John de Mol aast niet op NU.nl: ‘Moe van speculaties’

Mediatycoon John de Mol is niet van plan om een bod te doen op NU.nl. Dat zegt hij in een officiële verklaring, waarin hij duidelijk zijn ergernis laat blijken over deze nieuwste speculaties. De Mol hekelt de ‘ongecontroleerde berichtgeving in het nieuws’, doelend op het Financieele Dagblad, dat het ‘nieuws’ bracht. “Ik word hier een beetje moe van, ik ben inmiddels meer tijd kwijt met het reageren op speculaties dan dat ik tijd kan besteden aan het opbouwen van een nieuw mediabedrijf.”

Hij vervolgt: “Daarnaast is het niet alleen vervelend voor mij maar ook voor de aandeelhouders van Sanoma die op het verkeerde been worden gezet en voor de werknemers van NU.nl waar onnodig onzekerheid wordt gecreëerd.

De Mol ontkent in zijn verklaring niet dat hij interesse heeft in NU.nl, maar er lijkt simpelweg geen sprake van te zijn. “Ik hoop dat ik de komende tijd mijn energie voor 100 procent kan steken in het opbouwen van een mediabedrijf in plaats van het moeten reageren op totaal ongegronde geruchten en speculaties.

De mediatycoon is bezig met het opbouwen van een Nederlandse multimediagigant. Wat zijn volgende stap is, zal later dit jaar blijken.

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen