Jeroen van Inkel praat met publieke radiozender

Jeroen van Inkel is in gesprek met een publieke radiozender over een nieuw radioprogramma. Dat heeft hij vrijdag gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Van Inkel was al even niet meer te horen op Radio Veronica, maar vrijdag was zijn eerste dag dat hij er niet meer in dienst is. “Ik doe nu vrij weinig. Ik ben net weg bij Radio Veronica. Vandaag is de eerste dag dat ik werkeloos ben. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Ik kom altijd wel weer ergens terecht“, zegt de radiomaker.

Hij gaat niet langs bij het UWV. “Ik maak me er geen zorgen over. Ik weet het al een hele tijd, dus ben ook al langer bezig met gesprekken. Niet met commerciële zenders.”

Bijna alle commerciële zenders zijn dan ook in handen van Talpa Radio, waar hij nu juist weg gaat. “En bij Qmusic heb ik heel lang gezeten, vanaf het begin, maar dat is geen optie meer. Het wordt de publieke omroep. Daar wil ik vooral dj zijn, een programma maken en praten. Dat vind ik het leukste.

Ook zou Van Inkel graag achter de schermen werken. “Ik zou op organisch niveau creatief bezig willen zijn met het coachen van mensen en het begeleiden. Ook weer niet al te serieus, want dan wordt het te geforceerd. Het moet geen trucje worden.”

Hij heeft wel zin in een publiek avontuur. “Commerciële en publieke radio zijn twee verschillende werelden. Bij de publieken kun je veel meer je ding doen en je eigen draai geven aan je show. Bij de commerciëlen is het strak afgehamerd.”

Foto: RTL Boulevard

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen