Jeroen Pauw vreest voor catastrofe op DWDD-slot

Geplaatst op Mon 04 Sep 2017 om 11:00

Jeroen Pauw denkt dat NPO 1 het nog knap lastig gaat krijgen met het vinden van een geschikt programma voor het DWDD-slot. Dat zegt hij in Het Parool. Vooruitlopend op zijn salariskorting gaat Matthijs van Nieuwkerk met ingang van 2018 nog maar zes maanden per jaar De Wereld Draait Door maken en voor de overige zes maanden wordt nu een nieuwe formule gezocht. Pauw heeft een hard hoofd in deze vierde dagelijkse talkshow van NPO 1. “Ik heb daar veel twijfels bij.”

Na Jinek, Pauw en De Wereld Draait Door moet er nu weer iets nieuws worden gevonden, maar Pauw vreest dat een nieuwe formule altijd in de schaduw van DWDD zal blijven staan. “DWDD heeft niet alleen een van de beste presentatoren van Nederland, het is een ijzersterke formule en heeft een fantastische redactie. Dag in, dag uit wordt een groot publiek bereikt.”

En zelfs een programma als DWDD scoort op mooie dagen altijd wat minder. “Op het moment dat het zomertijd wordt, scoort het nog steeds goed, maar loopt het iets terug. Als het langer licht is, zijn mensen veel moeilijker om 19.00 uur naar de tv te lokken.”

Juist in dat enorm lastige slot moet een nieuw praatprogramma komen dat, terecht of onterecht, altijd vergeleken gaat worden met DWDD. Het kan leiden tot bijzondere tv-ongelukken, zeg maar“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: BNNVARA, Johannes Dolislager
23 Reacties op “Jeroen Pauw vreest voor catastrofe op DWDD-slot”


 1. Bart

  Misschien moet er niet nog een talkshow bij. En zeker niet van BNNVARA. Die zijn wat betreft talkshows wel genoeg vertegenwoordigd op NPO1. Persoonlijk vind ik dat het 19.00u talkshow tijdslot met Dwdd en die nieuw talkshow zou moeten verhuizen naar NPO2. Op de late avond dan gewoon het hele jaar de combinatie Pauw/Jinek behouden. Om 19.00 op NPO1 zou een terugkeer van Man Bijt Hond of het beste passen. Met nog een nieuw programma om 19.30. Wat dat dan zou moeten zijn is nader in te vullen. In elk geval geen praatprogramma.

 2. Ron

  Daarom ook niet stoppen met DWDD en de formule, maar gewoon doortrekken met een andere presentator bij afwezigheid van Matthijs. Waarom het wiel opnieuw uitvinden als er een ijzersterke formule is die staat als een huis.

 3. Froukje

  @Ron
  Of de 4-1, 3-2 oplossing. 3 of 4 dagen Mathijs en op de andere dagen een nieuwe presentator. Kan het publiek meteen wennen voor als hij stopt.

 4. Ron

  Zou ook kunnen, mogelijkheden zat.

 5. Grumpy

  Gaan we nu volhouden dat de laatste twee jaar van DWDD nog net zo fris en sprankelend waren als de jaren daarvoor? Matthijs is er klaar mee, dat was wel duidelijk, het werd sleets, meer en meer dezelfde gasten, dezelfde bandjes, verhalen etc.

  Om aan kop te blijven moet je continu innoveren, geldt ook voor de succesformule DWDD, maar het is zo lekker makkelijk om gewoon door te kabbelen.

 6. Ron

  Ik vind het helemaal niet ‘door kabbelen’ zie toch per seizoen wel andere items in de show voorbij komen. Ik vind DWDD zeker niet sleets, RTLLN daarentegen wel en dat al in een zeer kort tijdsbestek sinds 2013, maar dit geheel terzijde.

 7. Bart

  @Ron Vergeleken met de eerse 5 á 6 jaar is de formule zeer sleets geworden en op de automatische piloot. Matthijs leek wel op het afgelopen jaar. Misschien is zoveel jaar dagelijks de zelfde talkshow met de zelfde presentator wel te lang. Moet je dit gewoon om het jaar of om de 2 jaar vernieuwen. Zodat het misschien ook later weer een keer kan terugkeren.
  Eens met Grumpy in deze.

 8. jdj2050

  Begrijp ik nu goed dat Matthijs gewoon de helft van de tijd gaat werken door zijn salariskorting en er dus relatief flink op vooruit gaat?

 9. darius

  Van Nieuwkerk heeft ook niet het eeuwige leven. Het kerkhof ligt vol met “onmisbaren”. Men is gewoon bang voor vernieuwingen en eens een ander geluid.
  Ik ben in ieder geval al een paar jaar uitgekeken op de zelfde dreun van van Nieuwkerk en altijd maar weer hetzelfde bekende ons kent ons lijstje met gasten van de redactie. Pure nepotisme.

 10. arie

  3 dagen DWDD in de vooravond en 2 dagen Pauw of Jinek aan het eind van de avond is meer dan genoeg, doe zoals in Duitsland, zondag ARD, Anne Will, maandag niets, dinsdag ZDF, Markus Lanz, woensdag ZDF, Markus Lanz, donderdag, ZDF, illner, vrijdag ZDF, Illner, voor 85 miljoen mensen.

 11. animo

  ALS er 1.5 miljoen mensen dagelijks kijken is het niet sleets, de komende maanden zullen het 800.000 tot 1.000.000 zijn door dat het nog licht is , een heel jaar dwdd kan ook niet dat kost bnnvara te veel zendtijd om wat anders te maken ,en is ook teveel bnnvara.

 12. john

  gewoon npo 1 en 2 afschaffen,
  weg met die linkse kletsshows, voegt niets toe

 13. Ron

  @john: nog meer domme onbeholpen opmerkingen?

 14. Jeroen

  Wat geeft het nou. Het land kan prima zonder DWDD, of zonder kijkcijferhit op dat tijdslot. Geef nieuwe mensen eens de ruimte, bezuining op salarissen, en stop met betalen aan gasten.

 15. Mediaprak

  Ach toen Pauw & Witteman stopte. Toen Jinek Pauw zou afwisselen. Het zou allemaal minder worden, en zie… Unieke van Nederlands P O systeem is dat minstens 4 redacties aan een evt opvolger werken. Iets waar zelfs de BBC jaloers op is.

 16. Ano

  WNL op dat tijdslot. Die rooien hebben genoeg zendtijd waarin ze ondermeer de racismekaart en milieuleugens kunnen verspreiden. Met o.a die gecomposteerde mascotte uit het stenen tijdperk met zn touwtje uit de brievenbus.
  Tiid voor andere geluiden in de vooravond.
  .

 17. animo

  Ano laat WNL eerst maar de A status halen .

 18. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Froukje Jansen

 19. Gallus

  Liever Pauw dan Matthijs.

  Voorop lopen in nalopen.
  Lauwe consensus vooraf.
  Veiligste en meest lucratieve standpunten
  Dedain en zelfs haat naar hen die minder laf zijn.
  Inflatie van de taal.
  Persoonsverheerlijking van sporters en poppers; heiligen, helden en genieën!
  De beste formule om popi jopi te zijn.
  Niet goed voor onze(?) beschaving.

  Ziehier; wat is DWDD anders!

 20. Gallus

  En dan Jinek!

  “Weet je wat het voordeel is van hier wonen”?!
  “Je kunt zo een pan bami uit het raam pleure!”
  Een man op de eerste verdieping voegt de daad bij het woord.
  Bami op straat. Iemand zal het wel opruimen.
  Hilariteit bij Jinek. Wat een brakende en luidruchtige lachsalvo’s! Jinek voorop.
  Dat is pas leuk! Gewoon bami op straat! Dat is pas nieuws!
  “Ik hou daarvan!” bralt iemand aan tafel.
  “Ik ook” bevestigt Jinek.

  Wanneer wordt dit decadente en ordinaire programma bij Jinek van de buis gehaald!
  Straks doet ze er nog elitair over ook.

 21. Constant Lam

  Dat TV seizoen bij de staatsomroep duurt toch maar 6 maanden? Van mei tot half oktober zie ik verder niks gebeuren wat interessant is. Of dan gebruiken ze toch weer die Fransisco van Jolo voor DWDD? Dat is een hele lueke man en die heeft in het begin toch maar voor het succes gezorgd wat DWDD nu is.

 22. west

  @ CONSTANT LAM ja… kan ook zijn dat u nergens interesse in heeft
  @GALLUS u geniet zeker van de herhalingen van RTL4 ?

 23. Gallus

  West

  Neen weet niet wat u bedoelt.
  Misschien een goed tip.
  Is er nog een plek waar men geen vermaak en lol nastreeft aan de hand van zeer serieuze onderwerpen?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.