Keyl staat open voor tv: ‘Maar wil wel tijd om te fietsen’

Catherine Keyl wil best nadenken over een terugkeer op televisie, maar dan moet het wel te combineren zijn met de mogelijkheid om stukjes te fietsen als de zon schijnt. Dat heeft de tv-diva onthuld op Radio 10. Voor Keyl is het niet meer zo’n must om op de tv te verschijnen. “Als er iets leuks voorbijkomt, wie weet, maar ik ben ook heel gelukkig zonder tv. Weet je wat het is? Ik heb mijn hele leven elke dag in de studio gezeten en dat heb ik nu een poosje niet gedaan“, begint ze haar uitleg.

Als je níet in de studio ziet, dan weet je pas hoe fijn de buitenlucht is, aldus Keyl. “Ik realiseer me nu dat als het mooi weer is, dat ik op mijn fiets kan springen en een eindje kan fietsen. Dat heb ik mijn hele leven niet kunnen doen, want ik moest altijd in de studio zijn.”

Die spontane fietstochtjes laat ze zich niet zomaar meer afpakken. “Als je daar eenmaal aan geroken hebt en je iets krijgt aangeboden wat op werk lijkt, dan weet je dus dat dat niet meer goed gaat kunnen. Dan denk je: moet ik het nog wel doen? Dat is het een beetje.”

Mensen hoeven geen medelijden met haar te hebben. “Ik hoorde Paul de Leeuw van de week nog op tv zeggen dat als je even niet op tv bent, dat iedereen dan denkt dat je min of meer dood bent, maar er is echt nog een leven naast tv. Ik schrijf en doe dingen voor de radio.”

En als iemand haar tóch over de streep wil trekken voor een tv-comeback, met wat voor programma moet hij of zij dan aanzetten? “Iets met eten is altijd goed bij mij.”

Lees ook: ‘Catherine Keyl gaat BN’ers interviewen voor Story’ (eergisteren)

Foto: NPO Radio 1

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen