Lucky TV neemt nieuw BNNVARA-logo op de hak

Geplaatst op Wed 13 Sep 2017 om 9:33

DWDD’s satirische slotrubriek Lucky TV heeft dinsdagavond het nieuwe logo van BNNVARA op de hak genomen. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Lucky TV bracht de ‘maker’ van het logo onherkenbaar in beeld met een omgevormde stem, om te suggereren dat er een misstand aan de kaak wordt gesteld. “Wij zijn eind 2016 voor het eerst benaderd door BNNVARA. Er werd gezegd van: wij zijn op zoek naar een nieuwe identiteit en, ja, we willen een nieuw logo.

Daar ging hij direct op in. “Een collegaatje van mij, die heeft toen voor de grap een ontwerp gemaakt van, ja, drie rechthoeken met een mooi verhaal erbij, van, ‘vrij, scherpzinnig, doelgericht’, dat soort praatjes. ‘Tijdloos ontwerp.’ Maar tot onze verbazing werd er dus gezegd: ‘Ja, we vinden het mooi’.”

Ja, toen keken wij elkaar aan van: daar gaan we niet moeilijk over doen. Dus we hebben er ook nog een paar gillend lelijke letters tegenaan gezet en gezegd van: nou, hier heb je je logo. Nu staat er dus een grote, rode hamburger boven in beeld bij BNNVARA. Zo gaat het in Hilversum. En we mogen het nieuwe logo van de NOS gaan ontwerpen.”

Het filmpje van Lucky TV kunt u onderstaand bekijken.

Lees ook: BNN en VARA vanaf vandaag verder als BNNVARA (24 augustus)

Foto: BNNVARA, Lucky TV
9 Reacties op “Lucky TV neemt nieuw BNNVARA-logo op de hak”


 1. Alex

  Het is ook een slecht logo.
  Vaak gebruikt om op een website het menu te openen, dus het roept ook totaa del verkeerde associaties op.

 2. Pietje

  Barts Never Ending Network (in goed Nederlands….) en Vereniging Arbeiders Radio Amateurs…En leg dan maar eens aan een buitenlander uit, hoe de Nederlandse PO georganiseerd is….

 3. Otto Groeneveld

  Het ziet er toch niet uit zeg. Stelletje eencellige figuren bij de VARA.

 4. Sjors

  Ha, Ha en spreek vooral de B van BNN niet uit als ..bee.. maar …bie…

 5. boris

  Deze al gezien: http://www.luckytv.nl/the-story-of-my-life/

 6. Lammedammedoendan

  Ik blijf het een mutantenomroep-fusie vinden. Bart mocht ten tijde van zijn TV-programma ‘BNN’ (1995-1997, Veronica) niet eens het VARA-gebouw binnen. Koekoek.

 7. anoniem

  Mijn lidmaatschap heb ik inmiddels opgezegd. Omdat ik sympathie had voor BNN, maar eigenlijk veel linkser ben dan de VARA.. :-)

  Dhr. Timmer heeft een jongerenomroep kapot gemaakt. Wellicht onder druk van onze overheid..

 8. Ron

  Laten ze hem eens die protserige logo’s van RTL op de hak nemen. Niet om aan te gluren die aandachttrekkerige kleuren in de linkerbovenhoek en die hinderlijke promo banner te pas en te onpas wat in beeld vliegt.

 9. Dag

  Parodie op de bummer mag ook wel. Vara die BNN na links buiten duwt en BNN die vara rechts na buiten duwt.

  https://www.youtube.com/watch?v=UiAF9fyJYA8

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.