Jort Kelder op tv politiek incorrect over Sint-Maarten

Geplaatst op Wed 13 Sep 2017 om 10:14

Jort Kelder heeft zich dinsdagavond in Pauw politiek incorrect uitgelaten over de ramp op Sint-Maarten, dat is verwoest door orkaan Irma. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Jeroen Pauw vroeg aan Kelder of de ramp hem raakt. “Niet echt. Het is heel mooi om nu te zeggen dat je helemaal kapot bent, maar dat vind ik eigenlijk een beetje makkelijk. Ik vind het heel indrukwekkend en ongelooflijk wat het heeft aangericht, maar ja: ik kan niet zeggen dat het mij persoonlijk raakt.

Het zou puur politiek correct zijn om dat te zeggen, aldus Kelder. “Dat zou ik hypocriet vinden, Jeroen. Raakt het jou? Jij hebt daar in de buurt natuurlijk een huis?

Pauw: “Niet daar, maar wel in de buurt. Ik ben er een aantal keer geweest. Ik voel wat je zegt. Je moet het vooral niet hypocriet maken.”

Kelder: “Aan tafel moet je altijd zeggen dat je er huilend bij zit. Het is in elk geval een mazzel dat ze nog in het koninkrijk zitten en dat we er nu als land iets mee doen.

Doet Kelder vrijdag mee aan de nationale actiedag voor Sint-Maarten? “Ik ben niet gevraagd. Ik denk dat ze denken dat ik niet veel ophaal.”

Toen AD-moslima Hanina Ajarai eerder dit jaar in haar column schreef dat ze weinig emoties heeft bij de MH17-ramp, werd ze een uur lang gelyncht in RTL Summer Night.

Foto: BNNVARA
27 Reacties op “Jort Kelder op tv politiek incorrect over Sint-Maarten”


 1. Mien Dobbelsteen

  MH17 ramp kun je niet hiermee vergelijken

 2. PA-V-H

  Er moet verschil zijn tussen zwart en wit blijkt maar weer.

  Wit mag een eerlijke mening geven en zwart niet.

  Triest.

 3. Sjors

  Hij is gewoon eerlijk

 4. pontje

  Foei Jort
  schaam je
  je uitstraling is echt
  koud
  kill. Volgens mij ben je eenzaam….
  wanneer ga je weer op de stoel rondom h hotel in zuid
  zeg!
  als jort het zegt dan is er niets aan de hand
  als een andere het zegt dan opblazen
  zodra je op de buis ben
  gaat bij mij de tv uit………………

 5. Appelsap

  Nou ik zag het fragment, en ik moet zeggen hij was eerlijk. Mij doet het ook niks, ik vind het wel erg hoor, maar ik ga niet als veel linkse mensen mee zitten huilen.

 6. Vrede

  Tja,als mensen zoals Winston Gerstanofiets spelen traumatisch geraakt te zijn doordat hij er 6 weken geleden nog was klagen de mensen dus neem aan dat ze hier blij mee zijn.

  En hij is gewoon eerlijk.
  Ik vind het ook heel erg wat er gebeurd en volg natuurlijk via het nieuws enz alles wat er daar gebeurd maar is niet zo dat ik huilend in slaap val.
  Ik ken er niemand en ben er nooit geweest.
  Als we gisteren niet huilen om mensen die honger lijden in oorlogsgebieden waarom dan de dag erna wel opeens om een natuurramp.
  Het is allemaal verschrikkelijk.

 7. burgos

  Sint Maarten had het ook niet zo op de Nederlanders.
  Proberen maar om hun eigen broek op te halen.

 8. PA-V-H

  Toen AD-moslima Hanina Ajarai eerder dit jaar in haar column schreef dat ze weinig emoties heeft bij de MH17-ramp, werd ze een uur lang gelyncht in RTL Summer Night.

 9. johan d

  lekkere kromme vergelijking met Mh17

 10. PA-V-H

  @johan d

  Is niet krom. Er wonen ook veel familieleden in Nederland.

  Zwart mag niet eerlijk zijn en wit wel.

 11. Connie Kreukboven

  Het doet mij ook niks. Ik ga ook niks storten. Betaal al genoeg belasting waarvan ze allemaal ontwikkelingshulp naar kansloze Afrikaanse landen sturen. Ga al dat geld maar eens naar ons eigen probleemgebied sturen.

 12. Pieter

  Mij raakt het ook niet. Ik zie dan onze koning met zijn poffertjes*rem en dan moet ik bijna k*tsen. Thuis staat er voor onza koning weer een heerlijke warm bad klaar en kookt zijn chef-kok Willem-Pieter van Dreumel een heerlijk sterrenmaal … man man man wat een poppenkast.

  Natuurlijk is het inndrukwekkend en verschrikkelijk wat er is gebeurd, maar het raalt mij niet, dat geldt ook voor de MH17 ramp.

  Alleen opportunisten en hypocrieten gaan huilen op TV omdat ze er vet voor betaald worden.

 13. tja

  Jort for president

 14. Otto Groeneveld

  Het interesser niemand iets. Ook die schijnheilige gutmenschjes niet, ja voor de camera of als er een microfoon onder achterbakse muilen wordt geduwd, jaaaa dan zijn we lekker schijnheilig en is het zo erg. Voorlopig zijn het de wegkijkers van het eerste uur, behalve op tv natuurlijk.
  Voorlopig heeft Nederland miljarden in die maffia eilanden gestopt om er wat van te maken en voorlopig spugen zij op Nederland dus wat heb je daar dan te zoeken. Zijn toch zelfstandig of gaat het geld uit de toeristen industrie niet richting het eigen volk?? Nee natuurlijk niet de zwarte elitaire bovenlaag stopt alles in eigen zak, dat is de realiteit.

 15. Arie

  Sinds ik weet dat wij Nederlanders voor Haiti ruim 100 miljoen euro hebben opgebracht en die mensen daar nog immer onder golfplaten en benarde tentjes moeten wonen geef ik geen geld meer aan die industrie van snelle jongens van de hulpindustrie diewel raad weten met dat geld.

  Hulp OK, maar onder strenge controle,

  Ik heb meer respect voor die Amsterdammers die zelf met kisten voedsel, medicijnen etc. ophalen en onder eigen regie met een container verzenden.

  En Jort Kelder ?
  Die moet nodig eens geheel van de TV af. Hij heeft al heel erg lang niks meer te melden en zn bekakte nep gepraat ben ik ook helemaal zat.

  De Nederlandse TV wordt erg vervelend, als we jarenlang dezelfde figuren in vele programma’s tegenkomen, wellicht om hun declaraties te kunnen insturen.
  U kent ze zelf wel!
  Laat eens nieuwe gezichten zien.

 16. David

  Het interesseert mij eerlijk gezegd ook weinig. Je kan niet met iedereen solidair zijn. De mensen in Florida zijn ook hard getroffen en zijn al weer bezig met het oppakken van hun leven.

  Op dit soort eilandjes kunnen ze eigenlijk nog niks zelf….

 17. Gallus

  Hoop wel dat men verschil ziet tussen Nanine en Kelder!
  De eerste sprak een dedain uit; opstandig, WILDE niet dat het haar iets deed.
  Kelder protesteert als hij dat doet, tegen huichelarij. Is omgekeerd.
  Zoals bij Kok die altijd op precies het juiste moment een, ook nog schijnbaar onderdrukte brok in de keel “kreeg”.
  Kelder is hier bevrijdend in; niet beklemmend.

 18. Lammedammedoendan

  “Toen AD-moslima Hanina Ajarai eerder dit jaar in haar column schreef dat ze weinig emoties heeft bij de MH17-ramp, werd ze een uur lang gelyncht in RTL Summer Night.”

  Dat was voornamelijk omdat ze het zelf persoonlijk maakte, beelden specifiek benoemde, bekende fragmenten aanwees die we allemaal op het nieuws hebben zien langskomen, om het vervolgens in de grond te schoppen. Jort Kelder geeft daarentegen zijn mening nog een beetje op een humane manier. En niet om de aandacht ermee op te zoeken.

 19. anoniem

  Deze egoist is een goede vriend van onze MP….

 20. Gallus

  Ik begrijp Kelder niet helemaal over de (echt) rijken.
  Zijn belangrijk. Het zijn ondernemers. Zijn gelukkiger, gezonder enz.
  Wat is een ondernemer?
  Iemand die winst nastreeft? En daar succesvol in is? Iemand die geld nastreeft en daarin slaagt?
  Maar houdt dat in dat de bezigheden dan ook nuttig of heilzaam zijn?
  Dat hoeft niet! Dat is evident! In tegendeel. Zij zouden voor werk zorgen.
  Dat is waar. Als je onder werk verstaat: geld krijgen voor wat je doet.
  Evident dat het gebrekkige definitie is van WERK.
  Echt werk is elke bezigheid in denken, voelen en doen die bijdraagt aan schoonheid, goedheid en waarheid in de wereld.
  SOMS gaat dat gepaard met veel geld verdienen. Dan hopen dat daarmee weer het goede wordt gediend en geen wansmaak!

  Rijken gezonder. Dat is logisch; beste plek, beste zorg en veel aandacht van minder bedeelden.
  Soms een leger mensen die voor hen zorgen.
  Gelukkiger.
  Kijk naar corpsballen. Leegte, geen menselijke inzet, getraind dedain, maar wel triomfalistisch en dat laatste is geen geluk maar wordt gedragen door toekomstige ondergeschikten. In de wereld van de zorg gevreesde monsters. Relaxte onverschilligheid. “Adel” zonder noblesse en nep- zegelringen.
  Jort kent vast Minerva; een leeg hol zonder sfeer. Maar een ideaal; geld om te zorgen dat anderen je gelukkig maken zonder daar de waarden voor te (hoeven) hebben die een ander daar voor heeft.

 21. Don

  Tja.. mij raakt het ook niet.

 22. anoniem

  Het is ook opvallend dat onze Koning daar op bezoek gaat maar dhr. Rutte niet..

 23. Bart V.

  @ 19.25
  St Maarten heeft een eigen m.p. en is een zelfstandig land binnen het Koninkrijk.

 24. anoniem

  @Bart V.: Ja, misschien maakt dat het wat ingewikkelder… Hoe dat ooit tot stand is gekomen is misschien ook niet helemaal zuiver..

 25. toxilogic

  Jort heeft altijd gelijk het is tenslotte zijn mening, dit eiland bewoond door praatjesmakers, illegalen an niet te vergeten criminelen/plunderaars zag ze tv’s etc inladen in een auto, arme negers jaja. Kijk er zijn natuurlijk pechvogels die alles kwijt zijn die mogen best geholpen worden om te verhuizen naar een plek waar niet om de zoveel jaar een verwoestende orkaan langs komt, Curaçao bijvoorbeeld. Wil je blijven zoek het dan maar uit.

 26. anoniem

  @toxilogic: U heeft het over een onderdeel van ons koninkrijk en vind uw reactie enigszins respectloos..

 27. anoniem

  Maar wat we hier van leren is dat als ons ooit in Nederland een ramp staat te wachten, dat we van rechts weinig kunnen verwachten?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.