‘Jubileumshow Frank Dane was één groot egofeest’

De jubileumshow van Frank Dane’s Radio 538-programma De Frank en Vrijdag Show was vrijdagavond vooral een bijeenkomst van mensen met heel grote ego’s. Dat vindt Vincent Bijlo, de radiorecensent van het AD, schrijft hij in de krant. De constatering van Bijlo is niet zo heel vreemd, aangezien Dane veel collega’s van egoshow RTL Boulevard had uitgenodigd. Zo kwam Olcay Gulsen opscheppen over haar hoge salaris en schoof ook de ijdele tv-man Peter R. de Vries even aan.

Dane, die zelf juist wat bleek afsteekt bij alle ego’s van Boulevard – en dat is in zijn geval éxtra knap -, had daarmee een behoorlijk tegenvallend radiofeestje, vindt Bijlo. “Ik heb nog nooit een programma gehoord waarin iedereen iedereen zo ongelofelijk geweldig vond.”

Hij vervolgt: “Ik wist niet dat radio zo vunzig en zo flauw kon zijn. Frank Dane vatte het programma zelf goed samen: ‘We doen niks anders dan gewoon drie uur lang een beetje geiten op de radio.‘”

De Frank & Vrijdag Show is volgens Radio 538 het meest beluisterde radioprogramma in dat tijdslot, maar Bijlo vergelijkt het meer met Oh Oh Cherso-radio. Hij is als zonder gene je verstand uitzetten, tien baco’s opslurpen en lekker geiten, aldus de radiokenner.

Bijlo vraagt zich af waarom híj dat niet kan. “Dan zet ik de radio op een andere zender, ik hoor Hijlco Span, die een van de slechtst beluisterde vrijdagprogramma’s presenteert, Volgspot, op Radio 5, en dan denk ik: daarom. Het gaat mij op de radio toch uiteindelijk om de schoonheid en de troost.

De AD-column van Vincent Bijlo kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen