Jeroen Pauw: ‘Waarom kregen Paul en ik een trap na?’

Geplaatst op Sun 03 Sep 2017 om 11:30

Jeroen Pauw begrijpt niet waarom hij en zijn collega Paul Witteman in het laatste jaar van hun talkshow Pauw & Witteman zo gebasht werden. Dat zegt de VARA-ster in een interview met JFK. Het laatste jaar van Pauw & Witteman was tevens het moment waarop Humberto Tan en zijn RTL Late Night de wereld in werden geprezen. Opeens leek de gunfactor van Pauw & Witteman compleet verdwenen. “Veel scribenten vonden het nodig om ons een flinke trap na te geven“, aldus de presentator.

Pauw begreep daar he-le-maal niets van. “Ik vroeg me erg af waar ik dat nou aan had verdiend. Kijk, als Albert Verlinde jarenlang een roddelprogramma presenteert en ineens zelf onderwerp van een roddel wordt, dan snap ik dat er een zeker plezier heerst. Maar wat had ik al die mensen nou helemaal aangedaan?

Het heeft bij Pauw tot ‘wat meer afstand en relativering geleid’. Twijfelt hij soms of hij überhaupt nog wel door wil? “Dat valt nog wel mee. Ik wil dit nog wel een tijdje doen, maar er zijn andere dingen die ik ook nog wil doen.”

Reizen bijvoorbeeld en dan liefst ook om iets te maken, een reportage bijvoorbeeld. Ik weet het nog niet zo precies. Maar ik ben nog lang niet aan pensioen toe, als je dat bedoelt.

Het interview met Jeroen Pauw kunt u lezen op de website van JFK.

Foto: BNNVARA
19 Reacties op “Jeroen Pauw: ‘Waarom kregen Paul en ik een trap na?’”


 1. ano@niem.nl

  Waarom vaagt Pauw zich dit af? Pauw en Witteman kenmerkte zich door de linkse rode VARA-kleur en legde dit in het laatste seizoen er erg dik boven op. Gek he, dat je dan kritiek krijgt? En het was soms ook nog semi-live omdat Witteman het niet meer vol kon houden.

  Pauw doet met zijn eigen programma weer hetzelfde. De linkse items worden zonder kritiek neergezet als goed en alles wat rechts is wordt bekritiseerd.
  Zo maak je geen objectieve journalistiek. Kijk maar eens naar die zwarte pietendiscussie. Tegenstanders werden of niet uitgenodigd of aan tafel belachelijk gemaakt of door een meerderheid van links de kop in gedrukt.

 2. David

  @ anoniem….

  Dat was het niet.

  De show was al jaren niet scherp meer. Compleet ingekakt. Er gebeurde nog wel eens wat in de beginjaren van P&W aan tafel.

  Later werd het heel gezapig. Ze zijn een jaar of 3 te lang doorgegaan. Vooral die politici. Wat was dat saai zeg…

 3. Jeffrey

  @anoniem
  Nou ik vind Jeroen Pauw behoorlijk kritisch en op dreef, ook op linkse items!
  Alleen veel sterker en soms ongeremd.

 4. aammehoela

  Als een programma een paar seizoenen draait krijg je altijd commentaar. Een fantastisch programma is dan ineens niets meer. Of het nu P%W betreft of The Voice of noem maar op, ineens heb je dat gezeur. Bij P & W waren dat vooral de mensen die niet tegen links kunnen en de CO-aanhangers, bij The Voice zijn het vooral diegenen die het format doorhebben en toch al geen fan zijn van de CO-tv.
  In ieder geval lijkt Pauw met hoge kijkcijfers te kunnen beginnen. Reden is natuurlijk de waterstofbom die Noord-Korea een paar uur geleden heeft laten ontploffen. Als we niet uitkijken is het oorlog, terug naar de jaren “50.
  En wat die laatste zin betreft: als je die niet begrijpt kijk dan eens vaker naar actualiteiten of artikelen met diepgang.

 5. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Pauw heeft gelijk! Stank voor dank noemen ze dat toch?

 6. David

  @Aammehoela

  Morgen komt die Korea-expert bij Pauw vertellen dat het nu toch echt mis zal gaan!

 7. B

  Hij heeft gelijk. Geldt ook voor DWDD en RTLLN. Na verloop van tijd begint het gezeur van treurige types die geen leven hebben.

 8. Ad

  De beeldvorming van ‘Bij ons in Amsterdam’ heeft daar misschien ook wel mee te maken. Op een gegeven moment zag je dat het programma zich daar graag mee afficheerde en je ziet het ook bij Jinek, DWDD en Pauw. Sociale media zijn dan een sterk wapen om daar iets van te vinden en als dat lang genoeg wordt geroepen wordt het nieuws en krijgt en gaat de media er als zodanig mee om.
  Niets ten nadele van het alom bekende deel van Amsterdam, maar de rest van Nederland is groter en lijkt meer de bijwagen van deze ‘AT5’ programma’s. Dat daar wat andere normen en belevingen zijn, zou wel eens wat meer aandacht mogen hebben, want aan de NPO betalen we allemaal mee en niet alleen dat alom bekende gebiedje. … En niet ik, maar Pauw lijkt met zijn uitlatingen nu een beetje op Calimero.

 9. Regina

  Jullie twee slimmeriken hebben eens een podium gegeven (1 uur lang!) aan iemand die een boek had geschreven over een ontvoering waar hij aan deelgenomen had bleek dit boek niet te bestaan. Waarmee ik zeggen wil is dat ze jou en die andere paljas alles en werkelijk alles konden en nu nog dus kunnen wijsmaken. Maar een ding is zeker de meerderheid kijkt niet naar jullie linkse geneuzel waarom krijg jij nog een podium? Het is helemaal niet relevant wat jij doet en met jou die hele bnn-vara. Het zelfde geldt voor die slimmerik die naar de naam mathijsie luistert of ook niet!

 10. Jantje

  Hij moet die uitzendingen nog maar eens na kijken! Zij hebben het voortouw genomen in de afbraak van Zwarte Piet. Keer op keer een podium bieden en zo lang drammen aan dit soort micro spliters in de grachtengordel en zo de hele maatschappij tegen elkaar op zetten.

 11. Karel

  Het programma was gewoon verschrikkelijk ingekakt dat laatste jaar.
  Witteman zat nog net niet te knikkebollen tijdens de uitzending en de kijker was ook halverwege al vertrokken naar dromenland.
  Als je dat als zogenaamd kritisch journalist niet weet te onderkennen is er toch echt iets goed mis.
  Het vervelende van programma’s die jarenlang de hemel in geprezen worden is dat de presentatoren zelfreflectie en kritisch kijken naar zichzelf als bijzaken gaan beschouwen en in hun eigen superioriteit gaan geloven.
  Zie je ook bij een Matthijs van Nieuwkerk en het ligt ook bij Jinek op de loer.

 12. Annoniemus

  Oh hij wil nog wel reizen dus op kosten van de belastingbetaler om reportages te maken , wat hypocriete linkse l u l is het toch die vent !!!!!!

 13. Radio Nerd

  Omdat jullie van mijn centen wat intellectueel staan te doen.
  Vara kliekje . Het is tijd voor verandering.
  WML en/of Avro/Tros moeten op dat tijdstip iedere avond een talkshow maken
  zodat we niet steeds links worden voorgelogen.
  DWDD met grootgraaier Matthijs is al iedere dag op tv met zijn links spektakel.
  Een beetje minder links op TV zou mooi zijn.

 14. Johan

  Ik ben er heel blij om dat Jeroen vanaf morgen weer begint. Eindelijk weer een talkshow met discussies i.p.v. het ego trippen van Jinek.

 15. joost

  Hoe naïef van Pauw.
  Heeft hij de laatste 10 jaar geen kranten gelezen, niet eens gelezen wat erop de sociale media over hem en zijn vara gezegd werd, nooit eens even voor de aardigheid “Geen Stijl “, of DDS,= de dagelijkse standaard, gelezen en de reacties aldaar niet las ??

  Heeft hij onder een steen geleefd?

  Iedereen was toch dit duo helemaal zat, met hun altijd zelfde linkse gasten en boodschappen. Hij onderschat de kijker en maakt zijn/haar intelligentie belachelijk.

  Triest ook dat die Witteman niet van het scherm is af te krijgen en zo ander jong talent in de weg zit.

  Trouwens Jinek moet ook oppassen. Aan haar schort ook objectiviteit en ook zij komt structureel met haar linkse opvattingen en vaak dezelfde gasten.
  Dat ze dát nu niet doorhebben ?

  Maar ja, ons kent ons en de NPO is een nepotisme wereld.

 16. arie

  De 5e pvda colonne regeert helaas nog steeds bij de NPO.
  Jinek en Pauw verschillen niet zoveel met hun linkse geschreeuw.

  Ze hebben als een speer die meneer van Dam, Pvda, net nu nog staatssecretaris van landbouw ( hij heeft de boerenstand in Nederland volkomen kapot gemaakt) maar snel een baantje bij de NPO gegeven.

  Dus Rijxman en van Dam (PvdA ) hét schimmige linkse team bij de NPO.
  Geen doorkomen aan voor veranderingen dus.

  Ondankshet feit dat die PvdAniet eens meer bijna bestaat.

 17. Henk

  Bij Achter het Nieuws had Witteman regelmatig wat te melden. Aan de tafels van de Vara zien we tegenwoordig meestal mensen die dikwijls zichzelf heel wat vinden, zo voldaan van zichzelf dat ze verontwaardigd zijn dat niet alle kijkers het programma kunnen waarderen?

 18. Balou

  Elke talkshow er die Peter R aan tafel vraagt kan wmb inpakken.
  Jinek met haar snepstem komt me ook al de keel uit.

 19. Bart M.

  Programma’s raken opgebrand; het ene wat eerder dan de andere.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.