Johan Derksen heeft geen spijt van kritiek op RTL

RTL 7-ster Johan Derksen heeft geen spijt van de felle kritiek die hij in Voetbal Inside heeft geuit op collega Humberto Tan en zijn programmadirecteur Erland Galjaard. Dat laat hij vandaag weten in het AD. Volgens de krant is de RTL-leiding ‘op z’n zachtst gezegd niet blij met de uitspraken’, maar daar trekt Derksen zich niets van aan. “Op het moment dat ik op welke manier dan ook een spreekverbod krijg bij RTL dan is het even goeie vrienden, maar schuif ik niet meer aan.

Derksen wil op televisie niet de Boulevard-methode hanteren, waarbij collega’s aan de lopende band de hand boven het hoofd wordt gehouden. “Ik rijd niet naar Hilversum om met de handrem erop te praten.”

De voetbalanalist vindt niet dat hij te ver is gegaan. “Ik vond niet dat ik te ver ging. We hebben een mond vol over bij mensen bij andere omroepen, bijvoorbeeld over FOX, waar ze allemaal wel een reden hebben om niet te zeggen wat ze vinden. Dan moeten wij zelf niet zo hypocriet zijn en net doen alsof er geen problemen zijn bij RTL.”

RTL ligt onder vuur vanwege lage kijkcijfers en vermeende arrogante in de top en op beeld. “Wij reageren op de onrust die er al was. Ik was het eens met de kritiek van die mevrouw van het AD. En ik heb niets tegen Humberto Tan als mens, maar ik vind hem gewoon niet zo’n fijne presentator.

Zijn contract loopt na dit seizoen af. Maakt hij zich nu geen zorgen over verlenging? “Ik wil daar sowieso nog over nadenken. Straks krijgen we weer gladde wegen. Ik weet niet of ik zin heb om over besneeuwde wegen naar Hilversum te rijden. En ach, als RTL wil stoppen, dan heb ik er ook vrede mee. Dan heb ik het twintig jaar gedaan en veel plezier gehad.”

Lees ook:
Johan Derksen slacht RTL 4 en Erland Galjaard af (zaterdag)
RTL Boulevard behandelt RTL-kritiek Johan Derksen (zondag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen