John de Mol aast niet op NU.nl: ‘Moe van speculaties’

Geplaatst op Thu 14 Sep 2017 om 11:55

Mediatycoon John de Mol is niet van plan om een bod te doen op NU.nl. Dat zegt hij in een officiële verklaring, waarin hij duidelijk zijn ergernis laat blijken over deze nieuwste speculaties. De Mol hekelt de ‘ongecontroleerde berichtgeving in het nieuws’, doelend op het Financieele Dagblad, dat het ‘nieuws’ bracht. “Ik word hier een beetje moe van, ik ben inmiddels meer tijd kwijt met het reageren op speculaties dan dat ik tijd kan besteden aan het opbouwen van een nieuw mediabedrijf.”

Hij vervolgt: “Daarnaast is het niet alleen vervelend voor mij maar ook voor de aandeelhouders van Sanoma die op het verkeerde been worden gezet en voor de werknemers van NU.nl waar onnodig onzekerheid wordt gecreëerd.

De Mol ontkent in zijn verklaring niet dat hij interesse heeft in NU.nl, maar er lijkt simpelweg geen sprake van te zijn. “Ik hoop dat ik de komende tijd mijn energie voor 100 procent kan steken in het opbouwen van een mediabedrijf in plaats van het moeten reageren op totaal ongegronde geruchten en speculaties.

De mediatycoon is bezig met het opbouwen van een Nederlandse multimediagigant. Wat zijn volgende stap is, zal later dit jaar blijken.

Foto: RTL
13 Reacties op “John de Mol aast niet op NU.nl: ‘Moe van speculaties’”


 1. PA-V-H

  Dikbil Zwagerman heeft weer eens leugens lopen gillen enkele weken geleden.

 2. Norvo

  Je zou haast denken dat De Mol de valse berichtgeving zó beu wordt dat ie zelf een nieuwskanaal opzet om de waarheid te brengen… Iets actueels, met nieuws van nu… punt-en-el?

 3. Sander

  Ben echt benieuwd naar alle veranderingen die John gaat brengen in de Nederlandse media. Ik ben blij dat er nog zulke interessante mensen zijn die zoveel invloed hebben op de Nederlandse media en vooral televisie.

 4. oja

  Haha, sure. Nee hij aast op Sanoma zelf… Move vd De Monnink meteen verklaart.

 5. Mark

  Tuurlijk aast ie daar wel op. Hij vindt het alleen vervelend dat het gelekt wordt naar de pers.

 6. Luuk

  Otto schrijft de realiteit

 7. dynamische dennis

  Misschien kan hij mediacourant kopen?

 8. TV NERD

  Ik hoor zojuist van goed ingelichte bronnen dat John de Mol
  de NPO wil overnemen

 9. Fox Mulder

  Zat vanmorgen ook gewoon in het nieuws op één van zijn eigen radiozenders.

 10. Realist

  Het enige interessante aan John de Mol is zijn bankrekening, dat vinden ook de mensen om hem heen, alhoewel ze dat nooit openlijk zullen toegeven natuurlijk.

 11. Dikke Danny

  Leave John alone!!!!!

 12. Sven L.

  @ oja;

  Zou hij echt in de gedrukte media stappen..? Dat is toch de core business van Sanoma.

 13. Ano

  Z’n werknemers zijn moe van hem.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.