John Reid: ‘Iedereen moet First Dates terugzien’

John Reid, de nieuwe Rijdende Rechter van NPO 1, heeft een nieuwe guilty pleasure op televisie: het vermakelijke programma First Dates op NPO 3. Dat vertelt hij vandaag in het AD. First Dates is geinige reality-tv waarin elke aflevering meerdere koppeltjes een ‘blind date’ met elkaar hebben. Het leidt regelmatig tot héél ongemakkelijke tv en Reid vindt die plaatsvervangende schaamte héérlijk. “Ik eis dat iedereen de date van studente Juliette met erotische-productenverkoper Edward terugkijkt.

Dat fragment, hier terug te zien op de NPO-site, heeft Reid verslonden. “Dat was voor mij nu al het hoogtepunt van dit hele tv-seizoen. Let op Juliettes gezicht als ze erachter komt dat Edward nog nooit van carpaccio heeft gehoord.”

Zijn tv-favoriet is eveneens te zien op NPO 3. “Zondag Met Lubach is het programma waar ik echt voor ga zitten. Door Netflix en Uitzending gemist word je flexibeler, maar gedeelde ervaringen blijven belangrijk, ook dankzij Twitter. Dat zijn programma’s waar je de volgende dag over kunt napraten.”

Ik vertrek en De rijdende rechter vallen denk ik ook in die categorie, net als het geweldige, maar onlangs gestopte De hokjesman.”

Het AD-interview met John Reid kunt u lezen via Blendle.

Foto: Stijn Ghijsen

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen