Jesse Klaver verwijt BNNVARA draaikonterij

Geplaatst op Sat 02 Sep 2017 om 8:59

Jesse Klaver respecteert het besluit van BNNVARA om de documentaire Jesse niet uit te zenden, maar vindt wel dat de omroep totaal niet standvastig is. Dat heeft de GroenLinks-leider gisterenavond gezegd in Jinek. Na druk van buitenaf – Jesse zou een propagandafilm zijn – besloot de omroep om de film aankomende maandagavond tóch niet uit te zenden. “Ik viel van de ene verbazing in de ander. Ik kon er niet veel mee, ik kon ernaar kijken wat er gebeurde“, aldus de politicus.

Klaver begrijpt het als BNNVARA het niet uit wil zenden, maar heeft nu het gevoel dat de omroep vooral is gezwicht voor de publieke opinie. “De argumenten om het niet uit te zenden kan ik me heel goed voorstellen. Er is een case te maken om te zeggen dat je het niet wil uitzenden als VARA of NPO, maar ik denk dat je ook kan betogen dat het wel moet. De VARA had aanvankelijk de laatste keuze gemaakt omdat het een uniek inkijkje geeft in de campagne.”

Het is aan de VARA om die keuze te maken. Politici moeten terughoudend zijn in wat een publieke omroep wel of niet zou moeten uitzenden. Die keuze maken ze zelf. Ik vind het wel heel opvallend dat ze eerst de keuze maken om het wél te doen en daar heel enthousiast over was en vervolgens ontstond er druk van buiten en toen zeiden ze: ‘We doen het niet.’ Dat vind ik opvallend.

De GroenLinks-leider is blij dat de film maandag alsnog beschikbaar komt via Blendle. “Eind goed al goed, zou ik zeggen. Na een heel turbulente week komt het nu beschikbaar voor publiek. Over aandacht hebben we zeker niet te klagen gehad. Ik hoop dat heel veel mensen er naar gaan kijken. Ik denk dat het een mooi inkijkje geeft in hoe politiek werkt.

Lees ook: 
‘BNNVARA betaalde tot 200.000 euro voor Jesse’
(27 augustus)
NPO schrapt Jesse, maar: ‘Niet gezwicht voor kritiek’ (27 augustus)
Joey Boink vindt houding Gerard Timmer ‘heel vreemd’ (29 augustus)
Dit vinden Peter R. en de sterren van Jesse-boycot (29 augustus)
NRC denkt dat NPO-kijker weinig mist aan Jesse (30 augustus)
Omstreden docu Jesse niet op NPO 2, maar op Blendle (31 augustus)

Foto: KRO-NCRV, Jinek
21 Reacties op “Jesse Klaver verwijt BNNVARA draaikonterij”


 1. Ernst

  Die Jesse gisteren. Hij ging kleuren toen hem de vraag werd gesteld ” maar je had toch eerder gezegd dat de hand geven aan Asscher spintaan bij je op kwam?. In de documentaire zagen we echter dat dit honderdmaal geoefend werd. Jesse, de jokkebrok

 2. watbenjelelijkvandichtbij

  Het is en blijft een snotjong!

 3. joseff

  links ?????
  zijn draaikonten,

 4. PA-V-H

  Rechtse kliek had commentaar maar ze doen niet anders.

  WNL: allemaal telegraaf koppen te zien.

  Paul Jansen (Telegraaf is de krant van VVD en PVV) was presentator van WNL op zondag. In dienst Telegraaf en graaien van de NPO betaald door belastingbetaler. Je moet maar durven om dan als telegraaf commentaar te leveren over onafhankelijkheid. Vervolgens ook de film nog zelf te willen uitzenden.

  Wat een NSB krant is de telegraaf toch gebleven.

 5. JasperV

  De verkiezingen zijn allang voorbij, waarom dan nog een propagandafilm voor Jesse de messias? Overigens valt hij nu wel door de mand nu blijkt dat al zijn spontaniteit eindeloos van tevoren is gerepeteerd.

 6. Luuk

  Stop nou eens met die onzinnige meldingen over pinks en rechts. Deze begrippen bestaan al 40 jaar niet meer en hier zitten droeftoeters over links en rechts. GL en achterbaks babyface van GL heeft constant ingestemd met harde nietsontziende neoliberale wetgeving van VVD en Pvd, ONDER HET MOM, weet u nog, even geen heilige huisjes. VVD heeft hun stokpaardje Justitie en Defensie tot de bodem uitgeknepen. Pafpaf en broembroem en politie heeft alleen tijd om koffie te drinken of te komen als je een camerateam bij je hebt, keiharde realiteit. Van de zogenaamde linkse partij, het is lachwekkend, de PvdA, Judaspartij nmr 1, moesten bejaarden maar niet dood zien te gaan in hun moestuin. En CDA Hoe zit het met die leningen aan Griekenland, met rente terug welteverstaan. Lachwekkend en een totale aanfluiting de schijnheilige politiek. En Klaver is gewooneen slechte acteur, wat een zaadje zeg.

 7. b

  Oke , maar ik heb het woord draaikonten niet gehoord van Klaver . Dit is dus alweer een eigen draai eraan geven door MC . Niet erg professioneel MC.

 8. Jantje

  Kritische vragen kwamen niet gisteren. Waarom hij initieel niet toe stond dat er een documentaire werd gemaakt door BNNVARA. Nee alleen achteraf als je weet dat er niets schadelijks in zit.

  Walgelijk hoe hij de dood van zijn moeder gebruikt. Gisteren ook nog een beetje sentimenteel doen over zijn ‘zwarte kant’ Louter omdat hij weet dat dit soort bekentenissen goed werkt bij zijn achterban. Vrouwen en jonge meisjes.

  Überhaupt walgelijk dit soort persoonlijke aandacht voor een politicus. Ga hem door zagen over de verschrikkelijke plannen van GL

  Tot slot nog een advies voor Jesse Neem in de volgende Docu een kind op schoot. Werkt nog beter. Grote leiders gingen jou al voor.

 9. No Body

  De pot verwijt de ketel…….
  Dat verwijten wij al die Haagse patjepeeërs en Klaver in het bijzonder al jaren en jaren en jaren!

 10. No Body

  Haha de omroep is gezwicht door de publieke opinie!
  Wat een onzin.
  Niemand wist, behalve een klein groepje linkse r*kkers, dat de incestueuze docu op tv zou komen!!
  Typisch gedrag; Het verdraaien van de feiten door een wat ze noemen “politicus”

 11. Johan

  Jullie hebben het verkeerd begrepen. Het ging niet over Jesse, het ging over JINEK! “Het is MIJN show”, discussies niet toegestaan. We hebben veel geleerd de afgelopen 3 maanden. IK Jinek houd van poezen, MIJN vader is bankier, IK vind dat de zomercolumn terug met komen, IK IK IK
  Geert is mij lievelingsgast. Wat een niveau!

 12. GW

  Zelden een politicus gezien die zichzelf zo bewonderend bekeek. Zelfs Pechtold niet. Die debiele grijns die er elke keer op zijn gezicht verscheen als hij zichzelf zag op het scherm bij Jinek. Hij is echt verliefd op zichzelf.

 13. Annoniemus

  Alles is fake aan Jesse Klaver en zijn sekte is ook nep !!!!!

 14. andre

  BNNVARA heeft een enorm lelijk groot schreeuwend logo in de linksbovenhoek. Kunnen ze daar niet iets aan doen?

 15. anoniem

  Gezien alle reacties hierboven, heb ik er niet veel aan toe te voegen… Op Blendle zal ik het niet bekijken, gezien mijn budget. Maar wellicht komt ie over een tijdje wel op Youtube.. :-) Wat mij verbaast is dat GroenLinks zo onbelangrijk wordt gevonden, maar rechts het toch nodig vindt (aan de borrel) gigantisch veel sociale media reacties hierop te geven. Omdat er mensen zijn die hun voorgenomen jacht op allochtonen in de weg proberen te staan?

 16. Bas

  Wat kunnen vrouwen toch zwatelen tegenwoordig.

 17. Annoniemus

  De Klaver-club is overbodig in Nederland !

 18. Freek

  Je hebt pas een goede documentaire als Jesse het NIET uitgezonden had willen hebben.
  Dat Groenlinks ‘Jesse’ zo graag wil laten zien geeft te denken.

 19. Flits Bom

  Klaver = slapjanus

 20. Lies

  Wat voel Jesse door de mand bij Eva. Eva had de docu wel gezien en had duidelijk moeite met de manier waar op Jesse in beeld werd gebracht.
  Geen enkele vorm van zelfreflectie, bij GL wordt alles vantevoren bedacht en ingestudeerd. Ongetwijfeld gebeurt dit ook bij andere politieke partijen. Dat geeft mij het gevoel dat er takes zijn overgedaan. Zodat Jesse de perfecte beeldvorming krijgt bij ons kijkertjes/stemmers.
  Bij het tonen van de beelden van zijn moeder en hij vertelde een dag later aan de onderhandelingstafel te zitten, dat vond ik zo ongepast. Uit respect voor mijn overleden moeder had ik geen toestemming gegeven om ze te tonen. Het draait allemaal om Jesse.

 21. anoniem

  Tot nu toe heeft Jesse Klaver, mij niet teleurgesteld als kiezer. Wat er verder voor duistere zaakjes zich afspelen in de politiek, ook in eigen gelederen, boeit mij niet zo.. Wat dat betreft is Politiek altijd een smerig spel geweest ten koste van ons burgers. Daar hou ik mij liever verre van..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.