Jinek succesvoller, maar Pauw houdt beste maanden

Er is een merkwaardige situatie aan het ontstaan op de late avond van NPO 1. Nu het seizoen van Pauw weer is begonnen, ziet het station zijn kijkersaantallen op de late avond afnemen. Sterker nog: wat Eva Jinek tegenwoordig nooit meer overkomt, overkwam Jeroen Pauw gisteren wel: het kwakkelende RTL Late Night was iets groter dan zijn eigen Pauw. En dat terwijl Pauw uitzendt in het hoogseizoen en Jinek in het laagseizoen. Verdient Jinek inmiddels niet gewoon het hoogseizoen?

NPO’s tv-directeur Frans Klein zegt vandaag in De Telegraaf dat de verdeling in elk geval tot én met de zomer van 2018 niet wordt aangepast. Dat betekent dat áls Jinek het hoogseizoen in handen krijgt, ze in 2018 zowel in de zomer als in de herfst presenteert.

Klein spreekt van een ‘luxeprobleem’ “Ik wou dat ik meer van dit soort ’problemen’ had. We zijn gezegend dat we twee van zulke absolute vakmensen hebben; kundig en aansprekend.”

Sacha de Boer, die Jinek nog kent van naar tijd bij het NOS Journaal, vertelt in de krant dat ze Jinek energieker vindt dan Pauw. “Ik denk dat ze vooral door haar energie uitsteekt boven Jeroen en Humberto. Je zag het tijdens het verkiezingsprogramma dat ze samen met Jeroen presenteerde: Eva zat op het puntje van haar stoel, Jeroen leunde achterover.

WNL-baas Bert Huisjes, Jineks vorige werkgever, denkt ook dat Jinek Pauw inmiddels van de troon heeft gestoten: “De leerling heeft de meester overvleugeld en zo hoort het ook. Eva is geen aanstormend talent meer, maar hoort bij de gevestigde orde.

Jinek trok dit jaar gemiddeld 926.000 livekijkers. Pauw zit in dit tv-seizoen (dat vorige week begon) tot nu toe op gemiddeld 724.000 kijkers en RTL Late Night op 591.000 kijkers.

Het Telegraaf-artikel ‘Jinek koningin van de late talkshows’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen