‘Jubileumshow Frank Dane was één groot egofeest’

Geplaatst op Mon 18 Sep 2017 om 15:09

De jubileumshow van Frank Dane‘s Radio 538-programma De Frank en Vrijdag Show was vrijdagavond vooral een bijeenkomst van mensen met heel grote ego’s. Dat vindt Vincent Bijlo, de radiorecensent van het AD, schrijft hij in de krant. De constatering van Bijlo is niet zo heel vreemd, aangezien Dane veel collega’s van egoshow RTL Boulevard had uitgenodigd. Zo kwam Olcay Gulsen opscheppen over haar hoge salaris en schoof ook de ijdele tv-man Peter R. de Vries even aan.

Dane, die zelf juist wat bleek afsteekt bij alle ego’s van Boulevard – en dat is in zijn geval éxtra knap -, had daarmee een behoorlijk tegenvallend radiofeestje, vindt Bijlo. “Ik heb nog nooit een programma gehoord waarin iedereen iedereen zo ongelofelijk geweldig vond.”

Hij vervolgt: “Ik wist niet dat radio zo vunzig en zo flauw kon zijn. Frank Dane vatte het programma zelf goed samen: ‘We doen niks anders dan gewoon drie uur lang een beetje geiten op de radio.‘”

De Frank & Vrijdag Show is volgens Radio 538 het meest beluisterde radioprogramma in dat tijdslot, maar Bijlo vergelijkt het meer met Oh Oh Cherso-radio. Hij is als zonder gene je verstand uitzetten, tien baco’s opslurpen en lekker geiten, aldus de radiokenner.

Bijlo vraagt zich af waarom híj dat niet kan. “Dan zet ik de radio op een andere zender, ik hoor Hijlco Span, die een van de slechtst beluisterde vrijdagprogramma’s presenteert, Volgspot, op Radio 5, en dan denk ik: daarom. Het gaat mij op de radio toch uiteindelijk om de schoonheid en de troost.

De AD-column van Vincent Bijlo kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
6 Reacties op “‘Jubileumshow Frank Dane was één groot egofeest’”


 1. Guus

  Is de visie van Vincent interessant?

 2. Lex Harding

  Frank Dane rules.
  Heerlijke show in de stijl van Bart En De Zwart of Curry & Van Inkel.
  En…Vincent B… u bent niet echt de doelgroep luisteraar, ben ik bang!

 3. Rogier

  538 is net rtl, alleen heeft men dit nog niet door… geen niveau!!

 4. rhe

  Blijkbaar luisteren mensen toch liever naar Frank, dan Radio 5, meneer Vincent.

 5. Arie

  Zielige kutzender 538.

 6. OmTeGieren

  Dat broertje van Robert Jensen mag wel van de radio

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.