Jeroen Pauw: ‘Waarom kregen Paul en ik een trap na?’

Jeroen Pauw begrijpt niet waarom hij en zijn collega Paul Witteman in het laatste jaar van hun talkshow Pauw & Witteman zo gebasht werden. Dat zegt de VARA-ster in een interview met JFK. Het laatste jaar van Pauw & Witteman was tevens het moment waarop Humberto Tan en zijn RTL Late Night de wereld in werden geprezen. Opeens leek de gunfactor van Pauw & Witteman compleet verdwenen. “Veel scribenten vonden het nodig om ons een flinke trap na te geven“, aldus de presentator.

Pauw begreep daar he-le-maal niets van. “Ik vroeg me erg af waar ik dat nou aan had verdiend. Kijk, als Albert Verlinde jarenlang een roddelprogramma presenteert en ineens zelf onderwerp van een roddel wordt, dan snap ik dat er een zeker plezier heerst. Maar wat had ik al die mensen nou helemaal aangedaan?

Het heeft bij Pauw tot ‘wat meer afstand en relativering geleid’. Twijfelt hij soms of hij überhaupt nog wel door wil? “Dat valt nog wel mee. Ik wil dit nog wel een tijdje doen, maar er zijn andere dingen die ik ook nog wil doen.”

Reizen bijvoorbeeld en dan liefst ook om iets te maken, een reportage bijvoorbeeld. Ik weet het nog niet zo precies. Maar ik ben nog lang niet aan pensioen toe, als je dat bedoelt.

Het interview met Jeroen Pauw kunt u lezen op de website van JFK.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen