Jort Kelder op tv politiek incorrect over Sint-Maarten

Jort Kelder heeft zich dinsdagavond in Pauw politiek incorrect uitgelaten over de ramp op Sint-Maarten, dat is verwoest door orkaan Irma. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Jeroen Pauw vroeg aan Kelder of de ramp hem raakt. “Niet echt. Het is heel mooi om nu te zeggen dat je helemaal kapot bent, maar dat vind ik eigenlijk een beetje makkelijk. Ik vind het heel indrukwekkend en ongelooflijk wat het heeft aangericht, maar ja: ik kan niet zeggen dat het mij persoonlijk raakt.

Het zou puur politiek correct zijn om dat te zeggen, aldus Kelder. “Dat zou ik hypocriet vinden, Jeroen. Raakt het jou? Jij hebt daar in de buurt natuurlijk een huis?

Pauw: “Niet daar, maar wel in de buurt. Ik ben er een aantal keer geweest. Ik voel wat je zegt. Je moet het vooral niet hypocriet maken.”

Kelder: “Aan tafel moet je altijd zeggen dat je er huilend bij zit. Het is in elk geval een mazzel dat ze nog in het koninkrijk zitten en dat we er nu als land iets mee doen.

Doet Kelder vrijdag mee aan de nationale actiedag voor Sint-Maarten? “Ik ben niet gevraagd. Ik denk dat ze denken dat ik niet veel ophaal.”

Toen AD-moslima Hanina Ajarai eerder dit jaar in haar column schreef dat ze weinig emoties heeft bij de MH17-ramp, werd ze een uur lang gelyncht in RTL Summer Night.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen