Luuk Ikink snapt niet waarom Gerard Joling fuzz maakt

Luuk Ikink begrijpt niet waarom Gerard Joling zo’n heisa schopt over het feit dat hij is afgebeld door RTL Late Night omdat hij bij Jinek zat. Dat laat de voice-over van de RTL 4-talkshow blijken op Twitter. Joling vindt het buitengewoon gênant dat hij is afgebeld omdat hij bij de concurrent zat, maar volgens Ikink is dit heel erg gebruikelijk in televisieland. “Snap niet zo goed wat de fuzz is. Er worden elke dag mensen afgebeld door talkshows. Helemaal als het verhaal al eens is verteld.” 

Ikink doelt met ‘het verhaal’ op Jolings PR-praatje voor de nieuwe RTL 4-show van Geer & Goor. Hoewel RTL Late Night bekendstaat als de reclamezuil van RTL 4, zijn twee PR-praatjes van Joling het programma te veel. “Dan ga je improviseren en kies je voor andere invalshoek met een andere gast, of je schrapt een gast die al veel te zien is geweest.”

Als Ikink het heeft over gasten schrappen die al veel te zien zijn geweest, wat doet Peter R. de Vries dan nog op televisie? Hij is te pas en te onpas te zien in zijn eigen RTL Boulevard. “Klopt, maar dat zijn onze deskundigen, die nodigen we expres vaak uit omdat ze bij ons programma horen. Wij maken weer een iets ander programma dan een traditionele talkshow.

RTL Nieuws-regisseur Renske Holwerda reageert kritisch op Ikink: “Het voelt een beetje als ‘hij is van ons’. Zat blijkbaar al derde keer voor afsluiter bij Eva. Heb ook niet het idee dat er geen verhaal meer was.

Ikink: “Ja dat kan ik ook niet helemaal inschatten, maar het maken van keuzes voor gasten, wie wel of niet komt, is niet echt uniek voor dit verhaal.

Ik denk dat de redactie juist wil proberen er voor te zorgen dat de kijkers van Jinek wél naar RTL Late Night gaan kijken hé, da’s het hele ding.

Overigens wisten veel van zijn volgers niet precies waar Ikink het over had toen hij uit het niets begon over ‘de fuzz’. De Joling-rel van RTL Late Night wordt dan ook behoorlijk overschaduwd door het kapsel van Matthijs van Nieuwkerk.

Wat vindt Humberto Tan daar eigenlijk van? “Ik heb het gezien, ja, maar ik heb niet zo veel verstand van haar, hahaha“, grapte hij vanochtend op Radio 538.

Lees ook:
Bizar: RTL Late Night boycot Joling na Jinek-optreden (vanochtend)
Humberto: ‘Gerard Joling in toekomst weer welkom’ (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen