitief zónder zijn ex-mattie Wietze de Jager. Er komt nu elke maand een andere co-host naast hem te zitten, te beginnen met Evi Hanssen. Is zes ton en een Tesla inderdaad de slechtste investering ooit in radioland of komt het goed? Volgens radiokenner Jeroen van Inkel wordt het lastig.

Radio-dj’s moeten eigenlijk via de ether bevriend worden met de luisteraar, maar wie wil een vriend die zijn beste maat als een baksteen laat vallen? “Het wordt een lastige wedstrijd“, zegt Jeroen van Inkel op BNR Nieuwsradio.

Het staat of valt met het nieuwe team, denkt hij. “Het zou mooi zijn als hij versterking krijgt van een nieuwe sidekick. Wordt het Evi Hanssen? Oké, oké. Kortom: de show kan een impuls gebruiken.”

Volgens sommige insiders wordt Valk te veel afgebeeld als het zwarte schaap en heeft ook De Jager schuld, maar dat gerucht is niet zo bekend bij de mensen in het land. “Het is niet helemaal eerlijk: hij krijgt de zwarte piet toebedeeld, maar hem treft niet alle schuld“, aldus Van Inkel.

Toch zit Valk nu met de gebakken peren. “Mattie moet wel echt zijn best doen. Het wordt voor hem wel een lastige wedstrijd om zijn imago van hem af te schudden en goodwill van het publiek terug te winnen. Het wordt lastig om er bovenop te komen.”

Ook Radio 2-ster Ruud de Wild denkt dat Valk niet meer zo omarmd wordt. In JFK: “Ongelofelijk hoe dat is gegaan. Ik kan er mijn verstand niet bij het verdient allesbehalve de schoonheidsprijs“, zegt hij. “Het is een bizar verhaal. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.”

Volgens Qmusic zelf is er helemaal niets aan de hand. Het radiostation wijst op een onderzoek van Brandtracker. “In het tweede/laatste kwartaal (mei-juli) krijgt Qmusic het hoogste rapportcijfer van alle zenders en is de mate waarin men Qmusic aanbeveelt aan anderen (NPS Score) hoger dan bij elke andere radiozender en gestegen ten opzichte van vorig jaar“, aldus het onderzoeksbureau.

Overigens is uitgerekend Humberto Tan morgen de hoofdgast in de eerste Mattie Valk-show van het nieuwe seizoen, tussen 6 en 9 uur op Qmusic.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen