Johnny de Mol zakt weg op RTL 4; SBS 6 wint terrein

Geplaatst op Tue 12 Sep 2017 om 9:08

RTL 4 is de tweede week van tv-seizoen 2017-2018 maandag met een domper begonnen. De nieuwe maandag levert in, terwijl concurrent SBS 6 juist terrein wint. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. A-ster Johnny de Mol stelt teleur op 4. Zijn nieuwe programma Johnny into the Wild begon vorige week met een voorzichtige 876.000 kijkers (16 procent), maar de première heeft de kijkers niet genoeg geprikkeld. Aflevering twee trok gisterenavond 792.000 kijkers (13 procent).

Van 16 naar 13 procent marktaandeel is geen prettige ontwikkeling voor de reisshow van Johnny de Mol. Ter vergelijking: het avondgemiddelde van RTL 4 lag gisteren op bijna 18 procent.

De weglopende kijker van RTL 4 komt deels terecht bij SBS 6. Dat tv-station wint om half tien juist kijkers met Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. Vorige week keken er ruim 1 miljoen kijkers (18 procent), gisteren keken er bijna 1,1 miljoen kijkers (18 procent).

Vorige week maandag was SBS 6 om half tien dus ook al te sterk voor RTL 4, maar om half negen won RTL 4 nog wél van zijn kleine concurrent. Dat is nu andersom: Helemaal Het Einde trok 989.000 kijkers (15 procent) en Dokter Tinus 998.000 kijkers (16 procent).

Ook in dat tijdslot laat SBS 6 de meeste groei zien: Helemaal Het Einde scoorde vorige week nog 945.000 kijkers (16 procent) en Dokter Tinus 884.000 kijkers (15 procent).

Al met al is op maandagavond prime time niet langer RTL 4 de nummer twee van Nederland, maar SBS 6. Het goud is zoals gewoonlijk voor NPO 1.

Foto: RTL 4
20 Reacties op “Johnny de Mol zakt weg op RTL 4; SBS 6 wint terrein”


 1. Rick

  Gelukkig maar voor M C!

 2. mark2

  de maandagavond van SBS is ook volledig top!

 3. PA-V-H

  Top SBS. Jullie zijn er bijna om RTL in te halen.

 4. west

  SBS WORDT WEL DEGELIJK EEN CONCURENT VOOR RTL NEDERLAND
  gaat langzaam maar bij SBS GROEP stijgen de cijfers , bij RTL daalt het alleen maar de bij zenders doen het ook goed!

 5. Rob

  Ach MC..

  Helemaal het einde scoort juist goed!. En ook om 21:30 scoort 4 beter als in september 2016. De maandagavond is vanaf het mommend dat de crime avond minder is gaan scoren/ ze daar mee zijn gestopt een moeilijke avond voor 4. Helemaal het einde heeft toch een mooi vast aantal kijkers. Waar ze ook tevreden mee zijn bij RTL want er komt een vervolg in 2018 met een nieuw land en nieuwe gezinnen.

 6. Bart Wijnen

  Haha, wat een sterk staaltje scorebordjournalistiek weer. Zoek een programma dat wat minder scoort dan de aflevering ervoor en hang er een verhaal aan op.

  Lees de volgende zin over Frank Visser doet uitspraak eens goed: “Vorige week keken er ruim 1 miljoen kijkers (18 procent), gisteren keken er bijna 1,1 miljoen kijkers (18 procent).” Tja, het is maar wat je wilt lezen.

  Ook de verschillen tussen Helemaal het einde en Dokter Tinus en de fluctuaties in de kijkcijfers en marktaandelen van die programma’s zijn natuurlijk zeer marginaal. Je moet toch wat om je pageviews op te krikken…

  Ten opzichte van vorige week maandag (kijktotaal, inclusief uitgesteld kijken) lag het marktaandeel van RTL 4 gisteravond hoger, terwijl het marktaandeel van SBS 6 gisteravond lager was dan vorige week maandag. Het is maar hoe je er naar kijkt.

  Maar in het algemeen: wat boeit het ons kijkertjes nou helemaal. We hebben vast allemaal gekeken naar wat we het liefst wilden zien?

 7. rhe

  @bart Wijnen
  Haha heel goed, je slaat de spijker op zijn kop. Neem de artikelen hier met een flinke korrel zout en de reacties zijn grotendeels al helemaal verwaarloosbaar van mensen die er geen verstand van hebben.

 8. ..

  Ach god, het blijft moeilijk voor de RTL-fantjes, en maar weg blijven kijken.

 9. Joost

  @Rick Wat wil je daar nou eigenlijk mee zeggen?

 10. Anouk Smullers

  Het programma heeft iets armoedigs qua gasten, zag ook dat ze Botox bekkie Estelle hebben uitgenodigd. Dan ben je toch niet goed wijs als redactie

 11. 80

  Aah weer een “talentloze johnny de mol die alleen op tv te zien dankzij papa” programma waarin hij Een bevriende bner vragen stelt.

  En dan nog wel frank “eeeeuuuuuuhhhhhhh” de boer

  Fantastisch mensen 😂

 12. mondje

  mooie johnny al te veel is ongezond. je bent te vaak op tv en als verwende jochie gaat het publiek van je kotsen. waarschuw tante LINDA.

 13. frans

  Johnny heeft totaal geen talent, zonder de centen van pappie stond hij ergens aan de lopende band

 14. Ron

  Cijfers vallen nog wel mee voor RTL, het is dat GTST weer een beetje aan trekt anders zou het echt een drama zijn. Helemaal Het Einde blijft geweldig, dat nieuwe stel Karel en An wat er nu is bijgekomen is echt goud. Satire binnen een programma gewoon. Ben benieuwd of hun te zien blijven in een nieuw seizoen vanaf januari.
  RTLLN blijft maar door modderen met hun sleets formatie. Niets geen veranderingen ten opzichten van vorig seizoen, allemaal marketing flauwekul dus van Schlick en de rest van Blue Circle.

 15. Ron

  Dead to autocorrection: formatie=formatje

 16. Silvana

  Ik vind het progamma van Jonny de mol erg leuk sympathieke jongen
  Onzin dat hij alleen op de buis is door zijn vader hij moet het toch zelf doen het dat doet hij prima met als zijn andere progamma’s

 17. Bart

  @Silvana Ik vind ook dat hij het prima doet maar dat hij op televisie is en een van de A sterren van een zender komt natuurlijk wel door zijn vader. Dat kun je niet ontkennen. Als John de Mol niet zijn vader was geweest en Willeke Alberti niet zijn moeder dan waren er wellicht een hoop deuren gesloten gebleven. Net als de zoon van Joop van de Ende die nu ineens een bekende dj. Niets mis mee maar het komt wel door wie de ouders zijn. Als Johnny de zoon was geweest van Fred en Truus uit Appingedam dan hadden we waarschijnlijk nooit iets van hem gehoord.

  Dit reisprogramma van Johnny is beter dan het vorige met die gezinnen en later die vrienden. Frank de Boer is misschien niet de gezelligste gast om er hij te hebben. Daarbij zijn Spoorloos, Het Familiediner en Meester Visser natuurlijk ijzersterke en bewezen formats. Moeilijk om daar tegen op te boksen.

  RTL moet zich weer een beetje opnieuw gaan uitvinden. Afscheid nemen van bepaalde gezichten. Te beginnen met Humberto. Minder hulp tv, spelletjes met bn’rs en minder wedstrijden in zang, dans, talent etc. Weer meer de spel en show kant op met onbekende Nederlanders en meer Nederlandse drama en comedyseries

 18. joost

  Teveel aan de fam. de Mol blijkt ook niet goed te zijn.
  Je kunt geen TV aanzetten of ze zitten er op, al niet niet met de Ster-reclame en
  goede doelen setjes.

  Als ik de fam. de Mol zou zijn,zou ik eens even een beetje radio stilte nemen.
  Of is het vele geld verdienen TE leuk?
  Ze hebben het als familie zakelijk goed gedaan, het zij ze gegund daarom.
  En het lijken me echt aardige mensen.
  Maar overal waar TE voor staat is nooit goed.
  Altijd op TV , dan ook nog met niet altijd geslaagde programma’s, matige tijdschriften, reisjes met BN -ers – door ons betaald ! Krijgen geheel onnodig van de “ons kent ons”mensen bij de postcode loterij geld voor hun foundations- etc)

  En als Johnny dan in de krant laat zetten, dat hij “conservatief” om de hand van zijn aanstaande vrouw bij zijn a.s. schoonvader heeft gevraagd ( ja, die zal nee zeggen !) zakt mijn broek af.
  Fam. de Mol geil van publiciteit.

 19. robb

  Wanneer begint Nederland eens bekende Nederlanders moe te worden , de hele week zie je programma’s waar bekende Nederlanders samen een leuk feestje met elkaar hebben ook het nieuwe programma van Carlo zit ook al weer vol met BN , gewone mensen waar niks mee aan de hand is zie je niet op tv heb je schulden of een ander probleem dan mag je voor de camera je leed vertellen, dat kan ook wel in het vervolg met bekende Nederlanders die hebben ook wel problemen en anders verzin maar problemen het word toch allemaal gescript.

 20. Oneerlijk

  Johnny doet het geweldig met z’n gasten.
  Prachtig programma van Johnny de Mol.
  Maar ja de wansmaak van de Spoorloos ramptoerist is inmiddels wel bekend!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.